Inlägg från: blehnda |Visa alla inlägg
  • blehnda

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Evell: En bamsekram till dig, hoppas du/ni mår bättre snart! ta hand om dig!

  • blehnda

    Jag vill också att bebis ska vara färdigbakad och redo att komma ut nu. har drömt om både förlossningar och bebisen nu flera nätter i rad och varje morgon när jag vaknar så undrar jag vart bebisen är =( lite tidigt att börja längta så kanske men gud vad jag längtar. är ju bara i v.26 liksom...

    Jag har ju haft så ont i ryggen de senaste veckorna så sen i onsdgas har jag gått en lite längre promenad med broddar och stavar varje dag för att bygga upp lite av mina förtvinade ryggmuskler, och det känns faktiskt redan lite bättre. förut på kvällarna så kunde jag inte sitta i soffan när vi titta på tv utan fick ligga på golvet, men nu har det gått ganska bra båder fredag och lördag. Hoppas att vattengympan ger ytterligare effekt.

    idag blir det nog en seg dag tror jag, förutom promenade då.

    Har ni haft en bra helg?

  • blehnda

    Vilda: Jag har också jordens nojja över att behöva visa mig i badkläder nu på fredag. Jag har alltid nojja över det, även när jag inte är gravid så nu med typ 14 kg till på kroppen så känns det ju inte direkt lockande. + att min bikiniöverdel endast täcker en bråkdel av mina dolly partons nu för tiden så jag måste köpa en ny för att inte se ut som ett vulgo =) är det ok att bada i bikini när man är gravid eller bör jag i stället inhandla en baddräkt? vad tycker ni?

    Det värsta med badandet är att jag har aldrig varit där så jag vet inte hur nånting funkar och jag känner inte en käft. är livrädd för nya ställen med bara främlingar så det blir en stooor prövning för mig det här. trots allt detta har jag bestämmt mig för att min kropp behöver den här motionen så jag få helt enkelt skita i vad jag tycker och faktiskt pallra mig dit, punkt slut!

    åh, önskar att vi bodde i samma stad så kunde vi peppa varandra iaf!

  • blehnda

    Hej! vill också prata förlossning men ännu känns det väldigt avlägset. idag var vi till vårt bankombud och fick ett lån på bil, så nu ska vi bara hitta det vi vill ha och bli av med den lilla som vi har, sen är vi vi redo för barnbilstolar och vagnar på resandes fot=)har även köpt en jätte stor bikini, så nu har jag ingen ursäkt att inte gå och bada på fredag!

    I morgon ska jag träffa doktorn igen, nytt hba1c och nya värden att granskas. är lite nervös men han är så himla go min doktor så det ska nog gå bra.  Nu är det verkligen underbart i solen på dagarna, hade vårjackan idag på stan, fy fan vad trång den var! INGEN kunde missa kulan som stack ut under halsduken!!!

    Hoppas ni aandra har haf en finfin dag! kram!

  • blehnda

    Fiyalia: Ushamejen sån traumatisk upplevelse du verkar ha haft! hoppas att det blir 100% bättre denna ggn iaf.

    Vilda: jag har precis samma tryck mot urinblåsan, super jobbit när jag är ute och går för då gör det extra ont. tror att jag håller på och kissar ner mig men så är det bara bebisen son trycker på . i går fick jag första attacken på revbenen, gjorde superont. Bebis tog typ spjärn med huvudet på ena sidan av magen och tryckte upp fötterna på andra sidan rakt i revbenen. aj!

    Igår var jag hos min underbara doktor. vi höjde doserna ytterligare och så hade jag hba1c 6,6 igår ( 6,9 för två veckor sedan) han är verkligen underbar min doktor, så uppmuntrande och engagerad!

    Idag ska jag på "förlossningsförberedelser i vattnet" som det så fint heter! alltså vattengympa! ska bli kul och spännande att se hur det är, är lite nervös men jag tror det kommer bli jätte kul att träffa andra gravida som också bara har bebistankar i huvudet! så en rapport om det kommer nog senare idag!

    Lycka till sinnika!!! hoppas det går smidigt trots att du inte var mogen ännu! håller alla tummar och tår!

  • blehnda

    Halloj!

    Ja nu är jag super nyfiken på både wille o sinnika!

    Gud så skönt det var på vattengympan i fredags, jag ska absolut fortsätta att gå dit. ingen tyckte att det var någe konstigt med mig när jag gick upp och tog bs varje kvart och drack lite saft, dom var så förstående! känns faktiskt redan lite bättre i ryggen efter att ha gått 7 km med stavar varje dag i två veckor nu. hoppas det blir lättare ju mer muskler som kommer tillbaka.

    Nu är det faktiskt ganska bra att vara helsjukskriven, jag kan vara ute i underbara vårsolen hela dagarna och bara njuta, och se på när snön sakta men säkert tinar bort!

    Idag gick jag in i vecka 28 (27+0) känns superkul att närma sig 30v gränsen, sen är det bara upploppssträckan kvar! =)

  • blehnda

    Grattis wille! va kul att höra att allt gick så bra!

    Ush, jag skulle ner till bilen och åka och handla förut och druttade i backen i full fart. GLANS IS gömd under lite lite nysnö, slog i hela ryggen och bakhuvudet =( gjorde pisse ont men det enda jag kunde tänka på var att känna efter så inte bebisen slog sig. magen slog aldrig i men resten av kroppen. har sååå ont i ryggen nu och i bakhuvudet. ush för denna jäkla is och för att vara stor och klumpig som en hel elefant...nu ska jag vila i soffan med min vetekudde och hoppas på att det känns bättre snart, suck...

  • blehnda

    Ebyl: ja jag blev lite orolig, men jag har bara ont i ryggen och på ena sidan av huvudet. jag ska till bm i morgon så då ska jag passa på att be henne kolla över så att det inte hände nåt där inne. men jag är inte så orolig för det, bebis sparka på som vanligt där inne och absolut inga blödningare eller nåt vad jag kan se.

    Vilda: ja jag har ett blåmärke stort som afrika på ena låret=) så det lär nog kännas vid i morgon, annars är det ingen fara med mig. hoppas du kan bli kvitt den där långdragna förkylningen nu när du är hemma på heltid. jag har aldrig varit så förskonad mot förkylningar som nu då jag är sjukskriven. träffar ju nästan inga människor så det säger väl sig självt.

    God natt på er!!!

  • blehnda

    hej!
    var hos bm i dag och mätte magen, sf mått på 29 och hjärtljud på 145. bebis ligger lite på snedden och trycker upp fötterna under högra bröstet så trolitvis så gjorde det att sf måttet visade lite större än om den legat mitt i liksom. hon pekade och förklarade och skrattade lite åt att mina magmusklker gör det svårt att känna efter livmodern ordentligt. massa muskler i vägen sa hon , he he...

    idag är jag super öm på hela höger sida av rygg o arm samt har lite ont i nacken. har även stora blåmärken nu, men brbis mådde toppen iaf och hon var absolut inte orolig, vilket kändes skönt!

    kramar på er

  • blehnda

    Baby: hej! vad skönt att  du får vara hemma på heltid nu! ska absolut ringa dig, har bara varit sjukt mycket nu de senaste veckorna. massa olika läkarbesök, hästbestyr och diverse andra aktiviteter. jag kan köpa med fika och komma förbi dig och adrian hemma hos er nån dag om du vill, annars kan vi ses på stan. vi ska på första tul på skärtorsdagen, satsar på en gigantisk bebis med tanke på hur magen ser ut! =)

    Idag öööösregnar det här så snön försvinner nu i en rasande takt, underbart men gud så lerigt det är överallt nu. man kan ju inte få torra fina grusvägar på en gång tyvärr...
     
    Nu ska jag ta tag i tvättberget ALLAN! suck...

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare