• JCW71

    Lära barn läsa och skriva svenska

    Hej,

    Vi har bott i England i snart 10 år, och min sexårige son är född här. Han pratar flytande svenska men kan inte läsa eller skriva på svenska språket. Går i Year 1 så han kan läsa och skriva Engelska.

    Vi läser mycket svenska böcker som godnattsagor för honom, och nu har han sagt själv att han också vill lära sig läsa på svenska.

    Är det någon som har gjort detta med sina barn? Hur gjorde ni? Finns det några bra "lära läsa" böcker - med instruktion för den vuxne också etc - eller började ni bara med vanliga böcker?

  • Svar på tråden Lära barn läsa och skriva svenska
  • JCW71
    Mariohn skrev 2010-02-10 04:34:28 följande:
    Ursäkta om jag svarar från en omvänd situation men jag svarar ändå så får du göra hur du vill. Vi pratar både tjeckiska och svenska med vårt barn alltid så han lär sig bbåda språken. Mina kusiner är 4 år och de pratar flytande svenska, engelska och thai :) Barn lär sig oerhört mycket . Prata med dem på olika språk :-ä)
    Hej, jo vi pratar svenska med honom och vi umgås med andra svenskar i området också så han kan prata svenska flytande. Det var mer läsningen och skrivningen som var problemet.
    3 barn i familjen skrev 2010-02-24 19:24:35 följande:
    Hej!Jag bor i Bulgarien med 3 tvåspråkiga barn (3, 7 och 10 år). Jag använder bla min gamla läsebok i svenska plus lite material och tips jag fått av min mamma som är lärare, när jag undervisar mina barn i Svenska. Här finns tyvärr ingen svensk skola, och det finns inte så många barn i skolåldern att man kan starta upp en kompleterande svenskundervisnings-skola...Här är annars en bra sida: www.burkar.nu/Är det någon annan som har bra tips på var man kan få tag på material till svenskaundervisning?
    Det verkar finnas massor av bra länkar på sidan - ska kolla in den mera. Tack så mycket !

    Vi har ingen svensk skola här upp i norra england tyvärr (vet att det finns någonstans i London).

    Tack alla för svaren ! Flera bra ideer här tycker jag.
Svar på tråden Lära barn läsa och skriva svenska