• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • ulli32
    Skogsrå skrev 2010-01-29 18:44:39 följande:
    Nu är vi hemma med Gabriel, som föddes via kejsarsnitt i måndags. Han vägde 4010 g och var 50 cm tung, och allt gick jättebra, från läkarbedömningen på morgonen via själva operationen (som jag ju var skräckslagen inför förra gången) till BB-vistelsen. En helt annan känsla än förra gångens känslor av utmattning och panik. Igår kom vi hem från BB. Några bilder finns i min blogg: www.tankespar.blogspot.com
    STORT GRATTIS TILL GABRIEL!!!!

    sååå söt liten kille, härligt att höra att ni alla mår bra!!
    ta hand om er nu, kramar ullis.
  • ulli32

    haloj...

    måste bara skriva av mej lite...mitt socker svänger lite väl tycker jag....allt från 3-13...
    inte hela tiden men för ofta tycker jag...
    har pratat med min läkare ang sensor men han vill avvakta...d vill inte jag.

    har ett Hba1c på 7,3 {#lang_emotions_cry}.....har kämpat jätte länge att få ner det med d går inte...

    vet inte om d har med stress att göra...

    usch nu svamlar jag bara....sorry för allt gnäll...ska rycka upp mej tills imorron!!!

    hoppas ni alla får en bra helg, kram o tjiiing.

  • Fiyali
    Wille 2008
    Så nu har jag klurat ut det! De ska ligga på genomsnitt 1005 gr i den här veckan. Och bebisen har en övervikts kurva på 17%, är det farligt?
    Ja men BS ligger relativt bra, har precis ändrat dos (IGEN!) men det verkar stämma bra överens just nu!
    Men det spänner i hela magen, trodde jag hade maginfluense eller något på gång, och sen oroat mig lite för levern eller bukspottkörteln, men nu sa de att det berodde på vattenmängden. Inget kul :(
  • Masarin

    God morgon alla och GRATTIS Skogsrå.
    Måste kännas underbart att allt gick bra och att du mår bra nu.
    Själv har jag mindre än 2 veckor kvar... börjar känna av lite nervositet inför snittet men... det är väl bara att gilla läget och att se till att ta det lugnt innan.
    Allt som betyder något är ju faktiskt att lill*n där inne mår bra. Och det verkade den göra sista gången.

    Hoppas att ni alla får en underbar helg och njuter för fullt av era graviditeter. Jag är ju nu i v. 38 och har hela tiden väntat på att få gå in i graviditetsbubblan.. nu är det snart över. SÅ NJUT!!!!!

  • Wille 2008
    Skogsrå: Grattis till lillebror och en lyckad förlossning{#lang_emotions_flower}. Skönt att allt gick bra och att ni redan fått komma hem igen. Är all klåda och så borta nu? På en gång liksom? Skönt för dig! Njut och mys ordentligt nu!

    Blehnda: Du är väl kanske inte i närheten av en dator ändå, men gud så skönt att få komma bort från alla "vardagssysslor" för helgen. Bra initiativ av din man ! Hoppas bara du blir bortskämd ordentligt nu medan du kan!

    Vilda Tiger: Perfekt att du känner dig nöjd med Ami och att hon verkade mer förstående för dina fogar, känningar med trötthet och eventuell sjukskrivning. Förståelse är bra Fiyali:Okej alltså det verkar ju vara lite skillnad mellan landstingen och individuella sjukhus därmed, MEN enligt min senaste UL-läkare (som jag för övrigt haft vid flera tillfällen) så är ca 20-25% på var sida nollan uppskattat som ett normal-tungt barn. Så med de siffrorna ger det ju dig en marginal på cirkus 5-8% innan bebisen klassas som "stor". Som Vilda Tiger tidigare sagt så är det ju inte heller alltid enkelt att veta varför vissa får stora barn och andra små! Försök att inte oroa dig mer även om jag fattar att det är svårt! Man känner sig på nåt sätt "misslyckad" för att bebisen är stor för att man tror att man kan påverka det i minsta detalj...men så är ju inte fallet!!!
    Just keep up the good work!

    Igår hos min bm så frågade hon om jag hade kontakt med andra gravida diabetiker och då berättade jag om detta forumet och hon tyckte att det var bra! "Jag tror inte det är så många som har förståelse för vad ni går igenom under de här hektiska nio månaderna. Knappt ni själva" Så sa hon...hon är klok min bm{#lang_emotions_innocent}.

    Idag var vi på sjukan för ytterligare ctg-kurva och allt såg sååååå bra ut och läkaren jag fick träffa tyckte inte att vi skulle oroa oss nåt mer. Skönt!!!

    Nu ska jag svira om och gå på fest{#lang_emotions_cool}

    Ha en trevlig kväll alla!
  • ulli32

    Hej alla!!

    idag mår jag mkt bättre...igår var en såndär dag som man bara ska ligga kvar i sängen {#lang_emotions_wink}.

    vad har ni alla haft för er idag?
    jag har varit o shoppat lite, jätte kul o glad e jag för jag hitta så fina saker...blev lite kläder o smink...fick presentkort i julas som jag inte hade använt {#lang_emotions_smile}.

    här i stockholm (strax utanför..i skogen) så har vi haft nästan -18 heeela dan..brrr så kallt!!!

    sen jag blev gravis så fryser jag mest hela tiden...är det nån annan som gör det?

    måste fråga er experter: har ni provar soya mjölk nån gång??
    köpte det idag...d är bara 2g kolhydrater per 100ml...ränkte att man kan ju göra en "jätte nytti " choklad drink el en milkshake kanske...är ju ofta sååå sötsugen numera...men vågar inte riktigt äta nått. o det är inte pga diabetesen så utan mer pga vikten...förra graviditeten så gick jag ju upp 35kg...vill inte det denna gång..

    el nån som har nått annat tips på nått relativt nyttigt men gott {#lang_emotions_laughing}.

    nää nu ska jag stoppa lilleman i säng o sen mysa i soffan med en film.

    ha d toppen alla, kram ullis.

  • Vilda Tiger

    Wille
    Ja, hon är bra smart!

    Ulli
    Jag blir så ledsen då du skriver så... jag gick också upp 35 kg. Gick du ner det du gick upp sist? Jag gick ner allt men gick upp fem kg igen innan jag fick plus på stickan denna gång. Iaf, till din fråga- jag är vegan och dricker en del sojamjölk. Jag tycker inte att den höjer nämnvärt. Jag har svårt att jämföra med vanlig mjölk för det har jag inte druckit på många år nu, men jag brukar inte ta så mkt insulin då jag gör en shake på sojamjölk. Jag brukar ta sex, sju halvtinade jordgubbar, kanske två dl sojamjölk, en fjärdedel banan och liiiite sötningsmedel och mixa det. Jag går på måfå så jag har inte exakta mått men det blir iaf en supergod shake. Till den tar jag en eller två enheter, men det kan ju vara olika från person till person, jag vet inte hur känslig du är.

  • ulli32
    Vilda Tiger skrev 2010-01-30 22:00:36 följande:
    WilleJa, hon är bra smart! UlliJag blir så ledsen då du skriver så... jag gick också upp 35 kg. Gick du ner det du gick upp sist? Jag gick ner allt men gick upp fem kg igen innan jag fick plus på stickan denna gång. Iaf, till din fråga- jag är vegan och dricker en del sojamjölk. Jag tycker inte att den höjer nämnvärt. Jag har svårt att jämföra med vanlig mjölk för det har jag inte druckit på många år nu, men jag brukar inte ta så mkt insulin då jag gör en shake på sojamjölk. Jag brukar ta sex, sju halvtinade jordgubbar, kanske två dl sojamjölk, en fjärdedel banan och liiiite sötningsmedel och mixa det. Jag går på måfå så jag har inte exakta mått men det blir iaf en supergod shake. Till den tar jag en eller två enheter, men det kan ju vara olika från person till person, jag vet inte hur känslig du är.
    hej vilda tiger!

    åhh det va inte meningen att göra nån lessen...förlåt {#lang_emotions_flower}

    det är ju 4 år sen min son kom o det tog ca 2 1/2 år att gå ner...i början gjorde jag inte så mkt men sen så gick jag med i viktväktarna o då gick jag ner ca 11kg på 6månader...så stolt va jag över mej själv!!! nu har jag nog gått upp ca 5 kg utav dom {#lang_emotions_frown}.

    har inte vägt mej sen jag fick reda på att jag va gravid...visst man ska inte haka uppsej på en nummer men jag e ju rund sen innan...

    vill verkligen inte gå upp 35kg...o många säger till mej att man går upp mer med sina andra barn??? är det så??

    jag va ju tyvär en rökare innan jag blev gravid...sluta utan plåster el tuggumin...o nu har jag slutat med kaffe...bullar o massa gott...ifall vi fikar så tar jag inget...vill inte gå upp i vikt...el ja inte 35kg.

    men äter bra portioner till frukost lunch o midda...2-3 frukterom dan...o gärna en hårdmacka el 2 på kvällen!

    hur gjorde du när du gick ner alla 35kg??

    hoppas du har haft en trevlig kväll, kram ullis.
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare