• Fiyali

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Usch vad jobbigt för henne! Nej jag tror inte det är det faktiskt, det har inte känts alls idag, och idag har jag varit ute och promenerat en del, trillar den fram, så borde den ju bli där?
    Aja, egenläkare som man är ska jag faktiskt söka lite info om det!
    Hoppas hon får en bättre läkare sen, så hon kan få lite ordentliga råd!
    Jag är ju svullen där "nere" så det kan ju ha varit någon friktions grej också som kändes kanske?
    Att inte "känna" så bra där nere hör tyvärr diabetesen till, så skulle det inte bli bättre sen så hör av dig till en läkare angående just det, för så där har jag det i "vanliga" fall också ibland...


    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Fiyali
    Sinnika skrev 2010-03-03 19:28:01 följande:
    Idag känns det som om något är på g! Har haft tätare sammandragningar och lite molande mensvärk större delen av dagen. Men vet ju att man kan ha det i flera veckor innan förlossningen startar... Hoppas väl mest att det ska kicka igång nu (är i v. 38+3) för annars blir jag igångsatt nu den 12:e! Bebisen ligger lite i underkant, -12%, så det är inte pga. bebisens storlek utan för att det är praxis här att diabetiker inte får gå över tiden. Och igångsättning vill vi ju alla slippa... Annars har jag fått börja sänka doserna nu mot slutet, känns helmysko! Är så van att trycka i mig nästan 40 ie inför en lunch, minns knappt hur det var att klara sig på bara 7 ie som icke-gravid!
    Åh! Håller tummarna för dig att du antingen känner av mer nu, eller rentav har åkt in, eller kanske till och med är klar!? :)

    Ebyl:
    Nu har jag sökt en massa fakta och pratat med "nätgynekologer". Tydligen är det så att under graviditet är livmodern tung och ligamenten uttöjda, så det är "vanligt" att livmodern tynger ner som vid framfall. Särskillt om man är omföderska. Detta brukar dock rätta till sig efter förlossningen, och under graviditet är det inget man kan göra åt det.
    Så det är nog därför din vän inte fick så mycket hjälp, eftersom man inte "konstaterar medecinskt framfall" under graviditet, eftersom det vanligtvis löser sig själv sen :)
    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Fiyali
    Maddie72 skrev 2010-03-04 09:32:31 följande:
    Hej på er! Skrev nog här för nån vecka sedan. Nu har jag fått ett positivt gravtest och svävar på moln just nu. Är så glad men klart finns oron där. BF 9 november enl familjeliv men andra sidor är det 10 nov, så vi får väl se. Jag följer gärna med er tråd och stöter och blöter lite funderingar. Jag har typ 1-diabetes sedan 1984 och det har väl som för alla varit upp och ner det där med hur bra man sköter sig. Jag fick rådet av min diabläkare att ligga bra i minst ett halvår innan vi försökte bli gravida. Hmmm... 1 månad blev det. Hoppas att allt ska gå bra ändå. Vid förra barnet var det så även då och han mådde prima hela graviditeten. Oskar vägde vid födseln 4770g och 56 cm lång. Det var mkt bebis i magen på slutet kan jag säga. Nej ska fortsätta med mitt jobb, arbetar hemifrån idag. Ha en bra dag!!
    Oh vad roligt! Grattis!
    Att du får olika uträkningar beror på att vissa räknar en gravidtet från 0,0 dvs 0 veckor och 0 dagar till 39 veckor och 6 dagar och andra räknar från 1 dag till 40 veckor och noll dagar:)
    De brukar ha en riktlinje att man ska ligga på ett hba1c under 8 innan man blir gravid, men även om man inte gör det så handlar det om små små procent, det finns exakt info i ett tidigare inlägg ca 4 sidor bak nu tror jag om du är nyfiken :)
    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Fiyali
    Sinnika skrev 2010-03-04 11:30:52 följande:
    Näpp, inget BB för min del ännu. En helvetesnatt med molvärk och sammandragningar men inga "riktiga" värkar. Och nu på morgonen är de som bortblåsta. Borde ut och promenera för att få lite fart på det hela men fötterna är så svullna att varenda steg gör ont. Och inga skor passar, är lite för kallt för makens crocs i all denna snö.... Gnälligt värre här alltså!
    Bra man får gnälla:) Efter gnäll kommer glädje, efter vintern kommer våren och efter förlossning kommer bebis :)
    Passa på och ta ett varmt bad! Antingen så sätter det igång värkarna, eller så gör det iaf din kropp mer avslappnad inför kommande träningspass :)

    Är det någon annan här som läst det som familjeliv har överst, "25 njutningar under graviditet" eller hur det nu står. Läste det i morse och de första 20 var väl inte direkt relevanta för min del, men de två sista fick mig att få rysningar i hela kroppen och nästan det att vattnas så där i ögonen av översvämmande känslor i kroppen :)
    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Fiyali

    Eveli: Mina tankar går till dig och din respektive, känner med er!


    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Fiyali

    Weeee!
    Först och främst, vilket stiltje här är på helgen!

    Grattis Mig, idag går jag in i vecka 34+0! Är nu sjukskriven pga av 5 olika anledningar till hotande förtidsbörd! Igår kväll fick jag SÅN mensvärk, fick lägga mig i badet, och allting tuttade igång, men men sen tycks jag ha sovit bort det :(
    Nu får bebis gärna komma så jag får en chans att föda själv, blir ju inga fler "egna graviditeter" efter det här, även om jag fortfarande hoppas på fler barn, men med andra knep :)
    Tänk, det är max 21 dagar kvar nu innan de plockar ut henne, och hotande förtidsbörd borde ju innebära att om jag går ut och springer nu så kör det igång, tyvärr är jag ju för mån om bebis för det, tänk om man bara hade sig själv att tänka på! Vill ju att hon ska komma när hon är redo själv så klart, men hade det bara varit jag, så hade jag banne mig slängt magen över axeln, satt på mina alldeles förnärvarande trånga gympaskor och gett mig ut i backarna:)

    VildaTiger:
    Visst är det märkligt det här med sockret! Jag lixom du känna av direkt när jag ligger högt, går som i en tröttbubbla tills jag kommer på att det nog är insulin jag behöver!
    Men jag har noterat en annan sak också! Kan ju vara för att jag i "vanliga" fall generellt sätt ligger lite högre och sällan får känningar, men tycker det är så obehagligt nu, har ibland sjunkit ner mot 2 i socker utan att ens känna det! I vanliga fall blir jag hungrig strax över fyra och börjar skaka som en rädd kanin vid 3,8!

    Maddie72:
    Jag har under perioder kämpat som en gnu för att bli gavid! Har ALDRIG lyckats, men så fort jag släppt ner garden har det gått på FÖRSTA försöket! Därför kan man knappast kalla mina graviditeter planerade, även om de varit önskade så att säga:) Och det är ingen BM eller läkare som gnällt över det. Vi är diabetiker visst, men vi är också människor. Tycker dina bm ska glädjas med dig istället för att gnälla! :) Och DU ska absolut inte tycka något är pinsamt!


    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Fiyali
    Maddie72 skrev 2010-03-07 09:00:17 följande:
    Hur ligger ni i blodsockret under en dag? Lite nyfiken bara...
    I början var det upp och massa massa ner.... Nu på slutet är det upp och upp och upp och massa massa extra insulin! :)
    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Fiyali
    Maddie72 skrev 2010-03-07 09:07:38 följande:
    Sorry glömde svara på det ni skivit förut. Nej, förra gången jag blev gravid fick jag inget fördömande, vet inte varför jag ska få det denna gången? Men eftersom diabläkaren påpekade att det bästa var planerat så känns det så dumt nu och komma och säga, "oups, jag blev visst gravid!" Skulle aldrig förlåta mig om min otålighet lett till nåt blivit missbildat nu i början. (som de sagt till mig sker) Jag är helt manisk, kolla bs hela tiden och om jag ligger uppåt 8-10 får jag sån ångest. Inte bra, inte bra alls.
    tycker det låter som om du borde ta ett varmt bad, en lång promenad och koppla av och njuta av din graviditet :)
    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Fiyali
    Blehnda:
    Tidigt att längta? :P Jag drömde om nya bebisen redan innan jag blev gravid! Det sägs dessutom att det är där i vecka 23-24 som man börjar drömma om vatten, förlossningar och dylikt, dels för att det börjar bli så påtagligt, så poletten trillar ner i huvudet, dels för att vatten mängden till fostret sätter fart:)
    Jag minns att jag vid den perioden började sova med en kudde mellan knäna, det underlättade mycket för svanken! Kanske värt att testa :)

    Ohh härliga söndagar! Nu sitter jag och syr om kuddfodral till stolar här hemma i lugn och ro, gubben har tagit dottern på en cykel runda! Knappt fått sova de senaste dygnen då hon haft så mycket problem med astman (sitter jag och klagar över sömnen när hon inte kan andas), men det känns verkligen på tålamod och allt när sömnen inte får sitt! Så det är skönt med lite stiltje här hemma :)
    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Fiyali

    Skrutt04
    Eller hur! Hade varit så skönt om det kickade igång :)
    Mitt egentliga är 18/4, men går på ultraljud två ggr i veckan, och blir senast utplockad den 28/3 + - någon dag beroende på sjukhuset schema så att säga :)

    Kollar sidorna
    www.blimamma.se/verktyg/pojke-eller-flicka-gamla-gummors-visdom
    och
    www.gravid.se/16_ettoannat/trivia.php

    den sista har stämt på mig båda ggrna :)


    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare