• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Ankmor
    SockerStinn skrev 2012-09-20 22:06:49 följande:
    Jag kör med över-och-undervärme (två streck) 160 grader, och så har jag den långt ner (näst lägsta valsen). 
    Jag har fått krispig översida sen jag börjat vispa ägg och sover ordentligt (minst 10 min). (bottnen blir högre och fluffigare då, så det vill jag inte sluta med). Att den blir marängig ovanpå tycker jag inte spelar någon roll; man skär ju ändå bort toppen för att få en jämn botten.

    Är du säker på att det blir bäst om du sover ordentligt i minst 10 minuter? Kan man inte bara vila lite lätt, jag har ju så svårt att vakna... ?  Tungan ute

    förlåt kunde inte låta bli... hehe
    Tomt här just nu...
  • Alfonsina
    Ankmor skrev 2012-09-21 07:02:03 följande:

    Är du säker på att det blir bäst om du sover ordentligt i minst 10 minuter? Kan man inte bara vila lite lätt, jag har ju så svårt att vakna... ?  Tungan ute

    förlåt kunde inte låta bli... hehe

    Ha ha, min typ av humor.
  • Queenofice

    fan att man jobbade igår när bakningen var på tv igår :/ men de är ju tur att de finns tv play :p

    Varm vispad smet har jag aldrig hört talas om och måste absolut provas :p Ni andra tårtbotten skapare gör ni de?

  • SockerStinn
    Ankmor skrev 2012-09-21 07:02:03 följande:
    Är du säker på att det blir bäst om du sover ordentligt i minst 10 minuter? Kan man inte bara vila lite lätt, jag har ju så svårt att vakna... ? 

    förlåt kunde inte låta bli... hehe



    Jag var nog lite trött igår när jag skrev
  • SockerStinn
    Queenofice skrev 2012-09-21 09:20:45 följande:
    fan att man jobbade igår när bakningen var på tv igår :/ men de är ju tur att de finns tv play :p

    Varm vispad smet har jag aldrig hört talas om och måste absolut provas :p Ni andra tårtbotten skapare gör ni de?



    Varmt vispad har jag heller aldrig hört om (lärt mig allt i tråden och här är det 3-lika som gäller) Måste prova! Men på vilket sätt skulle det vara bra? Glömt - skyller på trötthet

    Tyvärr tyckte jag det var oinspirerande.
  • Alfonsina

    Jag tyckte inte heller det var så bra. Är inte tanken att alla ska vara tokduktiga?!


    SockerStinn skrev 2012-09-21 12:40:58 följande:
    Varmt vispad har jag heller aldrig hört om (lärt mig allt i tråden och här är det 3-lika som gäller) Måste prova! Men på vilket sätt skulle det vara bra? Glömt - skyller på trötthet Tyvärr tyckte jag det var oinspirerande.

  • banantelefon

    Jag har bakat tårta i snart 5 år och har heller aldrig hört talas om varmvispad smet.
    Jag kan för övrigt hålla med föregående talare om att det var totalt oinspirerade och ganska rörigt program.

  • Ankmor
    banantelefon skrev 2012-09-21 14:52:05 följande:
    Jag har bakat tårta i snart 5 år och har heller aldrig hört talas om varmvispad smet.
    Jag kan för övrigt hålla med föregående talare om att det var totalt oinspirerade och ganska rörigt program.
    Man behöver inte leta långt bort från "trädet" för att hitta svaret; 
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48286073-31.html
     
    Tomt här just nu...
  • Spetan

    När ni pratar om tårtbotten med 3-lika vad menar ni då?
    Jag skulle vilja ha ett recept på tårtbotten till långpanna, är det någon som vill dela med sig av det Skrattande


    Casper 031120, Lucas 050803, Alice 090305