Inlägg från: Busfrö10 |Visa alla inlägg
  • Busfrö10

    Tårttråden del 17

    Hej!
    Verkligen superfina tårtor alla kan göra! jag är lite ny på detta, men superkul!
    Jag undrar vad ni använder till att göra "gräs", ser ut som att ni använt en potatispress.

    Tacksam för svar!

  • Busfrö10

    Tänkte göra en tårta med kokosmousse och mangomousse, blir det gott?? Har någon i så fall recept på mangomoussen jag har letat som en galning!

    HJÄLP!

  • Busfrö10
    Missy Cat skrev 2011-03-11 15:20:30 följande:
    Kan även tänka mig att det skulle kunna gå att göra en enklare variant genom att mixa en burk mango i sockerlag blanda med snabbmarsanpulver och vända ner vispad grädde.
    Som jag brukar göra snabba "mousser"
    Ja jag köpte en burk barnmatspuré med mango, så jag ska nog prova göra som du gör med de snabba!
    Tack för tipset och all inspiration jag får från din blogg! =)
  • Busfrö10

    Ska göra en tårta och har fått önskemål om bananmousse, någon som har provat? Och har ett bra recept?
    Tänkte kombinera med mjölkchokladmousse. =)

  • Busfrö10

    Hej!!
    Ska göra en tårta med bananmousse till på lördag. Nu undrar jag om det finns några tricks så att inte bananmoussen blir brun. Kan man droppa i lite citron (som man kan göra med avokado för att behålla färgen) ?

    En annan sak jag undrar över, är om jag behöver fodra sockerpastan från Ballina?

    Tack alla för all inspiration och hjälp jag hittar här hela tiden!!!

  • Busfrö10
    Missy Cat skrev 2011-03-11 15:20:30 följande:
    Kan även tänka mig att det skulle kunna gå att göra en enklare variant genom att mixa en burk mango i sockerlag blanda med snabbmarsanpulver och vända ner vispad grädde.
    Som jag brukar göra snabba "mousser"
    Hur mycket marsanpulver brukar du ha i till 3 dl vispad grädde? Ska ha till bananmousse.=)
  • Busfrö10

    En fråga, som är besvarad tusen gånger här...Men hittar den inte nu bara därför...
    Måste jag fodra en marsipanen om jag ska täcka en tårta med den. Har precis spacklat med grädde när jag kom på att det är marsipan jag ska ha och inte sockerpasta.

    Så alltså, hur ska jag fodra marsipanen? och med vad?

  • Busfrö10
    Zelmilainen skrev 2011-04-01 18:27:02 följande:
    smaklös olja, typ rapsolja, enklast är nog att kavla ut marsipanen på oljan så fodras den på en gång.
    Tack!! Den kommer inte att svettas då tills imorgon??
  • Busfrö10

    Köpte gul marsipan igår, men den var så fult gul, brandgul liksom. Har ni några tips på vilken färg jag kan färga den med.


    Man kanske kan göra den grön....?

  • Busfrö10

    Va? Vart tog min fråga vägen...? Försöker igen...

    Ska göra hallonmousse och undrar om det finns något bra recept utan gelatin, då moussen har blivit så hård de senaste gångern.
    Kanske med marsanpulver, färskost och grädde bara?

Svar på tråden Tårttråden del 17