• Anonym

    Vad "bör" man väga när man är 1,68 lång?

    Ungefär hur mycket "bör" man väga när man är 1,68 lång för att det ska vara sunt?

  • Svar på tråden Vad "bör" man väga när man är 1,68 lång?
  • Anonym

    Jag väger 67 kg till mina 167 cm och jag har alltid fått höra att jag är spinkig, underviktig osv osv. När jag säger till att jag väger faktiskt 67 så är det nästan så ingen tror mig.
    Jag har hund så jag går ju regelbundet men i övrigt så motionerar jag inte spec.

  • Anonym (bukfetma)
    Naijna skrev 2010-01-26 11:49:15 följande:
    Jag är 167 cmHar vägt 52 kg och väger nu 62. Mår bättre idag och ser väl inte direkt tjock ut heller. Däremot var jag riktigt smal när jag vägde 52.
    Har vägt 49 -väger nu 62 till 167,5 cm.   Är ledsen att jag inte går i kläderna jag hade förr - och över magen.  Godkänd BMI - tveksamt midjemått.  Borde vara 80 cm för att vara hälsosamt.  En hälsoundersökning på Feelgood gjorde mig uppmärksam på att jag var i riskzonen med midjemått på 89 cm.  Gick då ner 5 kg för ett par år sedan och kämpar med midjemåttet, som oftast håller sig under 88 cm.
  • JBC

    Skulle säga att allt mellan 55-70 ändå är rätt normalt. 55 kg för en nättare tjej med en smal benstomme som helt enkelt är finlemmad. Boråt 70 kg för en tjej som är lite mer musklad och mer bastant. Jag är några centimeter längre men var ändå rätt så normalviktig när jag vägde runt 75. I slutänden är det ju ändå upp till var och en vad som är normalt, hur man ser ut och framförallt hur man mår i sin kropp! 

  • Anonym

    Jag är 1,68 och pendlar mellan 47kg och 50kg.
    Och där mellan har jag alltid legat.

  • Bilancia

    Men mycket hänger ju på vilken benstomme man har!


    Om jag skulle väga 55 kg så skulle jag se fruktansvärd ut! Medan andra tunnare tjejer ser jättebra ut med sina 55 kg. Jag har kraftig benstomme, så när jag en gång gick ner till 63 kg så vart alla jätteoroliga och började prata ihop sig om hur de skulle hjälpa mig ur anorexian! {#lang_emotions_surprised} Man såg revbenen överallt och jag såg faktiskt riktigt sjuklig och hålig ut.
    Så 68-70 är en perfekt vikt för mig med min kroppsbyggnad. Och jag är 1.69 lång...
  • Heldiggrisen

    Själv är jag 167 och väger kring 52 kg. Vill dock ned till 50.

  • hannis

    Jag brukar väga mellan 65 och 67 kg till mina 167 cm och det känns alldeles lagom för mig.

  • Anonym

    Är 168cm..och väger  ungefär 71-73 kilo just nu...mitt ideal  är 68-70...

    Har vägt 57 och såg på tok för smal ut...

    Jag är rätt så kurvig men har smalt ansikte/armar...så för mig så ligger mitt ideal ungefär så här...annars ser jag för smal ut i ansiktet.... skulle vilja gå ner 3-5 kilo ungefär...

    Tycker det är fint med lite kurvor ja...

  • jannah
    Anonym (tjockis) skrev 2010-01-26 20:09:34 följande:
    Jag är 1.67 och väger 66-68 kg. Tränar boxning och styrketräning, promenerar och rider. Äter normalt, balanserat och regelbundet. Mår väldigt bra, men enligt vågen är jag ju överviktig jag med . Ibland vet man varken ut eller in. HAr 29 i jeans, KÄNNER mig inte så tjock.
    Du har förmodligen rätt mycket muskler och muskler väger mer än fett... :)
    ¤ Othilia 080524 ¤
  • jannah

    Jag är 1,69 lång och väger 65-66 kg. Har legat på den vikten i många år nu, förutom när jag var gravid då... (85 kg. stod vågen på samma dag som dottern föddes!). Jag anser mig vara normalviktig och absolut inte tjock på nåt sätt. Men jag skulle gärna bli av med några kilon, så att jag hamnar på runt 60 kg. Äter alldeles för mycket godis, skulle jag sluta med det skulle jag förmodligen gå ner några kilon. Det mesta sätter sig på magen på mig... :(
    Tränar ganska mycket, förutom just nu eftersom jag nyligen gjort en knäoperation. Nu blir det rehab & gym ett bra tag framöver... I normala fall spelar jag fotboll och innebandy, går promenader varje dag och tar en joggingtur då och då. Så jag har väl ganska mycket muskler som väger en del. Det märktes under den första månaden efter operationen... Gick nämligen ner i vikt (trodde det skulle bli tvärtom) eftersom jag tappade muskelmassa.


    ¤ Othilia 080524 ¤
Svar på tråden Vad "bör" man väga när man är 1,68 lång?