Inlägg från: blehnda |Visa alla inlägg
  • blehnda

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Kim: nu har ju inte vi fått använda våran barnvagn ännu men vi köpte en brio kombi med mjuklift. känndes smidigast då det bara är att lyfta ur liften ur vagnen om bebisen sommnat och vi inte vill lämna den ute i vagnen. plus att liggdelen använd väl i regel väldigt kort tid så då slipper vi ha en nästan oanvänd liggdel som ligger o skräpar när bebisen vill sitta upp. mjukliften görs då om till en åkpåse i ställe =) vi bor ju på landet så det är rediga luftdäck med riktigt bra grepp som pallar både grus och snö o osånt. tror att vi kommer att vara nöjda med den iaf!

  • blehnda

    Tjohoo: Men guuud vilken vacker tös! shit så mycket hår! vad stor va hon? nä nu längtar jag så jag blir galen, vill ha ut bebisen nu!!!

  • blehnda

    Oj oj vad det händer saker här inne =)

    Evell: Ush vilken skit till läkare. jag hade en ful och stor gubbe som doktor under hela min uppväxt, vars enda mål med min diabetes verkade vara att jag skulle gå ner i vikt. jag har alltid vägt ganska mycket utan att vara tjock. kanske kan skylla på kraftig benstomme o muskler eller nåt, jag vet inte, men ändå jobbit. Han gjorde så att det enda jag tänkte på dygnet runt under hela högstadie o gymnasietiden var min vikt o att jag var aldeles för tjock enligt hans kurvor. Mitt sätt att lösa det hela var att få upp maten efter jag hade ätit den =/ inget att rekomendera. kan tacka gudarna för min familj o mina vänner som fick mig att inse att det var läkaren det var fel på och inte mig.
    SÅ SKIT I VAD IDIOTEN SA OCH FÅ BORT HONOM UR DITT LIV! Precis som wille sa, din kropp är faktiskt helt fantastisk!!!!

    Tjohoo: vad skönt att ni verkar ha fått igång amningen! Du ska se att hon kommer gå upp i vikt så fort hon insett att du är värsta lyxresturangen! =)

    Ang sushi...provat att äta de vid två tillfällen sen jag vart gravid men det är helt omöjligt. sist var i v. 14 eller nåt o då tok skenade jag upp till 26!!!! för att sen sjunka snabbt ner till 2, så ingen mer sushi för min del tills bebisen kommit ut! längtar massor för guuuud så gott det är!

  • blehnda

    Kim: säker inget samband med blosockret alls, utan bara vanlig hederlig växtvärk. livmodern växer ju nu och det kommer att kännas mer eller mindre i omgångar. jag hade typ mensverkliknande molvärk till vecka 13 eller nåt. nu strålar det mest. helt nomalt enligt min bm! =)

    Nu har jag varit super duktig och storstädat hela huset! doftar nyskurat=) ska äta lite av mitt nybakade bröd sen ska jag ut och rida i solen! vissa dagar känns ju helt klart bättre än andra=)

    Hoppas ni också får en underbar fredag!

  • blehnda

    Babyno2: gud va gullig du e! du har inte sett mig på ett tag dock ;) jag tycker absolut inte att du är stor! tycker du var galet fit för att ha en 1 åring sist jag såg dig!

    Vilda: Jobbit att du har det kämpit med sockret, stackare, 100 år kan ju inte vara kul att känna sig! hoppas du får en lugn o mysig fredags kväll iaf.

    Åh, jag o mannen kom precis på att det snart är vår första bröllopsdag=) den 26 feb, gud så tiden går fort! BLir nog en trerätters mysmiddag hemma den kvällen dock, känner inte för att gå ut i stan vi bor i, finns inget mysigt ställe tycker jag. Längtar!

    Masarin: Hoppas att kalaset är i full gång och att allt går som du hoppats!

  • blehnda

    Vilda: Jag hoppas också att det är lite vår på g då! här i katrineholm har vi ca: 60 cm snö, visserligen välldigt fint men gud så bökit allt är.

    Från att ha haft minst insulinbehov på nätterna verkar det som om jag kan skuta in hur mycket som helst efter nio på kvällen och ändå bli hög. har gjort justeringar varje dag den senaste veckan men det är nog bara att fortsätta tills jag hittar rätt dos. suck.

  • blehnda

    Kim: är säkert super individuellt. jag fick tok sänka alla doser under de första veckorna. först nu i v. 22 som jag måste börja höja. alla kroppar beter sig olika!

  • blehnda

    Wille: Hur går det? Ingen bebis på G ännu? spännande=)

    Ush, jag har så tråkigt här hemma på dagarna nu, hatar att vara husbunden. vi bor ju långt ifrån stan så jag ser ju inga människor på hela dagarna, supertrist. vet liksom inte vvad jag ska fylla dagarna med förutom stallet, städa lite i huset, internet och småäta :/, så fort jag packar in mig i bilen och åker hemifrån så skiter sig det med bs direkt. känns inge kul just nu, tror jag behöver våren eller nåt att se fram emot på kort sikt. känns svårt att fokusera på att det BARA är dryga tre månader kvar innan bebisen är ute. aldeles för långt bort i framtiden just nu.

  • blehnda

    Kim: Ja, från och med i måndags är jag hetidssjukskriven, så det är låååånga dagar nu kan jag lova.

    Babyno2: Klart vi ska leka i mars=) så först nu att jag hade fått ditt mob. nr =) inte där såå ofta, ska helt klart dra iväg ett mess en dag då jag kommer ihåg! =) Va kul att allt såg bra ut hos bm, var ett sf mått på 23 bra? så jag vet vad jag ska vänta mig nästa gång jag är där, då är jag i v. 25 tror jag. jag kommer också att spricka snart, lååånga dagar ensam hemma gör att jag går upp i vikt hela tiden känns det som.

    Nu ska jag ta en frukt i  väntan på att gubben ska komma hem och sällskapa mig!

  • blehnda

    Kim: Är sjukskriven pga av att läkaren inte gillar mitt bs när jag är på jobbet, eller utanför hemmet i största allmänhel vill säga. Har en lång historia av bekymmer med bs bakom mig och har nu en senor kopplad till min pump dygnet runt. då har vi kunna se när det ligger bra, vad jag gör när det ligger dåligt osv. en lååång procedur, och de har kommit fram till att jag nu ska vara hemma på heltid och vara helt utom stress...konstigt förklarat men det är typ så det ligger till!

    Idag fick jag första utbetalningen från fk. Blev sjukskriven den 23:e november och fick inte pengarna för ens idag, fatta att dom var välkommna=)

    Så nu har jag fyllt kyl o frys för ett bra tag framöver. efter jag hade varit istan och träffat läkaren, gått på apoteket, köpt två nya bh:ar(alla andra är nu för små:/...) och storhandlat var jag helt totalt slut när jag kom hem. plockade in allt där det skulle vara, käkade lunch och la mig i soffan. Vaknade nyss, två och en halv timme senare!!! helt väck av att göra så m,ycket hemifrån, hehe, jag kände mig som en pensionär. katten låg helt utfläkt på magen och sov han också, det tycker bebisen om!

    Dags att göra lite nytta och gå till stallet, shit vad dagen gick fort när man lyckades sova bort halva, ha ha!

    kram på er!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare