• Anonym

    Vad "bör" man väga när man är 1,68 lång?

    Ungefär hur mycket "bör" man väga när man är 1,68 lång för att det ska vara sunt?

  • Svar på tråden Vad "bör" man väga när man är 1,68 lång?
  • maryestelle
    En glad tjej skrev 2010-01-26 12:03:07 följande:
    Jag är oxå 168 men skulle jag väga 54 skulle det ju inte finnas något kvar av mig. Tycker runt 60 är ok.
    Det beror ju oxå på var fettet sitter. Jag tapapar allt i ansiket och på överkroppen. Jag ser ut  anorektisk ut om jag ligger under 60 kg.
    Sedan tycker jag hela BMI systemet är väldigt konstig och ibland sjukt missvisande.
    Sedan är väl inte att väga så lite som mäjligt det viktiga utan hur du ser ut. Muskler väger ju mer. Är hellre fit än bara smal.
  • Anonym (BMI tabell)

    Googla BMI tabell

    Är du under 18 år eller inte har vuxit färdigt i längd skall du använda BMI-tabeller för barn.

    Muskler väger mer än samma mängd fett. Kroppstyp och hur tränad du är påverkar hur idealvikten är. Tränar du väldigt mycket och är muskulös kan du ha ett väldigt högt BMI utan att vara överviktig.

    http://www.happy.se/sundalivet/bmi.htm

    http://www.lg.se/upload/Folkh%C3%A4lsoenheten/BMI-tabell.pdf som verkar lite för generös med gränsen för övervikt. Man bör ligga några kg under överviktsgränsen enligt den här tabellen.

    Vid 68 kg är du överviktig. Vid 52 kg är du underviktig. Du riskerar hälsoproblem både vid över och undervikt.

    Ett riktvärde kan vara mellan 56-65 kg, och då bör du ligga i det övre delen bara om du tränar.

    Är du gravid så kan du säkert ligga i den övre delen av spannet.

  • systersandra

    Men du är ju inte överviktig om du väger 68 kg ,enl BMI har du ju då 24,1 och är inom gränsen.Du är ju först överviktig vid 25.
    Eller visar BMI-tabellerna olika beroende på vilken tabell man kollar på?

  • systersandra

    Du anonym BMI tabell, kollade in "din" BMI-tabell och såg att gränsen där för normalvikt gick vid endast 23,8 bara,de tabeller jag sett går gränsen tom 25.Konstigt!Vad ska man tro på?

  • Anonym (m)
    systersandra skrev 2010-01-26 15:21:35 följande:
    Du anonym BMI tabell, kollade in "din" BMI-tabell och såg att gränsen där för normalvikt gick vid endast 23,8 bara,de tabeller jag sett går gränsen tom 25.Konstigt!Vad ska man tro på?
    Det skiljer ju mellan mäns och kvinnors tabeller. Männen har den klassiska 20-25, som man lätt kommer ihåg, medan kvnnor har en skala som är förskjuten nedåt med 1,4 enheter (18,6-28,6).
     
    Det hade jag ingen aning om, men det finns säkert en genomtänkt förklaring.
  • Anonym (bmi stämmer inte)

    det där med bmi är ju inte alltid så det stämmer, gubben e tyngdlyftare, 172cm vägen 110kg, han fick inte teckna en liv försäkring för att de ansåg att han var för fet...hmm muskler väger mer än fett, så det där med vikten ska man inte stirra sig blind på. bara man mår bra så spelar de inte så stor roll vad man väger

  • Jen nifer

    jag är en 166 så nästan lika lång, har legat runt 64kg sista åren och då har ja lite extra här o där ;) Är påväg neråt nu och ag vill väga någonstans mellan 56-58kg.

    Det där med att ta 166-100=66 är tyvärr lite förenklat såklart.  Såklart är de olika för alla. Men tar man sedan -10 kilo till så har man oftast en ganka bra marginal.

    Det betyder för mig att jag ska väga någonstans mellan 56-66kg. Tycker ja känns helt sunt!

    och på dig alltså 58-68. Men de är ju bara grova sätt att räkna. De tar ju inte hänsyn till muskler lr kroppsbyggnad i övrigt.


    Mollys & Minnas mamma
  • Myr4n

    Huvudsaken är att man mår bra med sig själv (du ska ju trots allt leva med dig själv hela ditt liv!) och inte har några krämpor av ev övervikt.
    Jag är 164cm lång och väger nu 68kg, visst är jag överviktig med lider inte alls av det som jag gjorde när jag vägde 60!! Oj vad jag kände mig fet o ful då, mycket har hänt sen dess, kroppen förändras efter graviditeten och det är bara att välja sig det hör liksom till, och det spelar ingen roll hur min kropp blev av allt för vinsten blev endå ett härligt underbart makalöst vackert barn MITT BARN!
    När jag vägde ca80kg då hade jag krämpor, ont i knäna när jag skulle ställa mig o sätta mig, speciellt vid toabesöken känndes det och det var svårt med kläder som satt skapligt, då var det dax att ta tag i hälsan kände jag och det gjorde jag.

    Kropps formen och dina gener avgör hur din vikt fördelas, med viss träning kan du förändra din form (och även med operation som många väljer nu för tiden) och om du gämför dig med en annan i samma längd o vikt kan ni se helt olika ut och även ha olika storlekar på kläderna. :)

  • Anonym

    Jag väger 48.8.
    Blev chockad när jag ställde mig på vågen igår.
    Mina höftben sticker ut lite väl, så jag kan inte ligga på sidan utan nåt riktigt mjukt under längre. :S
    Jag vet inte vad jag gör.. Går bara ner mer och mer.
    Visserligen har jag ett stressigt jobb och första måltiden för dagen är vid lunch.
    Men äter väldigt mycket onyttigt också, så jag får inte riktigt ihop det.

  • 010306

    Jag är 2 cm kortare än du Ts & trivs bäst vid 56 kg .. Så hade väll troligtvis velat väga runt 58 vid 168.. Men jag har en kroppsform som inte passar i högre bmi oxå. Det mesta sätter sig på magen :O liten rumpa osv.. så ser ju rak eller gravid ut vid mer vikt. Trivs i att ha 36 i kläder.

Svar på tråden Vad "bör" man väga när man är 1,68 lång?