Inlägg från: SockerStinn |Visa alla inlägg
  • SockerStinn

    Tårttråden del 17

    Med risk att ställa en fråga som besvaras i ts-länkar och flera gånger i tråden:
    Är kakburkens sugerpaste nå god? Tänker på vit (finns två sorter) och blå. Funderar på att beställa färdiga eller om man ska göra egen mmf ist och så färga. Ska göra en glasögonsmurfen-tårta och rädd att inte få till den rätta blå färgen. Har inte färgat innan till en så speciell färg.  

  • SockerStinn
    sofieann skrev 2012-02-06 09:46:13 följande:
    Jag kan inte svara på om kakburkens är god eller inte men jag kan tipsa om vilken färg jag använder när jag vill ha smurfblått! Jag använder en färg som heter "gentian" som jag köpt på tårtdecor. Den blir riktigt snyggt blå...
    Tack! Vad innehåller pastan (jag gissar att pasta är lättare att använda än pulver?) mer än färgämnen? Är det olja? (allergisk mot div.)
  • SockerStinn
    Bohman skrev 2012-02-08 17:41:42 följande:
    EN liten snabb akutfråga.

    Kakao?
    Det är väll fritt från gluten?
    Kolla innehållet så din sort inte innehåller spår av gluten (spår av vete är dock ok, det är så liten mängd att bara veteallergiker inte tål det men för glutenintolleranta går det bra). Det är dock ovanligt med spår av gluten i kakao.
  • SockerStinn

    ">



    Någon som testat detta sätt att göra "figurer" på? Är det så lätt som det ser ut? Jag misstänker att det är lätt att sabba allt? Piping gel har jag bara hittat på kakburken, och den innehåller spår av allt. Kan man göra eget mha gelatin?? Recept någon?

    Sen hittade jag denna som skulle passa dottern perfekt: 

    ">


    Enda bekymret att lösa är hur man får in en hög tårta i frysen. Jag gissar att man kan sätta ihop den efter crumb-sealing? Eller håller den inte ihop då? Man kanske får ha en blompinne i om man vill ha lite god fyllning och inte få en torr stabbig tårta som denna verkar vara. 
  • SockerStinn
    majlinsa skrev 2012-02-10 07:31:17 följande:
    Jag behöver göra en mjölkfri tårta. Ena lagret blir mosade hallon. Sen då och vad ska jag spackla med? Visst är marsipan och sp mjölkfritt?
    marsipan, sp och mmf är ofta mjölkfritt, se upp för spår av mjölk. Smörkräm på mjölkfritt margarin funkar utmärkt. Vill du göra marsankräm så gör på havredryck, inte soja om det är till allergiskt barn. Om det är ett barn kanske du även ska undvika nötter och mandel (=marsipan)?
  • SockerStinn
    majlinsa skrev 2012-02-10 10:42:30 följande:
    Jag har balias sp hemma. Är den mjölkfri?
    Ska kika närmare på vaniljsåsen man kokar. Hittade ingen innehållsförteckning på nätet. Vad finns det annars för alternativ? 

    Det är en vuxen som ska äta mjölkfri kost.  
    De ballinas jag hittar på tårtdecor är mjölkfria (vit, vit med smak av vit choklad, choklad/brun)
  • SockerStinn

    Någon här som gör egen piping gel? Hittat lite recept på am. sidor, men det är dels så stora mängder, dels med corn sirap, vet inte om jag rätt av kan byta det mot ljus sirap/glykos?

  • SockerStinn
    Mollie skrev 2012-02-11 11:55:42 följande:
    Hej! Är nu här. Ska TESTA mig på det här med bakning hade jag tänkt. Klickade in mig på "guiden" här ovan men där fanns inget att läsa... 

    Undrar nu: Vart beställer ni era saker?  Har tittat på Panduro, mest för att det är lätt att komma åt, men det kanske finns bättre/billigare alternativ?
    Jag har beställt ifrån http://www.tartdecor.se och http://www.kakburken.se/
    Innan du beställer en massa saker så bestäm en tårta du vill göra och beställ det du behöver för den. Sen kompletterar du nästa gång du vill göra en osv. Jag köpte lite div. och använde inte hälften och saknade annat sen när jag skulle till och göra första tårtorna. Nu ska jag för första gången färga sp med annat än vanlig karamellfärg och ser då att de färgerna som kom med startpaketet har gått ut för ett år sen  

    På youtube kan du hitta massa instruktioner, sök på cake och vad du tänkt lära sig, eller typ av tårta du tänkt göra. 
    Jag har fastnat lite för howdini
    ">

     t.ex. 

    Här är en bra instruktionsserie. tyvärr krånglar ljudet på vissa av dem, men det kanske bara är för mig? har lite uppkopplingstrassel
    ">

     
  • SockerStinn
    Mollie skrev 2012-02-11 19:51:44 följande:
    Åå, tack för hjälpen!

    Jag vet på ett ungefär vad jag vill göra, men sen om sonen accepterar det eller inte är ju en annan sak! Haha!

    Är det lättast att köpa färdiga färger till att börja med? Sen undrar jag, SP, är det lått/svårt att kavla? Hur bär jag mig åt bäst med det?
    Har man en vanlig kavel i trä är det bäst att lägga spn mellan bakplåtspapper till att börja med, men inte glömma att hålla den i rörelse för det. florsocker i en nylonstrumpa var nytt för mig men verkar så fiffigt för att få ut lagom! florsocker på kaveln med. Jag har innan bara använt mmf, men gissar att sp är samma. Det är lättare än marsipan, går inte sönder lika lätt (är mer elastisk).
  • SockerStinn

    Råd till en nybörjare tack!

    Jag har gjort fyllning av smörkräm blandat med fluff (sån burk från vanlig affär) och hallon. Det blev mycket, så jag undrar om man kan ha det på tårtan med? Eller kommer allt rinna av och bli svårt att skära osv?
    Gott blev det iallafall! 

Svar på tråden Tårttråden del 17