Inlägg från: Havanna82 |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Katt som fick göra kejsarsnitt, kattungarna dog/var döda :(

    Precis som tidigare skrivet kan det bero på massa olika saker. Vägde du ungarna så du vet om de fick i sig någon mat? Många snittade honor har lite svårt att ty sig till ungarna eftersom det inte satt igång någon normal förlossning och kan lämna sina ungar. Men även kan de ha dåligt med mat till en början. Därför är det jätteviktigt att man väger ungarna iaf 2 gånger/dygn till en början så att man ser att de går upp i vikt och annars får man själv stödmata.

    Annars kan det vara en blodgruppskrock, och därför är det så viktigt att man testar detta innan parning.

    Fick ni inga instruktioner hos veterinären?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Du kan ju skicka in kattungarna på obduktion så du får veta orsaken. Detta kan ju underlätta inför nästa kull också. Sedan tycker jag du ska testa blodgrupp också på båda katterna, det är inte speciellt dyrt.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag minns inte vad jag betalade, runt 1000-lappen kanske. Man fryser ner ungen och skickar efter speciella förpackningspåsar från SVA dit man även skickas kattungen.

    Det är ju en del i att avla. Ibland får man ta tunga beslut och ibland kostar det en hel del.

    Vad har hon för stygn? Mina har klarat sig bra utan tratt faktiskt, bara man håller koll så de inte slickar allt för mycket i såret. Annars kan man låta de ha kroppstrumpa ibland också.

Svar på tråden Katt som fick göra kejsarsnitt, kattungarna dog/var döda :(