• Taggtr­oden
    Äldre 29 Jan 17:35
    384779 visningar
    13 svar
    13
    384779

    Vuxen lekar, frågesport till fest

    1. Sång- leken: Skriv alfabetets alla bokstäver på små lappar (alltså en bokstav per lapp men man kan ju utseluta Q och X och Z om man vill) och lägg lapparna i en bruk. Dela upp sällskapet i lag, kanske 3-4 i varje lag, men man kan va fler men MAX 8 skulle jag rekomendera. Lekledaren drar en lapp och säger vilken bokstav som står på den. Då ska lagen komma på en låt på den bokstaven. Refrängen eller första versen ska börja på den bokstaven som dragits. Det lag som först säger sitt lagnamn, reser sig upp först eller vad man nu vill får sjunga. Sjunger de inte en låt på den bokstav som sagts eller om låten redan varit så får nästa lag en chans. Ja, man kan ju komma på regler som passar sällskapet man är med :) Skitkul lek!

    2. Ta fram ett ordlexikon, gärna ett för barn och lekledaren läser på ett ord vad som står, men säger "hum hum" istället för det ord som förklaras. Det lag som först kommer på vilket ord det är får ett poäng.

    3. Gör en tipsslinga, där frågorna är tex "Vem suger bäst?" "Vem är svängigast?" "Vem är slemmigast?" och som svarsalternativ står vid varje fråga tre olika gäster. Gästerna får gå tipsslingan och inte veta vad som väntar utan helt enkelt gissa hej vilt på en person.
    När alla har gått tipsslingan så ska ni komma fram till svaren. (men det vet ju inte gästerna i förväg).
    Därmed ska de tre som stod på första frågan som då kanske var just "Vem suger bäst?" komma fram och göra en liten tävling som vem som suger bäst. Och den som vinner suger då bäst, och alla som kryssat för denne får rätt. Gästerna brukar få rätta sig själva...
    Och så vidare till nästa fråga likadant tills alla frågor gåtts igenom.
    Som tips på "Vem suger bäst?" så bukar vi ha att de tävlanade ska äta upp ett kolasnöre utan att använda händera, utan bara munnen. På svängigast ska de ha en penna hängade i ett rep runt midjan och få ner pennan i en flaska som står under utan att använda händerna... och på slemmigast ska de tävla om vem som får in flest sådana där skumgodisar som kallas sockerbitar i munnen och efter varje en säga "Vilket roligt party" eller likande mening :) Har fler frågor på lut om du vill ha tips ;)

  • Taggtr­oden
    Äldre 29 Jan 20:42
    #5

    Vem är glassigast? Och så ska de käka glass genom en nylonstrumpa som de har trätt över huvudet. Måste vara mjuka glassar då ;)

    Vem är kladdigast, då ska de sätta fast så många Ahlgrens bilar som möjligt i ansiketet och den som har flest som sitter kvar vinner. Man slickar på dom och trycker fast i ansiket så brukar de fastna ;)

    Vem  har mest gung? Och då kan man också ha nylonstrumpor som man lägger en tennisboll i ena benet och knyter runt midjan så att man har bollen neråt mellan benen. Sedan ställer man upp flaskor  i en bana som de tävlande ska få ner med hjälp av bollen i strumpan. De måste med andra ord gunga på höfterna så att bollen och strumpan svänger runt och kan tippa flaskorna. Antingen har man en bana för varje så de springer och tippar flaskor samtdigt eller så tar man tid på en och en som går samma bana och att man ställer upp flaskorna mellan varje gång.

    Vem är högast? De tävlande ska bygga torn av klossar på tid och högst vinner. På en kan man vara två och två tävlande om man vill.

    Vem är halast? De tävlande får en blöt två som de ska skjuta iväg så långt de kan med händerna.

    Vilka är stabilast? De tävlande är två och två. De får placera sig så att de sitter ner på rumpan med benen frammåt och sitter med ryggarna mot varandra. Sedan ska paren försöka ställa sig upp utan att använda händerna. De måste alltså trycka ryggarna mot varandra för att ta sig upp. Först upp vinner :)

    Jaa... det var några tips, säg till om du vill ha fler så har jag säkert några på lager någonstans ;)

    Lycka till :)

  • Taggtr­oden
    Äldre 30 Jan 12:56
    #8
    Dää skrev 2010-01-30 09:16:02 följande:
    Tusen tack! Det här kommer att bli super kul!
    Den där tipsslingan är alltid uppskattad! Lycka till!
Svar på tråden Vuxen lekar, frågesport till fest