Tårttråden del 17
neenoo- Tack för ditt svar. Får överlåta de till mattegeniet i familjen när han kommer hem ikväll ;o)
neenoo- Tack för ditt svar. Får överlåta de till mattegeniet i familjen när han kommer hem ikväll ;o)
Slänger in en "dum" fråga till. Ni är ju så otroligt duktiga på att ge svar i den här tråden ;o)
Tänkte ge mig på att göra egen hallonmousse. Undrar om jag kan göra den idag och använda den först imorgon?
Tänkte ifall att jag misslyckas så måste jag hinna åka och köpa någon nödlösning imorrn hehe.
Jag har köpt hem en vanlig marabou chokladkaka och grädde för jag tänkte göra chokladfluff/mouse. Men hittar tyvärr inget recept.
Är osäker på hur mycket av varje man skall ha.
Någon som kan svara mig lite snabbt ;o)
Ska baka två tårtor till lillsessans 1-årskalas nästa helg. Klurade på vit toblerone mousse och hallonfyllning.
De receptet som jag hittar på Tobleronemoussen ska man ha ägg i.
Går de inte att göra som med vanlig "fluff". Smälta chokladen i grädden och låta stå kallt över natten?
Om det går...hur mycket choklad resp grädde ska jag använda då om de ska räcka till två normalstora runda tårtor?
Efter att ha följt den här tråden en längre tid och sett era fina tårtor, har jag nu samlat mod att exprimentera lite själv. Dottern fyller snart 3år så de passar bra :)
Har köpt en hjärtansockerkaksform att göra tårtbotten i. Tänkte fylla den med jordgubbsgrädde och dumlefluff.
Så långt är jag trygg ;)
Nu kommer den nya biten för mig! Jag tänkte jag för första gången skulle testa att täcka den med sp istället för vanlig gräddtårta som jag alltid gjort.
Såg att Tårtdecor hade rea nu, så tänkte göra en beställning där.
Vad jag förstår så räcker en förpackning ½kg till en tårta. Stämmer de? Är det svårt att kavla den? Några tips?
Är de svårt att få till det när det är en hjärtanform? Att de tex väckar sig?
Blev också sugen på att beställa präglingsstavar till kantdekorationer. Dom hade en bra beskrivning på hemsidan med hur man går till väga. Men när de tillslut stod att man skulle använda en utstickare så körde jag fast :( Vad är det för nånting? Går det bra med vanlig kniv eller dyl?
Till sist...går det att färga sp? Om man tex vill ha en rosa kantdekor?
Många frågor blev det. Hoppas de finns nån snäll själv som iaf kan svara på nån av frågorna :)
Några tips på vad man sen kan dekorera tårtan uppepå med?