• Äldre 26 Jan 07:31
    733257 visningar
    13881 svar
    13881
    733257

    Tårttråden del 17

    Mathe - Tack snälla du!

    Mynta - Tackar! Jag använder en rund utstickare till att börja med, men sen använder jag fingrarna och plattar ut och en kniv efter att jag satt bladet runt konen.

  • Äldre 26 Jan 19:50
    #17

    Finns det nån ny bildtråd?

  • Äldre 27 Jan 07:43
    #26
    Ankmor skrev 2010-01-27 00:00:13 följande:
    Tja om du klickar på ordet bildtråd alternativt bilden "bildtråd" i TS så kommer du till den nya bildtråden.Ser att du redan fått svar, men länkar till samtliga "systertrådar" finns i TS. HAREGÔTT!!
    Ja, tack, sorry, jag var nog trött :)
  • Äldre 29 Jan 11:10
    neenoo skrev 2010-01-29 10:13:35 följande:
    LenilusHe he. den var ju hur bra som helst. Snyggt målat! Är även sprickan målad? Vad är den målad med i så fall? Liten pensel.
    Tack! Ja, sprickan är både målad och så skar jag lite med en kniv. Målade med luster dust och alkohol, silverfärgad. En minipensel. Har köpt nästan alla mina penslar på Panduro, de har alla möjliga storlekar.
  • Äldre 30 Jan 11:35
    Egensinnig skrev 2010-01-29 18:29:03 följande:
    Håller med Hera99 - fantstiska tårtro i bild-tråden!!Var på Tårtdecor och handlade idag - de brukade kika in hos oss men skriver inte De tyckte absolut vi skulle vara med i tårttävlingen på Scandinavian Cake show!Fick också kanonbra hjälp o tips gällande färgblandning, transport av stora tårtor mm - + att de har 15 % januari ut på allt så det blev storshopping
    Brukar de kika in här, på FL? Eller i bloggarna?

    I mars ska Cake & Design ha en tårttävling också, jag har anmält mig! Läskigt {#lang_emotions_smile}
    Ang. det... första gången jag kommer använda mig av dummie, ni som gjort det, vad använder man för att sp:n ska fästa, är det piping gel eller?
  • Äldre 30 Jan 18:32
    Smurfan 81 skrev 2010-01-30 12:41:36 följande:
    Bara vatten. Använd en sprayflaska. Jag tycker SP'n lätt spricker över de vassa kanterna så förra året täckte jag min dummie två gånger.
    Ja, jag tänkte på att kanterna kan vara rätt "vassa". Men kan inte inte fila bara litegrann så de blir lite lite rundare?

    Egensinnig skrev 2010-01-30 14:20:17 följande:
    Här i tråden förstod jag det som. Hur funkar Cake & Designs tävling? har du utställning?

    Kul att de kikar! :) Jag fick nys om det när jag läste deras veckabrev, gå in på sidan och kolla på veckorbrev 8. Man anmäler sig och så skickar de information. Jag meljade först och frågade om man vågar vara med som glad amatör. Och jag fick jätte glad respons, blev peppad, så va fasiken.. klart man ska vara med om man vill och kan, tänkte jag. Jag vet inget mer än att datumet är 27/3 och temat och så där.


    Jag ska nog ställa på i Scs också. Man har ju inget att förlora. :)

  • Äldre 2 Feb 18:57
    Egensinnig skrev 2010-02-02 18:34:54 följande:
    miamartini - precis! Sa till min man: "Påminn mig att jag inte ska göra fler sådana här tårtor....men OM jag gör det så vet jag hur jag INTE sak göra i alla fall" Någon som vet var man får tag på HALLON-essens????Fanns inte hos Borgeby......
    Panduro har hallon essence
  • Äldre 2 Feb 20:34

    Har fått helt fria händer till helgens tårta. Både ang. utseende och fyllning. Och tänkte bara höra vad ni skulle önskat er för fyllning? Ändamålet är dop. Utseendet har jag nästan klurat ut :)

  • Äldre 4 Feb 16:25
    Fru Indosaurie skrev 2010-02-04 12:12:20 följande:
    Egensinnig alltså först pinnar genom botten 1 + 2 och sen genom botten 2 + 3? känns som väääldigt mkt pinnar? Bara pinnar i botten 2 ;) hur många sätter du i varje?
    Pinnar i understa och mellanbotten, om det är en trevånings? Den översta behöver du inte sätta pinnar i. Pinnarna är till för att stötta upp tårtan som står ovanpå så att den under inte ska säcka ihop, det vore olyckligt! {#lang_emotions_smile}

    Jag gjorde nyligen en tårta för 90-100 personer, 3 våningar och fraktade den färdigmonterad, gick hur bra som helst, hade den i knät i en stor kartong. Det var inte jag som körde då givetvis. Så det borde inte vara några problem.
  • Äldre 8 Feb 21:39
    3 hjärtan skrev 2010-02-08 20:45:20 följande:
    Nej, såg att den röda var slut, inte så konstigt att den var det. Får försöka färga så gott jag kan själv...jag skulle ju kunna göra mmf på rosa marsmallows (avskyr att göra mmf egentligen, men vad gör man inte liksom?) och färga in med massa rött och eventuellt lite svart kanske för att få den lite djupare i färgen... vad tror du?
    Ett tips är, som jag gjort, är att färga djupt rosa först och låta den vila nån dag och sedan använda extra red, då blir det fin röd färg.
Svar på tråden Tårttråden del 17