• Äldre 30 Apr 14:47
    530992 visningar
    9675 svar
    9675
    530992

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    trevlig valborg på er brudar!
    Här ska det ätas en massa god mat med vår bebis blivande gudföräldrar =)

    Hoppas att vi slipper regnet i kväll också!

    Kram o trevlig kväll

  • Äldre 3 May 09:00

    OH va spännande vilda! hoppas ni får en bra dag! Hur startade don förlossning med lyckeli?helt spontant i vecka 38 eller med hjälp? Känner exakt igen dina smärtor i fötter o ben o rygg! precis där jag har ont + att min mage är så spänd o stram att det känns som om den kommer spricka snart. den är ju stenhård!!!

    nu börjar jag också bli sugen på att ställa färdigt inför bebbens ankomst, men det fattas pengar för det projektet. vi ska till IKEA på kristihimmelfärds så då får jag hem skötbord och lite annat smått. sen måste jag köpa lite kläder o filtar o blöjor typ, sen får jag väl ta allt som det kommer. jag vet ju inte ens vad vi behöver ju!=)

    Funderar på att packa BB väskan nu i veckan, men jag har ett stooort problem. allt som ska ner i den är ju saker som jag använder hela tiden. sås som neccesär o bekväma kläder o mobilladdare o kamera o så...får väl lägga en lapp i väskan där det står exakt vad som ska i så det går fort att packa när det gäller, fast det känns som om det är typ 100 år kvart tills dess! bebiskläder kan jag ju packa, hur myckat kläder till bebben bör man ha med, endast ett kit att åka hem i eller?

  • Äldre 3 May 10:06

    Luna: håller tummarna att allt ser bra ut! jag ska göra TUL i morgon och jag är helt 100 på att 3 kg gränsen nu är spräckt! hoppas bara att den inte ligger närmare 4 än 3 kg än så länge, är ju bara i vecka 34 än så länge ( går in i vecka 35 i morgon)

  • Äldre 3 May 13:07

    Ebyl: ja så kanske man borde göra, skulle dt vara nåt så är det ju lika bra att ha den packad! Lycka till du med i morgon! vi får väl dela med oss av våra siffror här när vi kommer hem från våra TUL, ,ush...jag är nästan lite nervös. =/

    men men, nu är det lunch som gäller!

  • Äldre 4 May 16:31

    Hej!
    Ebyl: grattis till så fina värden på bebbarna, se till att ta hand om dig nu också!

    Jag är också nyss hemkommen från bm, och här är situationen lite annourlunda! Vår bebis låg idag på +69% och tros väga ca: 3,9 kg i dag i vecka 34+0. Behöver jag säga att jag fick panik!!! Mitt blodtryck låg på 161/91 ( dock efter beskedet om bamse bebben)
    så min bm ringde till överläkaren uppe på förlossningen i e-tuna o hörde vad han tyckte. Kikki (bm) förklarade för han att mitt bs de senaste veckorna har legat mellan 8 o tre o hur bebisen mådde o så,och då tyckte han att jag skulle läggas in på förlossningen i några dygn för att försöka tokpressa mitt bs till superlågt för att försöka bromsa bebisens tillväxt. Ush, jag är skit nervös nu, har lite smått panik!
    Dom är ju inga diabetesexperter uppe på förlossningen direkt, hoppas dom vet vad dom gör, och tänk om dom plockar ut bebisen redan nu, jag har ju inte fixat nånting!

    Ahhhh, nu måste jag packa en väska för en vecka, får man ta med sig datorn tror ni?

    Då kanske det inte var så himla konstigt att jag tycker att magen är extremt stor och spänd samt att det är tungt just nu om bebisen har gått upp 1200 g på två veckor!

    Ush ja, jag återkommerkommer säkert lite senare igen då den första paniken har lagt sig!

  • Äldre 5 May 06:57

    God morgon tjejer!
    Tack för alla fina o lugnande ord, jag hoppas vi också känner oss lite lugnare när vi kommit dit och hört vad de läkarna tycker om situationen.

    Kan säga att det var skapligt svårt att sova i natt, kraftiga sammandragningar i sammband med nervositet gjorde att jag var helt klarvaken från tre till fem så jag är ganska trött idag kan jag lova. Nu ska jag bara packa det sista o äta frukost, gå ner och pussa om alla hästarna och sen bär det iväg till förlossniingen =/...

    Baby: Inte behöver du oroa dig bara för att jag har ett gigantiskt barn, det kommer gå superbra för er idag! LOVAR! jag hör av mig till dig så fort jag har tid o möjlighet där borta så ta det bara lugnt, och håll mig uppdaterad hur det går för er i dag! Lycka till!

    Jag hoppas jag får använda datorn där borta, annars hörs vi om några dagar! Kram o lycka till så länge!!!

  • Äldre 7 May 16:18

    Hej tjejer!
    Här har ni en som måste tillbringa både helgen o nästa vecka på förlossningen, har legat inne här sen i onsdags och dom vill inte bli av med mig för ens bebben är ute. Så det kejsarsnitt för oss i nästa vecka...snacka om att allt har tagit en vändning här!

    Jag ligger fortfarande på + 70% på tillväxten på bebben o ingen kan riktigt förstå varför han växer så extremt fort. Nu när jag ligger här jag bs runt tre-fem hela tiden och får göra ctg- kurvor ca: 4 ggr per dag för att kolla så allt är bra inne i magen. Hoppas att bebisen mår bra när dom plockar ut den så tidigt bara, jag kommer ju bara vara 35 veckor gågna o ett diabebetesbarn räknas ju som omognare än ett vanligt barn så vi får se hur det går. men dom är välldigt snälla här iaf!

    Känns lite konstigt att ligga på evdelning full av skrikande mammor o nervösa pappor ute i korridorerna, o så jag, som bara går o ruvar! Behöver jag säga att min mage är stooor! man ser varenda kroppsdel på bebisen typ, huden ligger som ett spänt lakan över lillens rumpa=) så lite skönt ska det faktisk bli att dom tar ut honom redan nästa vecka så får vi se hur stor han egentligen är.

    Nu ska jag in på ctg-kurva igen o sen är middag, igen...vi hörs säkert innan snittet igen, lycka till alla andra kämpande mammor!!!hejje er!

    Kram o hej så länge (babyno2 kan hålla er uppdaterade om mig, vi har tät sms kontakt)

  • Äldre 8 May 15:18

    Hej igen!

    Här är allt som det var sist jag skev, ctg kurvor som ser jätte fina ut o låga o fina värden på mig. hoppas att allt fortsätter se bra ut. Jag ska snart ut på 1 timmes permis med min man, vi ska inhandla innetofflor o morgonrock till mig. jag hade inte planerat att bli instängd i en månad och speciellt ine så här tidigt så jag hade inte riktigt hunnit förbereda alla inköp. och tro mig, innetofflor och morgonrock vill man ha när man skrotar runt här hela dagarna. Ska även köpa en filt till bebben tänkte jag.

    En liten lustig sak som hände igår, jag satt och åt lunch i dagrummet och brevid mig satt tre nyblivna mammor o pappor med sina små guldklimpar. en efter en så började bebbarna små gny och skrika lite, och PANG så fick jag super ont i brösten! =0 så nu rinner det mjölk, eller ja den där äckliga gula vätska iaf, i båda brösten! knas!!!! tror mina hormoner är rejält laddade just nu, hehe. hade ingen aning om att något sånt kunde inträffa. men det kanske bådar gott om jag ska lyckas hålla min glupska bebbe nöjd även utanför magen.

    Hoppas ni mår bra och att era värden fortsätter att se fina ut!

    Kram så länge

  • Äldre 9 May 14:17

    hej hej!
    Grattis sosso, hoppas din bebbe mår bra o att han var lagom stor o fin =)

    Vi har precis varit på besök på neonatalavdelningen där vi kommer att hammna efter snittet. fått en liten runtur där så vi vet hur allt kommer att vara, på ett ungefär iaf, allt hänger ju på hur bebis mår då dom plockar ur honom. men det känns bra att vi har fått lite info om vad som kommer att ske den närmasta veckan och vart jag kommer hamna o bebisen osv. så nu känner vi oss båda lite lugnare tror jag.

    många känningar här, och trots att jag måste äta vid känningarna så måste jag även  trycka på med isulin då för att undvika rekylerna. hittils högsta rekylen sen jag kom hit var på 8,5 och i förhållande till mina andra värden så känndes det sjukt högt! räcker att jag går en sväng i korridorerna så dimper bs, så det blir mycket korsord i sängen just nu.

    Ush nu börjar jag bli lite nervös, både inför operationen o för hur han kommer att må när han kommer ut. vi hållar tummarna allt vi kan för att han är lika stark utanför som i magen!

    Kram på er o kämpa på!

  • Äldre 10 May 11:44

    Hej!
    Grattis till tjejen luna, hoppas att ni mår bra. här händer det också en massa vill jag lova. på onsdag morgon ska min bebis plockas ut, är då i vecka 34+5 så jag hoppas att han mår bra när han kommer ut och att lungorna inte är allt för omogna. har superfina ctg kurvor iaf så det känns ju bra.

    I morse kom Babyno2 inrullandes på förlossningen där jag ligger. hennes vatten hade gått kl 5 i morse och bebisen verkar vilja se dagens ljus lite tidigare än hennes planerde snitt den 25 maj. hon är i vecka 36+5 (?) tror jag hon sa så inte lika prematurt som min bebbe. så nu ligger vi här båda två, hon ska göra snitt i em/kväll och jag på onsdag morgon. tänka att det aldrig blir riktigt som man har tänkt sig.

    Vi mår bra båda två och får väl känna tröst i att vi åtminstonde kommer ha varandra som stöd under den första tiden här på neonatalen o bb.

    Håll tummarna för friska bebbar nu, det behöver vi!

    Kram på er

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare