• moster­Yster
    Äldre 26 Jan 00:22
    9996 visningar
    27 svar
    27
    9996

    Hur får jag stora muskler??

    Jag blir så TRÖTT!

    Jag tränar styrketräning 2 ggr/vecka och kör då samma program varje gång. Jag håller inte på med 10 repetitioner på lägre vikt eftersom jag vill ha rejäla muskler. MEN DET GÅR JU SÅ LÅNGSAMT! Efter 2 månader ser jag muskeldefinition på samtliga muskler, men jag ökar inte i vikt och ser inte större ut! Vad krävs egentligen???

    Kan tillägga att jag verkligen inte mesar, jag lyfter allt jag orkar - en gång tog jag i så att jag kräktes (lyckligtvis inte i själva gymmet utan på toan {#lang_emotions_tongue_out}).

    Jag tar en proteindryck före och efter passet. Rakt upp och ner - vad gör jag för fel?

  • Svar på tråden Hur får jag stora muskler??
  • moster­Yster
    Äldre 26 Jan 10:32
    #2
    nickefiki skrev 2010-01-26 08:40:32 följande:
    Ha ha, du har inte rätt gener.
    Du måtte skämta? Är jag dömd till ett liv som sparris? {#lang_emotions_undecided}
  • moster­Yster
    Äldre 26 Jan 12:13
    #6
    carolinacarolina skrev 2010-01-26 11:52:38 följande:
    Hur många reps? Äter du kolhydrater också? Träna 3 ggr/v.?
    När jag började träna så satte en PT ihop ett anpassat program till mig. I de flesta fall ska jag göra 2 x 15 rep, det är precis vad jag klarar.

    Klart jag äter kolhydrater!

    Träna 3 ggr/v är nog mer tid än jag har lust att lägga på träning. Finns saker som är roligare, liksom.
  • moster­Yster
    Äldre 26 Jan 12:15
    #7
    I have a kid skrev 2010-01-26 11:54:02 följande:
     min personliga tränare säger: att  du kan tok träna 10 timmar per dag styrke å endå inte få nå större muskler. det är generna som bestämmer det.
    Fast om man gör det så får ju inte musklerna en chans att återuppbyggas - de återuppbyggs under vila. Så då får man självfallet inte större muskler.

    Och generna, tja, ok. Det stämmer säkert, men jag är verkligen SPARRIS!
  • moster­Yster
    Äldre 26 Jan 12:29
    #9
    Zawina skrev 2010-01-26 11:59:24 följande:
    Hej! Jag har alltid tränat mycket på gym och har lärt mig lite genom åren. Om du gör 10 reps så blir du mer smidigt stark. När jag ville ha större muskler så la jag på mer vikter och minskade repsen till ca 6st. Orkade jag mer än så höjde jag vikterna lite till. En till sak att tänka på är att variera och inte köra samma träningspass alltid för att kroppen har väldigt för att vänja sig vid ett pass och kroppen behöver variation. Hur länge tränar du per gång? Sen är ett tips att hålla ut, det tar sin tid att öka i muslker, dock så försvinner de galet snabbt om man gör ett kortare uppehåll. Lycka till med träningen!
    Tack för många bra tips!

    Då ska jag alltså köra typ 2 x 6 rep och lägga på mer vikt? Grejen är att jag fixar inte mer vikt, jag klarar inte att dra/lyfta/trycka mer. Ja, någon enstaka rep kanske, men inte med en snygg rörelse. Att jag klarar 12-15 nu är bara viljestyrka.

    Jag kör bara 8 olika övningar. Jag har några få stora muskelgrupper som jag fokuserar på (mest rygg, ben, rumpa, överarmar och mage). Jag vill ha större rumpa, muskler på armarna, starkare och fastare lår, bättre hållning. I nuläget är jag pytteliten. 1,68 lång, når lätt runt låret med händerna, liksom {#lang_emotions_undecided} . Storlek 30-32 (vanligtvis mindre än XXS). Jag hade tänkt vänta med att boka uppföljningstid med PT:n tills jag ökat i styrka med 50% från ursprungsvikten i alla övningar. Tycker du kanske att jag ska boka tid redan nu (har ökat med 0% i rodd, 25%-50% i de flesta och mer än 100% i benspark bakåt) och ev. lägga upp ett nytt schema?
  • moster­Yster
    Äldre 26 Jan 12:32
    #10
    Zawina skrev 2010-01-26 12:23:15 följande:
    Jo din PT kan ju säkert sin sak också. Men det jag har gjort är att mer se åt hur killarna lägger upp deras program. Det är väldigt stora skillnader på hur mkt det anses att en tjej bör träna och hur tungt jämfört med en kille. Dock så tycker jag att det är upp till varje person och inte beroende på könet. Killar har sällan 10-15 reps om de vill bli stora. De har få reps för att öka musklerna. Självklart kan killar och tjejer ha olika förutsättningar också, men detta har funkat för mig och mina tjejpolare. Äta bra och få reps med tyngre vikter. Hoppas att dina muskler kommer igång snart ;)
    Oj, du hann skriva igen medan jag svarade dig! Det jag vill svara här är vad jag skrev i mitt första svar till dig.

    Är du tjej eller kille (din pres visar kille, en nicket antyder tjej)?
  • moster­Yster
    Äldre 26 Jan 12:56
    #12
    Zawina skrev 2010-01-26 12:50:15 följande:
    Haha det har jag inte ens tänkt på, jag är tjej rakt igenom :D Ja alltså kanske 7 reps och börja med en vikt du klarar på 7 (för övrigt gör jag x3, men x2 går lika bra) och sen ökar du den när du tycker att det är lite för lätt med 7. Det ska alltid vara jobbigt :) Om man knappt klarar de två sista så ligger man på en bra vikt. Om man inte klarar 5 bör man sänka lite. Jag är 160 och väger ca 48 i vanliga fall med okej med muskler. Nu har jag dock blivit gravid och väger då 50. Dock så tränar jag fortfarande och har tänkt göra det så länge jag orkar :) Jag har också haft svårt med kläder, hittade bara xs som minst o det var förstort i många fall. Med muskler känner man sig bättre också, friskare o gladare :)
    Tack för all hjälp! Jag ska testa att öka och försöka tvinga mig själv till 7 på högre vikt och se om det ger bättre resultat!
  • moster­Yster
    Äldre 26 Jan 13:26
    #14
    Zawina skrev 2010-01-26 13:02:50 följande:
    Gör du så och uppdatera gärna om du får något resultat :)
    Visst!
Svar på tråden Hur får jag stora muskler??