• Ankmor
    Äldre 25 Jan 23:35
    732218 visningar
    13881 svar
    13881
    732218

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Äldre 30 Sep 22:23

    Stelnar bakels sockerpasta? Ballinas gör det ju inte.

  • Äldre 2 Oct 21:58
    Zelmilainen skrev 2012-09-29 15:01:36 följande:
    eftersom chokladfluff ska stå i kyl minst sex timmar kan det ju bli tajt. men chokladbottnar med jordgubb och glasscreme? går snabbt oxå
    Har aldrig förstått vad den där heliga 6-timmarsregeln kommer ifrån. Enligt mig handlar det om att gräddblandningen ska hinna bli kylskåpskall för att kunna vispas. Jag har gjort fluff och snabbkylt det hela antigen genom frys eller vispa i isbad. Dessutom är taktiken när du smälter ner chokladen att finhacka den så att du inte behöver värma grädden mer än till typ drygt 50 grader så går nedkylningen fortare.

    Sen kan det säkert vara så att smaken blir intensivare när det hela får stå en stund. Men å andra sidan så brukar det ju dröja en stund från att tårtan monteras till att den äts. Så det spelar nog mindre roll.

    Jag brukar även stabilisera min fluff med lite gelatin ibland för att kunna bygga en högre tårta. Men det bror som sagt på vad man vill åstadkomma och vilken struktur man vill ha på fluffet.
  • Äldre 2 Oct 21:59
    mina12 skrev 2012-09-30 22:23:07 följande:
    Stelnar bakels sockerpasta? Ballinas gör det ju inte.
    Jo om den står framme tillräckligt länge...

    Bakeles torkar relativt snabbt.
  • Ankmor
    Äldre 2 Oct 22:37
    LindaB78 skrev 2012-10-02 21:58:13 följande:
    Har aldrig förstått vad den där heliga 6-timmarsregeln kommer ifrån. Enligt mig handlar det om att gräddblandningen ska hinna bli kylskåpskall för att kunna vispas. Jag har gjort fluff och snabbkylt det hela antigen genom frys eller vispa i isbad. Dessutom är taktiken när du smälter ner chokladen att finhacka den så att du inte behöver värma grädden mer än till typ drygt 50 grader så går nedkylningen fortare.

    Sen kan det säkert vara så att smaken blir intensivare när det hela får stå en stund. Men å andra sidan så brukar det ju dröja en stund från att tårtan monteras till att den äts. Så det spelar nog mindre roll.

    Jag brukar även stabilisera min fluff med lite gelatin ibland för att kunna bygga en högre tårta. Men det bror som sagt på vad man vill åstadkomma och vilken struktur man vill ha på fluffet.
    Amen till detta !
    Jag har inte tänkt på "isbad" och gelatin. Smart! 
    Tomt här just nu...
  • Zelmil­ainen
    Äldre 2 Oct 22:39
    LindaB78 skrev 2012-10-02 21:58:13 följande:
    Har aldrig förstått vad den där heliga 6-timmarsregeln kommer ifrån. Enligt mig handlar det om att gräddblandningen ska hinna bli kylskåpskall för att kunna vispas. Jag har gjort fluff och snabbkylt det hela antigen genom frys eller vispa i isbad. Dessutom är taktiken när du smälter ner chokladen att finhacka den så att du inte behöver värma grädden mer än till typ drygt 50 grader så går nedkylningen fortare.

    Sen kan det säkert vara så att smaken blir intensivare när det hela får stå en stund. Men å andra sidan så brukar det ju dröja en stund från att tårtan monteras till att den äts. Så det spelar nog mindre roll.

    Jag brukar även stabilisera min fluff med lite gelatin ibland för att kunna bygga en högre tårta. Men det bror som sagt på vad man vill åstadkomma och vilken struktur man vill ha på fluffet.
    jag går på vad folk här i tråden sagt innan. det finns de som ej väntat lika länge och som det ej funkat med, men när det väntat minst 6 timmar har det fungerat bra  
    nehepp...
  • Zelmil­ainen
    Äldre 2 Oct 22:40

    om jag ska göra chokladbottnar med 3lika receptet, bör jag då ta ca 1/3 potatismjöl, 1/3 vetemjöl och 1/3 kakao? eller har ni nån annan bra idé?


    nehepp...
  • Äldre 3 Oct 07:16

    Rakade hitta ett recept pa weddimg cale frosting igar. Nagon som testat? Vad passar det till? passar det till nagot eller ar det for sotsliskigt?

    Hittade ocksa instruktion for "whipped cream frosting" Vispad gradde mrd typ 1 dl socker Fast bra instruktion iof.

    Ursakta, min telefon vill inte riktigt idag...

  • Äldre 3 Oct 10:15
    Zelmilainen skrev 2012-10-02 22:40:06 följande:
    om jag ska göra chokladbottnar med 3lika receptet, bör jag då ta ca 1/3 potatismjöl, 1/3 vetemjöl och 1/3 kakao? eller har ni nån annan bra idé?
    Så brukar jag göra iaf.
  • Äldre 3 Oct 11:34

    Zelmilainen: efter en stund i frysen så kan fluffet vispas inom en timma.
    Man kan använda det som sägs som riktlinjer och sedan hitta egna lösningar, that's the way you learn :)

  • Zelmil­ainen
    Äldre 3 Oct 17:16
    Alfonsina skrev 2012-10-03 10:15:03 följande:
    Så brukar jag göra iaf.
    ok, toppen, då kör jag på det
    banantelefon skrev 2012-10-03 11:34:49 följande:
    Zelmilainen: efter en stund i frysen så kan fluffet vispas inom en timma.
    Man kan använda det som sägs som riktlinjer och sedan hitta egna lösningar, that's the way you learn :)
    jo, men jag har oxå fått en massa motiveringar ill varför man INTE ska påskynda processen vad gäller nedkylningen och det. men som sagt, jag gick ENBART på de rekommendationer ja fick här i gruppen.
     
    nehepp...