• hannah­sofiah
    Äldre 2 Feb 19:46
    46408 visningar
    31 svar
    31
    46408

    Försäkringspengar Folksam

    Hej
    Har en fråga ang försäkringspengar. Fick beslut häromdagen att vi skulle få utbetalt 152000 från Folksam. Vår son har Autism och ADD och vi har skickat alla papper till dem och nu fått detta första papper på vad vi har rätt till. Men hur lång tid tar det nu innan pengarna kommer. Någon som vet? Och vad ska man använda pengarna till? Hur har ni gjort?
    Ha en bra dag{#lang_emotions_smile}

  • Svar på tråden Försäkringspengar Folksam
  • hannah­sofiah
    Äldre 2 Feb 19:53
    #2

    De hade inget svar på när de kommer. Berodde på hur mycket de hade, därför tänkte jag kolla hur länge ni andra behövt vänta

  • hannah­sofiah
    Äldre 5 Feb 20:53
    #10

    Klart det är hans o att det inte ska gå till vårat. Undrade bara en del. Överförmyndare ja det stod det något om. Men om vår son idag skulle behöva något vem ansöker då? Han kan inte läsa eller skriva. Kan vi som vuxna söka då? Vår son är 8år. Tack för alla bra svar

  • hannah­sofiah
    Äldre 5 Feb 20:55
    #11
    Majsan70 skrev 2010-02-04 16:49:16 följande:
    Ja vi får pengar från sonens försäkring sen 5 år tillbaka. Nu är de dock hårdare vad jag vet.  Vi hade ingen tilläggsförsäkring eftersom det inte fanns då vi tecknade försäkringen för evigheter sedan. Tror anledningen var för vår del att sonen har 4 olika diagnoser varav den ena är OCD som inte fanns med i det finststilta. Så länge VB utgår för sonen så får vi även ersättning från TH. Skulle han sdan få problem på arbetsmarknaden pga sitt funktionshinder så löser en engångssumma ut.
    Ersättningen vi får kommer i klumpsumma. Har hört att man även kan få någon ersättning om man har vårdbidrag, men har inte fattat hur man söker det. Vi har 3/4 dels vårdbidrag . Hur sökte du det?
  • hannah­sofiah
    Äldre 6 Feb 19:50
    #22

    Nu när man fått dessa försäkringspengar kan man väl inte också få något för att man har vårdbidraget. jag menar man kan väl inte få för båda sakerna. eller? Allt är som en djungel vad gäller allt när man har en diagnos


    Majsan70 skrev 2010-02-05 21:58:08 följande:
    Jag kontaktade bara TH och sen skickade jag in en kopia på beslutet om VB. Hur enkelt o smidigt som helst.En ev. klumpsumma utbetalas om sonen får problem på arbetsmarknaden pga sitt funktionshinder.
  • hannah­sofiah
    Äldre 8 Feb 21:06
    #26
    Majsan70 skrev 2010-02-06 22:22:09 följande:
    I mitt fall innebär det att försäkringen löser ut varje månad med samma summa som VB så länge jag uppbär VB.  Det är så reglerna i vårt fall är utformade. Inget VB inga försäkringspengar.
    men får du då både vårdbidrag varje månad + en summa från försäkringen. Låterr ju helkonstigt
Svar på tråden Försäkringspengar Folksam