Magnus Schönberg åkte ut ur "Idol"
Forum Natur & Miljö - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vad tror ni om Maya-indianernas profetia om 2012?

  Sön 24 jan 2010 23:13 Läst 17357 gånger Totalt 51 svar
  ElinOE­milia
  Visa endast
  Sön 24 jan 2010 23:13

  För er som inte vill veta något om detta så läs inte mer.

  Men jag kan då inte låta bli att fundera över detta, även om jag inte vill så snöar tankarna in på det lite då och då.

  För att citera lite info;

  Den s.k Mayakalendern slutar den 21 December 2012. Enligt deras planetära cykel så kommer då jorden och solen stå i en perfekt linje med vår galax "ekvator", något som vi med moderna mätinstrument nu kunnat verifiera. Mayaindianerna menade att då skulle jorden, som vi känner den, gå under.
  Vissa hävdar att på den 21:a December så kommer jorden genomgå ett så kallat "pole shift" som innebär att de magnetiska knytpunkterna (nordpolen och sydpolen) kommer flyttas vilket kommer leda till globala naturkatastrofer och till slut mänsklighetens undergång.

  Det som får mig att fundera över detta är just det att mayafolkets profetior har stämt i nästan alla fall som t.ex andra världskriget. Kalla mig paranoid :P, men det är ju faktiskt inte helt omöjligt att det kanske blir såhär?

  Vad tror ni om detta?

 • Sön 24 jan 2010 23:57 #1

  pust. jag hoppas verkligen inte att det blir såhär. men det kan man ju aldrig veta??

 • Mån 25 jan 2010 00:03 #2

  btw. finns det inget som motbevisar att detta kan inträffa..?

 • ElinOE­milia
  Visa endast
  Mån 25 jan 2010 12:18 #3

  Jag vet faktiskt inte. Det enda jag vet är att vissa tror att det är början på en ny epok och andra tror att det är världens undergång.

 • Mån 25 jan 2010 14:55 #4
  ElinOEmilia skrev 2010-01-24 23:13:28 följande:
  Enligt deras planetära cykel så kommer då jorden och solen stå i en perfekt linje med vår galax "ekvator", något som vi med moderna mätinstrument nu kunnat verifiera. 
  Detta är knappast någon spektakulär händelse, faktum är att det sker varje år den 21:e december och är av ingen som helst konsekvens för oss.
 • Mad as snow
  Visa endast
  Mån 25 jan 2010 15:33 #5
  Ts, har du någon replik på inlägg #4?

  Someone get me a fucking wiener before I die.
 • ElinOE­milia
  Visa endast
  Tis 26 jan 2010 00:02 #6

  Jag har inga större kunskaper inom det här området alls. Det är bara funderingar jag har kring det jag har hört och läst.

  Det är ingenting som händer varje år. Tydligen så finns det en gigantisk planet som heter Nibiru. Nasa kallar den för "Planet-X" eftersom det är den tionde planeten i vårt solsystem. Varje gång Nibiru passerar jorden sägs stora katastrofer inträffa över hela jordytan. Forskare har nyligen bevisat att jorden har skiftat poler flera gånger tidigare genom att man studerat is-kärnor från antarktis. De här polskiftena går otroligt snabbt, kanske inom loppet av bara några timmar, som förstås genom att man hittat nedfrusna mammutar, som drabbats av plötslig död, fortfarande med mat i munnen.
  Mayaindianerna förutsade att katastrofen ska inträffa 2012-12-21. och det är exakt samma datum som forskare över hela världen förutsagt att denna mystiska planet ligger i linje med jorden och resten av solsystemet likt pärlorna på ett halsband.
  Idag förnekar tydligen Nasa allting om "planet X" och vissa tror att detta beror på att dom inte vill skapa panik över hela världen. Det har också läckt ut information om att dom bygger/ska bygga skyddsrum i rymden för utvalda personer och att dom letar vatten under månens yta ifall att de skulle behöva bosätta människor där.

  Om detta är sant vet jag inte, jag har som sagt bara läst på olika sidor om det.

 • Tis 26 jan 2010 00:24 #7

  Jo, jorden och solen står i linje med vår galax mittpunkt varje år och detta sker i december.


  Vad gäller Planet-X så kan jag med säkerhet säga att inga astronomer (och nu menar jag de som faktiskt ägnar sig åt att studera rymden) världen över har förutsagt att den ska ligga i linje med jorden (eller något annat för den delen) av den enkla anledning att den inte existerar. 
  Visst, man kan påstå att Nasa förnekar det hela, men om man måste ta till en synnerligen märklig konspirationsteori för att sy ihop säcken har man inte mycket på fötterna.
  Du kan sova lugnt, hela 2012 spektaklet är trams eller för att citera astronomen Edwin Krupp: " Most of what's claimed for 2012 relies on wishful thinking, wild pseudoscientific folly, ignorance of astronomy, and a level of paranoia worthy of Night of the Living Dead."
 • Tis 26 jan 2010 15:57 #8

  Mayakalendern innebär inte alls att jorden kommer att gå under.


  Utbredd missuppfattning. Däremot stämmer den bra med mänsklighetens utveckling på jorden.
  Du kan läsa mer på t ex www.calleman.com
 • ElinOE­milia
  Visa endast
  Ons 27 jan 2010 12:16 #9

  Då ska jag försöka svälja paranoian. {#lang_emotions_wink}

 • Smultr­on ett
  Visa endast
  Fre 29 jan 2010 13:51 #10

  har du sett filmen 2012?

Svara i tråden: Vad tror ni om Maya-indianernas profetia om 2012?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Samhälle
Svara i tråden...

Innehåll