Inlägg från: Tidvis |Visa alla inlägg
  • Tidvis

    Enkla, fina tårtor till barnkalas?

    denna gjorde jag till tjejerna när de fyllde nio. Den är ju lätt att göra om man inte är så erfaren. Färga grädden med karamellfärg och så spritsa lite

  • Tidvis

    Denna gjorde jag till dopet, men den är ju kanske inte så rolig till barnkalas Köpte färdiga marsipanlock i affären.

  • Tidvis
    mamlan skrev 2010-02-07 18:55:06 följande:
    Tack för fina tips..ge mig gärna fler..ska gå in och kolla den där sidan oxå..marsipanlock är fint men det vill hon inte ha för en av gästerna gillar inte marsipan . Har sett en tårta en gång som var som ett slott..med rån dvs glassstrutar till torn, men kommer inte ihåg hur den såg ut i övrigt..Någon som känner igen det?
    Ja, den har nog funnits i tårttråden någon gång. Har ingen länk nu, men se om du kan hitta den tråden och fråga där.. De gör riktigt fina tårtor där Själv är jag ingen expert direkt, men jag tycker det är roligt.
  • Tidvis
    mamlan skrev 2010-02-17 23:42:50 följande:
    Nu har jag bestämt mig, ska försöka mig på en gräddtårta i form av ett slott. Tänkte baka två bottnar i långpanna, dela dem i halvor, lägga i hop 3 av dem med antagligen chokladpudding, banan och grädde mellan. Den 4:e delen tänkte jag dela i mindre bitar och bygga upp en våning mitt på och kanske stansa ut rundlar till hörnen som jag placerar glassstrutar/rån upp och ned ocan på. Tror jag sta doppa strutarna i choklad och strössel/silverkulor som någon föreslog här. Tack för tipsen Och håll tummarna för att det inte blir pannkaka av allt.
    Det blir säkert jättebra Du får lägga in bild sen!
Svar på tråden Enkla, fina tårtor till barnkalas?