• Fiyali

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    kim86 skrev 2010-02-16 09:56:45 följande:
    Blenha, vad hade du i hba1c förra gången då? Mitt bs har varit superhoppigt nu senaste 2 veckorna, tror det beror på mitt illamående med, man får liksom småäta lite mer för att inte bli illamående. Hoppas värdena är fina idag med, är de säkert... =) om 1 vecka ska jag på ul.. Jippie.. =)
    Du ska kontakta spec mödravården :)
  • Fiyali
    Smultron8303 skrev 2010-02-16 09:52:12 följande:
    Hejsan svejsan. Här har ni en till typ etta som nyligen plusat Har inte hunnit kolla igenom alla inläggen här ännu, men tänkte göra det lite senare. Har ett par frågot dock. Kontaktade ni eran diabetessköterska så fort ni blev gravida? Eller kontaktade ni bara BM? Hur håller ni erat blodsocker nere? Själv har jag haft lite problem med det... *urk* Bästa maten? Mat mot illamående? Tips? (ett tips jag fick var att äta lite, med ofta.. Alltså inte hela tiden, men typ göra en paus och sen fortsätta.) Snubblade över "Anjasmamma", hoppas verkligen de går bra idag!! Kram
    Du ska kontakta specialist mödravården, och gärna så fort som möjligt så du får gjort ett hba1c.
  • Fiyali

    Godmorgon alla!
    Hoppas allt är bra med er såhär i väntans tider! Känns som när man var lite och gick och väntade på julafton eller födelsedagen! Tiden sniglade sig fram, och så här på sluttampen börjar det kännas som kvällen innan ens födelsedag! Jag brukade ligga och vrida och vända, sen vakna på morgonen flera ggr och tänka "kommer de inte snart!?".

    Tror min kropp redan börjat ställa in sig på att bli småbarnsförälder igen, vaknar mer två-tre timmars mellanrum för att "kolla-läget"!? Haha, och däremellan av kramp, somnade plågsamma händer och en tillknycklad urin blåsa! Någon som känner igen sig? :P
    Tycker det ska bli mycket mysigare sen när man vaknar och faktiskt har någon att titta till:)

  • Fiyali
    Fixaren:
    Hahaha älskar dessa kreativa tankar som utspelar sig på natten :P Dessutom dessa ologiska! Låg och störde mig på förlossningen att jag inte hade tvättat dagen innan, som om det egentligen har någon betydelse! Eller som du säger kamera batteriet, skulle det verkligen vara dags, så "hinner" du nog ladda det, och skulle du inte göra det är det ju störigt, men överlevbart :)
    Ja visst, innan "snubblade" man in på toaletten och "störtade" tillbaka i säng. Nu ligger jag och konstaterar färgen på himlen, vad klockan kan vara, gör små uträkningar för mig själv som "hur många dagar är det max kvar", sen ibland blir man riktigt avancerad "kom igen nu, försök räkna ut hur många procent du gått med huvudräkning" :)

    På tal om det här med värkar! Minns förra gången att jag satt flera ggr och klockade onda sammandragningar, hade ju problem med det, men sen när jag väl "skulle" ha klockat, alltså när det var dags på riktigt, hade ju planerat att sysselsätta mig med det på sjukhuset för att fördriva tiden lite, då hade jag omöjligt orkat göra det, så fick en länk här för ett tag sen www.varktimer.se/ SkitBRA! här kan man se kurva och allting precis som på ctg vid sjukhus, lättare att bara klick och klicka, och ger en något kreativt att göra när man sen kanske sitter framför datorn och måste fördriva de där dryga timmarna innan man är välkommen in!
  • Fiyali
    Smultron8303 skrev 2010-02-17 09:38:43 följande:
    Go morgon alla. Sitter här med mitt te och funderar.... Mitt blodsocker är inte roligt just nu. Tar blodprov varje timme och gör allt jag kan för att få ner det. Har fått höjja mina insulindoser kraftigt, fast jag varken äter mer eller rör mig mindre. Nån mer som fått göra det? Har fått tid hos min diabetessköterska på tisdag och ska ta upp detta med henne med. Men jag tänkte höra mig för här med. Och se om någon mer har samma "problem"... Jag har haft stoora problem med min diabetes. Senast i december förra året blev jag inlagd i 8 dagar pga min insulinpump som jag hade då (har den inte längre). Det bildades som små blåsor under huden där slangen satt, och fylldes med insulin. Hade sällan ett blodsocker under 15-20 då. Svajjade kraftigt. Fick sen börja med sprutor och allt bled till 98% superbra. Fram tills nu när jag blev grvid. Tar Levimir och Novorapid. Sen undrar jag om det finns någon i växjötrakten här med?
    Det brukar bli stabilare efter ett tag! Kanske borde höja ditt långtidsvärkande en aning? Prata med din läkare så snart du kan, så ska du se att det säkert blir bättre=)
    Vad är det för värden du ligger på nu då ca?
  • Fiyali
    kim86 skrev 2010-02-17 10:27:48 följande:
    Fyali, hihi, ursäkta, men vad menade du med att jag skulle kontakta spec mvc?, för att jag mådde illa?. =)
    Nej jag var som vanligt förvirrad och skulle skriva till Smultronet :) Sorry :)
  • Fiyali

    Eveli, det där är vad jag oftast hamnar på när jag HAR tagit insulin, så oroa dig inte, det är inga skyhöga värden!
    Lite rolig historia att kunna berätta senare kanske :)

    Är det någon här som vet något om graviditetsklåda? Det kliar på insidan av mina händer, men det är bara precis bergen under fingrarna som är lite "rödirriterade" inga utslag eller så, och inte alls så illa som visse verkar ha, är det något att oroa sig över? Ser det ut på något särskillt sätt?

  • Fiyali

    AnjasMamma: Vad tråkigt, håller tummarna för att det snart går vägen för dig igen!!
    Fridlyst: GRATTIS! Gud vad härlig med en sådan bra förlossning!

    Kim86: Bra statistik att veta! Det går ju inte att hitta sådan info någonstans, står bara överallt att diabetiker har "större" risk.

    En annan sak med HBa1c som jag lärde mig av en läkare när jag blev gravid var att man kan lura det rejält. Om jag tillexempel legat väldigt högt den senaste månaden och sen fem dagar innan provtagning börjar trycka mig full med insulin (ligger väldigt lågt), så sänker man sitt HBa1c rejält. Så helt tillförlitligt är det inte. Därför ska man alltid ta det DIREKT när man får veta att man är gravid för att få så "rätta" siffror som möjligt, för är man som jag så har jag inte riktigt lika bra koll när jag inte är gravid :P

  • Fiyali
    Vilda Tiger skrev 2010-02-18 11:02:46 följande:
    Fridlyst GRATTIS till pojken! Fiyali Men det där stämmer inte med vad jag har lärt mig! Min läkare hävdar alltid att hba1c inte mäter de sista veckorna, utan säg 7-8 veckor tillbaka MINUS de närmaste veckorna... Har fler lärt sig så?
    Jag har ingen aning, det var vad herr doktor sa iaf :)
  • Fiyali

    JAG VILL HA BEBISEN NU!
    haha! Nu är jag så trött på att känna mig tjock och finnig! Tung i hela kroppen, svårt att andas, ingen energi!
    Det jag lidit av denna graviditeten:
    *Kramp i fötter
    *Avdomnande smärtande händer
    *Mycket viktuppgång
    *Massa fostervatten
    *Järnbrist
    *Illamående
    *Yrsel
    *Frosserisug!
    *Massa känningar

    Och som om det inte är nog, nu ska man dessutom behöva vara bästa vän med toaletten. Började lite för ett par dagar sen, och nu börjar det kännas som om jag lika gärna kan bunkra upp inne i badrummet med nödförråd, för här lär ju jag bli sittande!

    Sorry, var tvungen att få klaga lite!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare