Inlägg från: blehnda |Visa alla inlägg
  • blehnda

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej hej!

    Välldans vad lugnt det blev här helt plötsligt, är ni ute o njuter av vårsolen kanske?
    Idag ska vi in till BB på sjukhuset där vi ska föda ( ite det i våran stad) och träffa en överläkare o göra ul o lite sånt. Hoppas bara att allt ser bra ut, är välldigt nervös just nu.

    Mitt blodtryck hör ökat den senaste tiden + att jag är välldigt öm mellan revbenen precis under brösten, så jag är lite rädd för att jag börjar få HF, men vi får hoppas på fina värden idag!

    Magen växer så det knakar iaf, önskar att jag var tillräkligt tecknisk för att lägga upp bilder i mitt galleri så ni kunde få se kalas kulan. En GIGANTISK och stenhård kula som är så spänd så revbenen har börjat synas bak på ryggen, huden är liksom så uttänjd som den kan bli känns det som. Det går åt mycket hudlotion kan jag lova!!!

    Hoppas ni mår så bra som ni kan iaf, ha en fin dag!!!

  • blehnda

    Vilda: Ush din stackare, lås in dig i ett rum och vila, det behöver du om du ska orka med! Är du inte hemma själv nån stund på dagen så du kan bara skita i allt o lägga dig i badet eller ta en tupplur eller nåt? Vet hur jobbit det är med vätskefyllda och ömma fötter så där kan jag bara lida med dig! Jag har börjat med fotbad om kvällarna, ganska fesljummet vattten först och sen kallt på slutet, det är sååå skönt! och händerna invirade i en kall blöt handduk. känns ju som dom ska explodera annars!

    Kom inte lyckeli i vecka 37+ nåt, då kanske det inte dröjer mer än tre veckor innan bebben i magen tittar ut den också!?

    Kramar på dig iaf, nu ska vi in till sjukan, återkommer senare!

  • blehnda

    God kväll tjejer!

    Nu är vi tillbaka från sjukan och ett 1 timmes långt ul. En super duktig läkare som var mycket skickligt med ul apparaten. Det gick inte att ta miste om att det är en pojke i magen, ingen tvekan där inte ;) Nu ska vi bara komma överens om killnamn, hehe.


    Vår bm hade haft funderingar om en svullnad på vänster kind som läkaren kollade upp, och det var absolut ingenting, vi fick jättefina 3d bilder på pojken och han har supergulliga små knubbiga kinder =)

    Han gick igen hjärtat jätte noggrant och allt var bra, han förklarade för oss vad vi fick se hela tiden och var välldigt pedagogisk och lugn. Sååå skönt att det såg fint ut.

    Bebis vägde idag 2700 g och kommer bli jättestor, men förhoppningsvis så ska jag inte ha några problem med en vanlig förlossning, men som sagt så får tiden utvisa hur det blir i slutändan.

    Nu ska jag äta vattenmelon och pusta ut efter dagen låååånga utflykt.

    God natt!
  • blehnda

    Ebyl: jag är i vecka 32+0 idag ås jag hoppas på max 6  evckor till ;) min bm tipsade också om en badenbaden att ha innomhus eftersom jag svimmar så lätt och så är man ju så galet otymplig att ta sig upp. Svimmade idag på ul men läkaren såg när det var på väg att hända så han stöttade upp ryggen direkt så det gick bra, men jag tycker INTE om det, svimma alltså!

    Alla diabetiker i katrineholm med omnejd ( kanske är hela sörmland, vet inte riktigt) föder i eskildstuna eftersom det är det närmsta sjukhuset med neonatalvård. Så vi har en lite bit att åka, men det är det värt om det är det bästa sjukhuset.

  • blehnda

    hej hej!
    Jag skulle också ha träffat min doktor idag, men när jag vaknade så var det typ 7 cu snö ute och full snöstorm. inne i stan så tror jag att snön smälte så fort den landade på marken, men icke ute i skogen där jag bor. har 5 km grusväg som inte plogas i april direkt.  så jag fick träffa doktorn i telefonen istället.

    Hba1c 6,4 så samma som tidigare, suck....trodde nog att det skulle vara lite lägre när jag kämpar som en gris hela tiden men men...stabila värden iaf.

    Vi justerade doserna lite grann så jag ska ligga ytterligare lite lägre så får vi se hur det ser ut nästa gång.

    Vi pratade pojknamn hela kvällen här hemma igår, hade massa flicknamn på förslag men inga pojknamn så vi kände att vi var tvugna att fnula ut några förslag.

    På topplistan ligger nu
    Wilmer
    Noah
    Milton
    Albin
    Arvid
    Philip

    Vi får se vem det är som tittar ut i slutändan =)

    Idag har jag kännt mig såååå seg och degig i både kropp o huvud så jag har legat och tittat på film hela dagen, en lyx jag kan passa på att unna mig nu den sista tiden, antar att det blir annourlunda de kommande åren ;)

    Nu blir det en vaaaarm dusch för min onda rygg o mage, god kväll!

  • blehnda

    Fiyali: Jag har jäkligt taskigt närminne, hur var det nu igen. I vilken vecka föddes din dotter? Vilken % på TUL hade hon då och hur stor var hon när hon kom ut? Mår hon fortfarande bra?

    Kan du ite lägga upp en bild på bebben =) är nyfiken!!!

    Blev det tidigare snitt för dig enbart pga storleken på bebben eller var det pga din moderkaka?

    Förlåt för alla frågor men är lite nyfiken då min bebis är en jätte bebis!

    Kram!

  • blehnda

    Fiyali: gud vilken sötnos ni fick! skönt att höra att hon är frisk trots storleken o så tidig födsel!

    Babyno2: Tusen tack för en trevlig em! sååå kul att träffas o bara prata av sig om alla våra besvär =)

    Idag är det såååå soligt o fint så jag ska nog masa mig ut, har dock så jäkla mycket vätska i ben, fötter och händer att varje steg o rörelse gör skit ont...suck
    Önskar det  fanns ett sätt att bli kvitt all vätska, den gör min vardag plågsam just nu!

    hoppas ni mår fint! kram

  • blehnda

    Kim: visst känner man sig malplacerd som nykter åskådare med magen i vädret =) hehe, men så länge man orkar är det ju kul. Njut så länge du kan av att ha låga doser, jag höjde inte för ens i vecka 21 eller nåt, och jag kände inte av bebisen för ens i vecka 22 tror jag, allt kommer jag lovar dig!

    Just nu är jag så käkla trött på att vara enorm och otymplig, ett superprojekt bara att sätta på sig strumpor och skor just nu. och trött på svullna fötter o händer som ömmar så jag blir galen, vill verkligen att det ska vara över snart o att jag kan få träffa lillkillen istället!

    Känns som att magen har sjunkigt det senaste dygnet, ser ut såå också...kan den göra det? eller är det bebisens position som avgör för dagen?? hm, just nu så putar den rakt ut i stället för att vara jämnrund, skumt.

    kram på er

  • blehnda

    hej hej!

    Undrar om jag också får göra ctg från vecka 36, inget min bm har sagt något om ännu, men å andra sidan är det ju en massa som vi pratat om i början som säkert har glömts bort.

    Ush, det känns som om min uriverksinfektion är tillbaka, fast lite värre typ! är det ens möjligt efetr en hel veckas penicillin? får väl ringa min bm i morgon o höra vad hon säger. jag ska inte dit för ens på tisdag nästa vecka o det känns ju lite lång tid att vänta...

    Jag har också puckade nätter ibland, somnar med jättebra bs o vaknar sen av det ligger på 12 o får trycka in en massa insulin, medans de flesta nätter snarare slutar i att jag får  äta en banan vid tre tiden pga lågt bs trots samma bs vid läggdags...knepigt!

    Oh, ett tisp jag fick för några veckor sedan som verkligen funkar mot kramp i vaderna under nätterna var att äta en banan innan läggdags eller ett glas grapetonic. jag har kört med en banan på kvällen o det funkar verkligen, har inte haft kramp i vaderna en enda gång sen jag började, och innan hade jag kramp varje natt, flera ggr tillomed!

    Nu ska jag masa min feta kroppshydda in till sängen, god natt!

  • blehnda

    Ebyl: jag fick lämna in ett rör med morgonuriv som sedan skickades iväg till odling, sen två dagar senare hörde dom av isg o sa att jag skulle äta penicillin, så dom borde ju ha sett vilken sort jag behövde med en gång tycker jag.
    om det inte är uvi så vad är det då, jag har liksom mensverkliknande molverk hela tiden, och näär jag sträcker på mig eller typ vänder mig om i sängen så hugger det och stramar där nere och vid äggstockarna. hm...kanske ska kännas så helt enkelt...

    Baby: Jag sa också till kikki att hon får faktiskt inte åka bort nån stans nu när vi väntar barn, det borde hon väl förstå =) hehe...

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare