• Rodion

    Vad tror ni om Maya-indianernas profetia om 2012?

    ElinOEmilia skrev 2010-01-24 23:13:28 följande:
    Enligt deras planetära cykel så kommer då jorden och solen stå i en perfekt linje med vår galax "ekvator", något som vi med moderna mätinstrument nu kunnat verifiera. 
    Detta är knappast någon spektakulär händelse, faktum är att det sker varje år den 21:e december och är av ingen som helst konsekvens för oss.
  • Rodion

    Jo, jorden och solen står i linje med vår galax mittpunkt varje år och detta sker i december.


    Vad gäller Planet-X så kan jag med säkerhet säga att inga astronomer (och nu menar jag de som faktiskt ägnar sig åt att studera rymden) världen över har förutsagt att den ska ligga i linje med jorden (eller något annat för den delen) av den enkla anledning att den inte existerar. 
    Visst, man kan påstå att Nasa förnekar det hela, men om man måste ta till en synnerligen märklig konspirationsteori för att sy ihop säcken har man inte mycket på fötterna.
    Du kan sova lugnt, hela 2012 spektaklet är trams eller för att citera astronomen Edwin Krupp: " Most of what's claimed for 2012 relies on wishful thinking, wild pseudoscientific folly, ignorance of astronomy, and a level of paranoia worthy of Night of the Living Dead."
Svar på tråden Vad tror ni om Maya-indianernas profetia om 2012?