• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Nicke Nyfiken

    Ska man förvara öppnad marsipan i kylskåp? Köpte 2.5 kg så det lär väl räcka ett tag. Idag gjorde jag min första rosor i sp, blev helt OK för att vara första gången jag modelerar nått över huvud taget (om man nu kan kalla det modelera när man ser allt ni gör) Ska ha dom på en tårta jag ska ha på lördag, hur ska man förvara dom tills dess? Nu har dom stått framme och torkat (är det rätt att göra så?)
    Sen tänkte jag göra tårtan redan imorgon, ska jag fodra sp'n med smält smör då?

    Förlåt alla frågor från en förvirrad nybörjare

  • Vaja
    majlin84 skrev 2010-01-28 18:12:23 följande:
    Gokväll alla tårtexperter=) Ska göra egna tårtor till sonens dop. Ska täcka den sp o tänkte bara höra, man kan inte förbereda det innan den dagen väl?
    Jo visst kan du göra den klar dagen innan.
    Ungefär så här gör jag:
    Dag 1: Gör tårtbotten och fyllning (fluff eller mousse)
    Dag 2: Sätter ihop tårtan, täcker och dekorerar.
    Dag 3: Äter tårtan.
  • zuperduperme
    Egensinnig skrev 2010-01-28 09:11:55 följande:
    Nej Ballinas behöver man inte fodra
    det var nog jg som uttryckte mig konstigt. måste jag fodra mmf skulle ja fråga??
  • hotflower

    Måste bara berätta att igår var jag på tur till Kumla, där man kan köpa marsipan direkt från fabrik för 25:- per  1/2 kg. (från kakburken kostar det 39
    De hade 15 färger att välja på-jag var himmelriket kan jag lova
    Önskar bara att de hade haft SP också....

    Det roligaste var att när jag sa "oj vad det var billigt, när jag betsäller på nätet kostar det nästan 40:-...", frågade kvinnan om jag handlade från just kakburken, vilket jag svarade ja på. Då talar hon om för mig att Kakburken köper all sin marsipan ifrån dom...hahaha!
    Gött att man kan köpa direkt utan mellanhänder...plus att de ALLTID har marsipan hemma

  • LindaB78
    Gravid 89 skrev 2010-01-28 14:57:55 följande:
    När jag gjorde det så hade jag detta till, supergott:PärongräddeGlasskräm
    Nu har jag bestämmt mig. Det blir två satser muffins en med päronbitar och en med hallon. Men grön resp. rosa ahlgrensbilar fluff som topping. Återkommer med utvärderingen när de är bakade. Ska bli lite inspererade till resten av dekorationerna också.
  • Missy Cat
    stinky79 skrev 2010-01-28 10:36:13 följande:
    Finns det någon som använt någon av de här Textured Lace utstickarna och har bilder att dela med sig av?
    www.facebook.com/home.php&id=1375454918&fbid=1041748448707 den rosa tårtan har denna : www.kakburken.se/product_info.php
    Och Prinsesskronor har jag gjort ett par med hjälp av denna: www.kakburken.se/product_info.php
    bland annat: lindarunn.blogg.se/2010/january/liten-prins.html
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • dae
    GuteCarra skrev 2010-01-26 18:55:04 följande:
    Tänkte jag skulle göra geischafluff imorrn, men är lite osäker på hur man gör.Någon som kan hjälpa mig?
    man gör precis som med dumle fluffen. 3 dl grädde oo geischa till.. 180 g va de
  • Missy Cat
    Mathe skrev 2010-01-27 22:10:55 följande:
    Vilken tyll använder ni för att göra gräs? Såg en som hette grästyll på tårtdecor, den låg under kategorin konditortyllar, är det den? Har man en stor koppling till den? De är inte så bara de här
    Ja det är rätt.
    Det ska nog vara den lilla koppningen till. Jag har en grästyll och den passar med min lilla koppling.
    Men koppling är inget du måste ha, en koppling har du för att lätt kunna byta tyll utan att ta en ny påse, med andra ord du kan skruva av tyllen och sätta dit en ny utan att tömma påsen.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Hera99 skrev 2010-01-27 21:12:11 följande:
    Kikade in i din blogg å såg ditt senaste inlägg,hur får man åt sig såna paket?
    Jag skrev till dem och berättade om mitt bakintresse och länkade till mig blogg
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    hotflower skrev 2010-01-28 20:16:24 följande:
    Måste bara berätta att igår var jag på tur till Kumla, där man kan köpa marsipan direkt från fabrik för 25:- per  1/2 kg. (från kakburken kostar det 39 De hade 15 färger att välja på-jag var himmelriket kan jag lova Önskar bara att de hade haft SP också.... Det roligaste var att när jag sa "oj vad det var billigt, när jag betsäller på nätet kostar det nästan 40:-...", frågade kvinnan om jag handlade från just kakburken, vilket jag svarade ja på. Då talar hon om för mig att Kakburken köper all sin marsipan ifrån dom...hahaha! Gött att man kan köpa direkt utan mellanhänder...plus att de ALLTID har marsipan hemma
    Åh... sockerparadiset :D
    Skulle inte vara helt fel att kunna handla direkt från tillverkningsfabriken!
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17