• nom de plume
    Äldre 7 Feb 05:25
    14288 visningar
    31 svar
    -1
    31
    14288

    Lära barn läsa och skriva svenska

    Jess skrev 2010-02-07 05:02:03 följande:
    har samma problem. Kan det bli svorare att lesa och skriva po engelska om man blandar in svenskan?Er i precis samma situation. Har bott 10 or i Australien och mina 2 eldsta (5 och 6) er sugna po svenskan nu.Jag leser bara svenska bocker for dem, men de har inte lert sig lesa sjelva po svenska, bara po engelska.

    Jag vill inte verka otrevlig, men om du, som du påstår, bara läser svenska böcker för dina barn, hur är det då möjligt att du stavar fel på enkla ord som på och är? Jag menar verkligen inte att vara en besser-wisser, utan det är bara något chockerande.


     


    Vad gäller att läsa på svenska så tror jag det blir relativt "enkelt" när barnen väl lärt sig läsa på engelska. Skriva kan nog bli knepigare, men med en grund i flytande tal, så går det nog också att lära sig skriva.

  • nom de plume
    Äldre 7 Feb 05:31
    #4

    Jess:


    Kan det vara så enkelt att du inte har å, ä och ö på tangetbordet och byter ut dem med "bokstäver som låter ungefär likadant"?


    I så fall skulle jag nog rekommendera att du helt enkelt skrivet a, a och o istället. Inte alls svårt att läsa, utan det skär bra mycket mindre i ögonen!

Svar på tråden Lära barn läsa och skriva svenska