• Ankmor
    Äldre 25 Jan 23:35
    733512 visningar
    13881 svar
    13881
    733512

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Tasha7­8
    Äldre 27 Jan 14:44
    #41
    Egensinnig skrev 2010-01-27 14:15:57 följande:
    vit choklad el citronkola
    tack det ska jag prova, tror du vit toblerone fungerar eller ska jag ta ren vit choklad
  • Egensi­nnig
    Äldre 27 Jan 16:09
    #42
    Tasha78 skrev 2010-01-27 14:44:44 följande:
    tack det ska jag prova, tror du vit toblerone fungerar eller ska jag ta ren vit choklad
    Säkert kanongott med vit toblerone till! Mmmm.......
    Matilda, Matilda........
  • Äldre 27 Jan 16:14
    #43
    Hera99 skrev 2010-01-27 12:43:16 följande:
    Nu är ju jag låångt ifrån expert men jag kavlade ut de var för sig,sen skar jag kanterna som ska vara mot varandra jämn med en kniv,sen la jag de lite omlott å "kavlade" fast.....Blev heelt ok för å va första försöket,men det går nog göra bättre
    Mamma till Felicia och Simon skrev 2010-01-27 14:19:18 följande:
    först täcker du  hela med vit och så lägger du den gröna på halva sen klart
    Tack för tipsen, ska fundera på vilket som blir bäst... :)
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
  • Hera99
    Äldre 27 Jan 16:26
    #44
    Mamma till Felicia och Simon skrev 2010-01-27 14:19:18 följande:
    först täcker du  hela med vit och så lägger du den gröna på halva sen klart
    Jag funderade på å göra så,men va rädd att det skulle bli för tjockt å sliskigt med dubbla lager sp. men då ska jag också testa det om jag ska ha 2färgat nån fler gång
  • Hera99
    Äldre 27 Jan 16:30
    #45

    ni som gör såå underbart fina rosor,hur gör ni? ser att ni skriver om rundlar,koner å utstickare
    Jag ska nämligen få göra tårtor till min storasysters bröllop å de vill ha röda rosor på,de ska va enkel men såklart vackra.

    jag har gjort några rosor av rundlar,som jag lägger omlott,å rullar till en "cigarr",men de blir inte lika fina som de ni gör{#lang_emotions_tongue_out}.

    ska mest troligt göra de av marsipan

  • Äldre 27 Jan 16:42
    #46
    zuperduperme skrev 2010-01-27 12:51:54 följande:
    ni som gör egen sp och mmf vilken tycker ni jag ska använda till att täcka en tårta med?? vilket av de funkar bäst? köper alltid färdig sp men nu var de slut i butiken så måste göra egen. och är lite rädd att de inte ska bli bra
    ¨puffar min fråga lite
  • Egensi­nnig
    Äldre 27 Jan 17:20
    #47
    zuperduperme skrev 2010-01-27 16:42:15 följande:
    ¨puffar min fråga lite
    Jag tycker mmf är enklast - har aldrig misslyckats med det. SP däremot har jag haft problem med. Men det finns säkert andra som tycker tvärtom {#lang_emotions_laughing}

    I vilken  butik var det slut? Ska till tårtdecor imorgon nämligen och vill inte åka förgäves......
    Matilda, Matilda........
  • Hera99
    Äldre 27 Jan 18:00
    #48

    Jag tycker också att mmf är enklare att jobba med,men av nån anledning har det blivit sp nu på slutet.

    Nån som har räknat ut om det skiljer nåt i pris på å göra egen sp å egen mmf??

  • Äldre 27 Jan 18:21
    #49
    Egensinnig skrev 2010-01-27 17:20:17 följande:
    Jag tycker mmf är enklast - har aldrig misslyckats med det. SP däremot har jag haft problem med. Men det finns säkert andra som tycker tvärtom I vilken  butik var det slut? Ska till tårtdecor imorgon nämligen och vill inte åka förgäves......
    jag var där idag och köpte sp och då var det inte slut iaf
    3 barns mamma Felicia 01,05 Simon 05,01 Moa 07,07
  • Mistof­felees
    Äldre 27 Jan 18:28
    #50

    Ni som åkt till tårtdecor, vet ni om det finns någon busshållplats i närheten


Svar på tråden Tårttråden del 17