• Ann Nelly
    Äldre 1 Feb 13:49
    35117 visningar
    7 svar
    7
    35117

    Är det någon som har målat om ett matbord/köksbord och stolar?

    Kolla med en sprutlackerare vad det skulle kosta att få möblerna målade. De brukar ha tillgång till mycket hållbarare färger och det blir ett jämt och fin resultat.
    Vi lämnade in vårt köksbord till en lackeringsverkstad som lyckades ta fram exakt den vita färg som våra stolar från Ikea är målade med. Så han sprutlackerade bordet och det blev hur bra som helst. Jämn fin tålig yta, inga rinningar eller sånt.
    Såg ut som nytt. Men vi fick ett kalaspris för att min make hade kontakter där, vi betalade 500:- för jobbet. Kommer inte ihåg vad färgen kostade dock. 
    Men det kan ju vara värt att kolla upp om man vill ha ett riktigt bra resultat.

  • Ann Nelly
    Äldre 1 Feb 13:52
    #3
    Ann Nelly skrev 2010-02-01 13:49:46 följande:
    Kolla med en sprutlackerare vad det skulle kosta att få möblerna målade. De brukar ha tillgång till mycket hållbarare färger och det blir ett jämt och fin resultat.Vi lämnade in vårt köksbord till en lackeringsverkstad som lyckades ta fram exakt den vita färg som våra stolar från Ikea är målade med. Så han sprutlackerade bordet och det blev hur bra som helst. Jämn fin tålig yta, inga rinningar eller sånt.Såg ut som nytt. Men vi fick ett kalaspris för att min make hade kontakter där, vi betalade 500:- för jobbet. Kommer inte ihåg vad färgen kostade dock. Men det kan ju vara värt att kolla upp om man vill ha ett riktigt bra resultat.
    Tillägg:
    Jag har själv målat om flera möbler och tycker att det blir bra så det går säkert jättebra för dig att göra jobbet själv.
    Men just matmöbler är det så stort slitage på så det ville jag gärna ha proffsigt gjort.
    Men gör du det själv så slipa först och grundmåla ett par gånger. Måla sedan ett par gånger med lackfärg och lägg gärna ytterligare lager med bra lack så ytan blir tålig.
    Du får väldigt bra tips på färger om du går till en färghandel.
Svar på tråden Är det någon som har målat om ett matbord/köksbord och stolar?