• Jaccan
    Äldre 13 Feb 17:20
    7737 visningar
    21 svar
    21
    7737

    Hjälp med bråkande Passat disel

    Det låter verkligen som att det är luft i systemet om felet kom efter byte av kylvätska.

    Fyll upp med vätska och sätt INTE dit locket.  Låt bilen gå på tomgång ett bra tag tills den är riktigt varm dvs kylfläkten har gått igång. När detta görs ska värmen i bilen stå på max men kupéfläkten behöver inte vara igång.

    Kolla om det verkar bubbla i kärlet och om vätskan sjunker undan, då är det luft i systemet. Låt bilen gå tills det har slutat bubbla och värmen i kupén är OK.

    Fyll upp någon cm över max-märket eftersom vätskan sjunker undan lite när bilen svalnar.

  • Jaccan
    Äldre 18 Feb 21:49
    #9

    När motorn är kall ska nivån ligga mellan min och max. Eftersom vätskan expanderar när den är varm brukar den då ligga på max. När man luftar ur på det sätt jag beskrev brukar man fylla upp den något över max när den är varm för vätskan sjunker alltid undan endel när bilen svalnar och nivån brukar bli ok.

  • Jaccan
    Äldre 19 Feb 20:02
    #12

    Den drivs av kamremmen så det blir ju tyvärr ett lite större jobb att byta den då.

    Enkelt sätt att kolla vattenpumpen:

    Till expansionskärlet, kylvätskebehållaren, finns det en liten slang som är ansluten rätt högt upp. Kolla om det strömmar kylvätska i den när motorn går!

  • Jaccan
    Äldre 19 Feb 20:45
    #16

    Ja 5600kr för att byta kamressats inkl vattenpump samt arbete låter som ett bra pris! Och allt tyder ju på att det är vattenpumpen isåfall som är trasig.

    Lycka till! =)

  • Jaccan
    Äldre 19 Feb 21:45
    #18

    Jo visst är det stor skillnad på en V70 och en Passat diesel. V70 byter man remmen på runt en timme om man har gjort det några gånger. Låter ändå rätt billigt med 1800kr om det är material+arbete.

    På Passaten ska ju fronten ner och div. andra delar som sitter ivägen. Dieselpumpen ska låsas med specialverktyg och sen ska man helst kolla inställningen med diagnosverktyg efteråt. Tiden drar iväg likaså priset.

Svar på tråden Hjälp med bråkande Passat disel