• amnai
    Äldre 25 Feb 03:10
    14285 visningar
    31 svar
    31
    14285

    Lära barn läsa och skriva svenska

    Vi har gjort såhär: jag funderade på hur det var när man själv började lära sig engelska i svenska grundskolan. När man väl kan ett språk hyfsat är ju steget inte långt från att använda kunskaperna i förstaspråket - för mig svenska då - och sedan applicera dem på engelska/andraspråket. 

    När våra barn väl kunde läsa och skriva på engelska, och fått självförtroende på engelsk stavning och läsning, gav jag dem enkla svenska böcker att läsa. Tror de gick i 2nd grade. Deras talade svenska var redan bra.

    De har gått jättebra för dem att läsa och skriva på svenska. Kan inte påstå att de är på precis samma nivå som de är på engelska, men det är inte så långt ifrån faktiskt.

    Nu går de också svenska skolan sedan 1.5 år, det är 1.5 timma varje vecka. Men det är mera för att de ska få en push och träffa andra barn i samma sits. Kan tillägga att våra barn, 8 och 10 år, är bättre på att läsa och skriva svenska än de svenska barn som flyttat utomlands för 1-2 år sen. (våra barn har aldrig bott i Sverige)

    Hoppas ni förstår vad jag menar, det här blev visst lite svamligt...

Svar på tråden Lära barn läsa och skriva svenska