• Fiyali

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    blehnda skrev 2010-02-19 10:35:23 följande:
    Fiyali: Skönt att höra att det inte bara är jag som är bitter just nu, hehe, skämt åt sido men jag förstår dig! jag är ändå bara i v.24 och känner typ att snart får det nog vara nog om det inte blir vår snart iaf. Skulle dom inte plocka ut din bebis ganska snart? var det inte om nån vecka typ? vilken vecka är du i förresten? Kramar om iaf så kanske det känns lite bättre=)!
    Jo eventuellt :) Ska dit på onsdag på första kollen, så på onsdag kan det vara dags!!! :) Men kan ju också dröja tre veckor till efter det, ska in två ggr i veckan och kolla fram tills de anser att "nu är det dags", men då går jag ju misste om förlossningen, och eftersom det förmodligen är sista graviditeten och de snuvade mig på utdrivningen med jasmin hade det varit nice att få testa på :)
    Är nu i vecka 33, men börjar ändå undra lite om det kan vara något på g nu. Hade regelbundna sammandragningar igår kväll, men smärtfria, nu på morgonen har de glesat ut, men när det väl kommer måste jag gå på toaletten, dock smärtfria för övrigt ändå!
  • Fiyali

    Blehnda: Skönt för mig med att jag inte är den enda bittra, hade varit rätt hemskt om man varit den enda i världen som inte "älskade" att vänta barn! haha

  • Fiyali
    Wille 2008 skrev 2010-02-19 21:04:43 följande:
    Hej alla! Stör mitt i Let's dance, men jag har en fråga som jag funderat på länge, men glömt av att ställa! Det börjar dock kännas mer aktuellt för varje timma som går... Here it goes; Min bm sa till mig för ett tag sen att när jag känner att förlossningen är på gång så ska jag sänka min basaldos till 50% och troligen ännu mer på måltidsdoser om jag överhuvudtaget kan äta. Är detta något ni hört också och ni som redan har barn sedan tidigare. Hur gjorde ni under förlossningen? Jag MINNS verkligen inte hur jag gjorde, men att jag tyckte det var konstigt att jag låg så högt hela tiden. Tänkte nog aldrig på adrenalinpåslaget mitt i mitt lustgas-rus Tacksam för svar Tjingeling!
    Jag vet bara att eftersom kroppen hårdtränar så bränner man så mycket socker att det är dumt att ta för mycket insulin. Behövde knappt något alls under min förlossning. Dessutom kunde jag äta TVÅ bitar smörgåstårta:) Och jag lovar att jag på slutet under den graviditeten enbart hade kunnat titta på en smörgåstårta så hade sockret flugit i höjden!
    Sen är det ju så, att barnet producerar insulin, och under förlossning kan bebben hamna väldigt lågt om du också tillför mycket insulin. Så det kan nog vara kopplat till bebbens välmående.
  • Fiyali

    Har varit på ruskigt uselt humör ända sedan i morse. Bundis med dass och sova dåligt med stora tjejen som knuffas och trängs som ett värme element är inte min grej när jag är gravid. Dock sitter jag här nu och fortsätter sura, vilket inte riktigt är likt mig, är mer sån där som smäller av och sen skrattar direkt efter igen, men nu har jag hittat fredagssurningens räddning när det bara är 50 minuter kvar av dagen, det är bara MAX 30 dagar kvar tills jag får min bebis:) MAX!!!

  • Fiyali
    Vilda Tiger skrev 2010-02-20 07:39:51 följande:
    Fiyali Max 30 dagar låter ju som INGENTING! Hoppas humöret blir bättre snart. Jag oroar mig lite inför spa-resan idag. Mest för att vi  inte kommer iväg över huvud taget, för det snöar kraftigt här och det ligger över en dm på marken. Igår kom det tre dm. Det ska komma lika mkt till idag, säger de. Suck... vi ska åka tåg är det tänkt men ska ringa SJ och höra vad de tror om ev förseningar. Vi har hyrt en bil som vi kan ta i nödfall, men att åka bil är nog inte roligt heller. Kul om man inte kommer iväg, då har vi fått kasta flera tusen i sjön.
    Klart ni kommer iväg :) Sj ska gå, men de har tydligen slopat garantin för tider lästa jag någonstans! Och skulle det vara värstafall scenario så du och mannen får bli hemma, så får ni annordna ett SPA där hemma sälva!
    Tappa upp ett ljummet bad med musik, dämpad musik, lite aromadoft som ryker och oljor i vattnet, ett glas multivitamin juice i vinglas och en liten skål med blandande nötter till för att göra det extra mysigt! Och verkligen passa på att rå om varandra!
    Men jag hoppas och tror ni kommer iväg! Som gravid diabetiker som sliter som ett djur under hela graven förtjänar man sig en härlig stund av SPA!
  • Fiyali
    Tjohooo82 skrev 2010-02-22 14:40:12 följande:
    Åh :( måste bara skriva av mig! Vill ju kunna åka skidor med killen nästa vecka men får olika rekommendationer beroende på vart jag vänder mig... Det kommer ju vara 4-5 veckor efter snittet, har inte varit några problem med läkningen och jag har burit tyngre än bara Leah eftersom jag har varit tvungen för att ta mig nånstans. Men har blivit rekommenderad promenader, möjligtvis längd i lugnt tempo...varför kan jag inte få åka slalom lugnt? Har aldrig varit en fartdåre :( Så less!
    Jag tror att du klarar av allt, så länge du lägger ner om det känns ansträngt!
  • Fiyali

    Använder ingen av er diasend? Det är  ju jätte bra, där får man både tabeller och diagram etc på sina socker värden!

  • Fiyali
    Vilda Tiger skrev 2010-02-23 21:33:44 följande:
    Är det det dataprogrammet som man kan mata in sina värden direkt i? Det finns väl bara på en del sjukhus jag har för mig. Min vanliga diabssk har det men de har det inte på Östra i Gbg, även om jag har påpekat hur smidigt det är för alla parter.
    Fixaren skrev 2010-02-23 21:32:39 följande:
    Vad är det för något?
    Ja precis! Alltså min socker mätare är en hel sak med penna och sen stickan som man droppar blodet på så kommer det upp digitalt, ser ut som en stor mobil men allt sitter i ett. Sen har jag en liten dosa som man sätter i uttaget i väggen, så trycker man på en knapp så vipps tankas allt in i DIASEND, ett program i datorn som min läkare, jag och min diabetessköterska har tillgång till "mitt" konto i.
    Så varje tisdag sitter läkaren och går igenom veckans senaste värde, sen ringer han upp och säger hur man ska justera doserna.
    Skit smidigt, och där kan man själv se hur många % över resp under man ligger, man får kurvor så man ser när på dygnet man tenderar att ligga högt.
    Tycker det borde vara en gravid kvinnas rättighet :)
  • Fiyali

    Hejsan!
    Vilda Tigern gör som Kim sa, annars så kan du ju be om en sender på diabetes mottagningen, de har kanske som man får leasa?

    Idag är första ultraljudet för att se om bebisen får stanna kvar i magen längre! Har känt mig så positiv och tänkt att denna första gransknings-vecka kommer gå sååå bra, men i helgen började smärtsamma värkar, enormt svullna fötter och händer, sen i tisdags har jag feber, och för första gången sen jag blev gravid kan jag omöjligt få ner mitt socker!
    Tog 12 enheter till frukost, låg på 6 nånting, åt 1 dl fil över ett sönderhackat äpple, landade på över 16 mmol efter 2 timmar! Tog 6 enheter till, och hade sjunkit ner till 12,8 två timmar efter det!!!
    Fyra timmar sen jag ätit och jag var hungrig, så åt en banan och tog 8 enheter och så swishhhhh upp till 16 igen. Har höjt mina basal doser och tar de både morgon och kväll, men just nu verkar inget bita! Hoppas det är febern som strular till det lite iaf!
    "Ät omelett" säger barnmorskan, men jag får ju upp den igen, har inte klarat någon form av äggig konsistens under hela graviditeten :(

    Hur som helst, hade kunnat kissa på mig så nervös jag är inför denna koll!!!
    Så skriver jag inget här mer på ett tag så vet ni varför!
    Men hoppas på att vi ses här ikväll igen :)
     

  • Fiyali

    Vildatigern:
    Jo, grattis mig, tecken på havandeskapsförgiftning.
    ALLT känns SKIT!
    Så förbannad, och började gråta  där inne idag, men nu fick jag äntligen byta barnmorska!

    Jag RINGDE dit igår och förklarade att jag mådde såhär och såhär och att jag läst att det kunde vara tecken på havandeskap. NEJNEJNEJ sa min barnmorska då, jag behövde inte komma in, det var inte alls tecken.
    Det första läkaren säger idag är "Tecken på havandeskapsförgiftning", så nu ska jag lata mig ännu mer, in igen på fredag och kolla, och sen nästa vecka!

    Flödet såg kanon ut! Tack och lov :)
    Bebis låg 32%+, så det var ju inte så roligt, men läkaren sa att hon "håller tummarna" för att jag ska kunna gå till vecka 37 eftersom flödet är så bra :) Jippi!

    Blir så trött bara, en lång historia kort, förra förlossningen sattes jag igång, var fruktansvära 23 timmar som slutade i akut snitt, när bedövning inför snittet lades så slog det ut mina lungor så jag kunde inte andas utan behövde hjälp med andningen, så jag träffade inte flickan min förrän 2 timmar efter hon var ute. Jag har VALT att inte minnas min förlossning som dålig, eftersom den gav mig något OTROLIGT här i livet och vad är EN dålig stund mot alla dessa 100 goda stunder om dagen som hon ger mig!?
    Men nu när det är dags igen, så är jag ju dela "rädd" för en lång dryg förlossning, men lika rädd för alternativet!
    Narkosläkare uppsökte mig direkt när vi blivit flyttade till avdelning och bad om ursäkt för det som hänt och sa att det förmodligen berodde på att han lagt bedövningen en kota för högt upp.
    Men jag hade ju äntligen fått min flicka och svävade på små moln så jag lyssnade inte så noga, sen när det var dags för efterkontroll så bad jag barnmorskan ordna så jag kunde träffa en läkare att diskutera det med, det blev aldrig gjort.

    Nu för SEX veckor sedan när det blev tal om att snitta/sätta igång för tidigt så kände jag att jag bara måste få prata igenom det här så jag mentalt är bättre förberedd och bättre till mods än vad jag känner mig nu.
    Förra gången hade barnmorskan missat att boka läkare, och denna gången hade hon missat igen, så nu blev jag bara så knäkt och tårarna sprutade! Haha löjliga gravhormoner:P

    Till saken hör dessutom att hon missade min ögonkontroll, så den har jag fått påminna om fyra veckor senare för att få göra, vi har fått brev hem till oss om uteblivna besök som sedan visat sig bero på att hon aldrig skickat kallelesen, samt när vi kommit ett par ggr så säger hon "Oj, kommer ni idag".

    Jag gick igång i vecka 24 förra gången första gången och i vecka 30 eller 31 andra gången, och därför skulle det hållas speciella kollar med ctg från vecka 18. Jag är nu i vecka 33, och har fortfarande inte gjort en enda ctg kontroll!? Varje gång när besöket är färdigt så har jag frågat, skulle vi inte göra ctg? "Jo men det kan vi göra nästa gång"
    Och när jag frågat vilka risker att jag skulle föda för tidigt denna gången det är, så svara on varje gång "Varför skulle det finnas några risker för det", och så får man förklara, så får hon sen läsa igenom allt från förra gången igen...

    Men idag när jag bröt ihop där inne, är absolut ingen hård tjej, men är nog en sån där som lätt visar glädje men inte sorgsna känslor, så fick mannen nog och sa ifrån på skarpen, gissa vad skönt!
    Har känts på sistone som om det vore vettigare att jag själv hade fått alla riktlinjer och dylikt och hållt koll på mig själv, för att man ändå behövt göra barnmorskans jobb!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare