Idol-Noah: "Göteborgare är alltid extra sköna"
Forum Skönhet - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Mörk under ögonen!!! Tips??

  Tis 9 feb 2010 19:19 Läst 10282 gånger Totalt 13 svar
  Babybl­uee
  Visa endast
  Tis 9 feb 2010 19:19

  Jag är så himla mörk under ögonen, det är liksom lila-blå aktigt. Har i övrigt ganska ytliga blodkärl så det är väl därför jag blir extra mörk under ögonen. Jag dricker mycket och äter bra, så det beror inte på det. Antagligen att jag har så genonskinlig hud eller vad man ska säga. Har någon bra tips på vad man kan göra för att minska det lila?? Jag har använt krämer med ljusreflekterande pigment, concealer, ögonkräm, men inget funkar! Jo concealern fungerar i ett par timmar, men det lägger sig sedan i mina små rynkor (åå herregud jag börjar få rynkor fast kag inte ens är 25!) ja men ni vet sånna där "fina linjer" eller vad det kallas! så det ser bara torrt och fult ut, som om jag vore sjuk! och det är jag ju inte=(

  Tips?? Någon?

 • Tis 9 feb 2010 19:34 #1

  Jag har samma "problem". Alltså tunn hud som liksom blir genomskinlig. Jag är noga med grunden, det vill säga hudvården. Använd bra produkter som du är nöjd med. Att dricka och sova tillräckligt lär heller inte göra saken värre ;)

  För tillfället använder jag i huvudsak två metoder för att dölja lite. Det ena är Cover all mix som är en concealer från Make Up store.

  Det andra alternativet är att jag duttar på en lite ljusare variant av den mineral foundation (Barefaced Beauty) som jag använder.
   
  Ovanpå använder jag mineral foundation (oavsett val av foundation). Barefaced Beautys mineralprodukter funkar super på min ganska torra hy och den framhäver inte rynkor så som vissa kan göra. Köper minin till concealer. www.bjuti.se/shop/prod/YNX-968/

  Jag tycker också att det är A och O med en bra concealer pensel. Det gör mycket för slutresultat.

  Båda dessa alternativ funkar bra för mig. Tänk på att det behövs väldigt lite produkter och att det är viktigt att hitta en nyans som smälter in i huden.

  Ett annat hett tips är att inte försöka dölja allt mörkt runt ögonen, utan bara de allra mörkaste partierna. Annars blir liksom de ljusare delarna ännu ljusare och kontrasterna större (flummig förklaring men hoppas du förstår ändå).

 • Babybl­uee
  Visa endast
  Ons 10 feb 2010 07:14 #2

  Ok, tack! Jättebra tips! Du har inga andra bra tips på hur man kan dölja utan att behöva ha så någon foundation?? Vill liksom inte se så sminkad ut, utan bara täcka det mörka runt ögonen. Eller kan man använda concealer utan att ha foundation? Ser det konstigt ut? Jag brukar köra på det nu, bara för att få bort det mörka.

 • Ons 10 feb 2010 11:27 #3

  Jag är också ganska mörk under ögonen och stör mig emellanåt på det. På den tiden när alla "Extreme make over"-programmen gick pratades det om mörka ringar under ögonen i nåt program. Orsaken till det mörka är tydligen att man har "för lite" fett under huden i det området, vilket gör att blodådrorna lyser igenom (som ni varit inne på).

  Man kan fixa det mörka genom att låta en plastikkirurg spruta in mer fett. Kanske inte den lättaste metoden, men men... Nu när man är som vitast i övrigt lyser blåtirorna extra starkt, så jag kan vara ganska sugen på den där injektionen. Frågan är om de lyckas få det helt jämnt eller om man får fettpåsar istället?

 • Ons 10 feb 2010 19:42 #4

  Jag säger bara en sak. MAK UP STORE! :P

  Har använt deras cover i hur många år som helst nu och den är huuuur bra som helst, kan knappt leva utan den :P

  Jag är oxå väldigt mörk runt ögonen så jag använder den av samma anledning som TS.

  Dom har en lite större dosa med 3 olika färger i som heter nånting med Cover All.
  MEn man kan även köpa varje färg för sig i en liten burk. Jag vet, dom är dyra, MEN det räcker jäääättelänge. Det är inte alls som andra concealers som man får använda massor av, Make Up Store har faktiskt sjukt dryga produkter.. Räcker med ett jättetunt lager... TRO MIG jag älskar den concealern!

  Testa, är ganska säker på att du kommer bli supernöjd :)

 • Ons 10 feb 2010 19:48 #5

  Den med 3 olika:
  http://sunshinegirl85.files.wordpress.com/2009/02/818.jpg

  Den lilla:
  http://www.makeupstore.se/photos_products/630.jpg

  Glömde bara tillägga en sak. Mörkt under ögonen har inte alltid att göra med ådror. Man behöver inte vara lila-blå, man kan lika gärna bara vara mörk.. Typ brunaktig om ni förstår hur jag menar?
  Det som då är så bra med Make Up Stores cover ÄR:
  De olika nyanserna är inte enbart för olika hudfärg som många tror. Det är för olika typer av mörka ringar och andra blemmor.
  Om ni frågar personalen så förklarar dom för er vilken/vilka ni ska använda för att dölja mer blå-lila märken och mer röda...
  Tex så är en nyans jättebra för blå-lila märken men den fungerar inte lika bra på röda finnar. Då tar man en av de andra nyanserna som täcker rött mer än blått.
  Hänger ni med? :)

 • Babybl­uee
  Visa endast
  Tor 11 feb 2010 08:24 #6
  Cremo skrev 2010-02-10 11:27:07 följande:
  Jag är också ganska mörk under ögonen och stör mig emellanåt på det. På den tiden när alla "Extreme make over"-programmen gick pratades det om mörka ringar under ögonen i nåt program. Orsaken till det mörka är tydligen att man har "för lite" fett under huden i det området, vilket gör att blodådrorna lyser igenom (som ni varit inne på). Man kan fixa det mörka genom att låta en plastikkirurg spruta in mer fett. Kanske inte den lättaste metoden, men men... Nu när man är som vitast i övrigt lyser blåtirorna extra starkt, så jag kan vara ganska sugen på den där injektionen. Frågan är om de lyckas få det helt jämnt eller om man får fettpåsar istället?
  Hmm, ja någon operation blir det ju inte, om det skulle gå snett vore det väldigt tråkigt, ansiktet går ju inte att dölja precis, till skilland från andra op. men visst, dom är ju så fula så man känner ibland att man skulle kunna göra vad som helst för att bli av med dom=)
 • Babybl­uee
  Visa endast
  Tor 11 feb 2010 08:26 #7
  Minoo skrev 2010-02-10 19:48:22 följande:
  Den med 3 olika:sunshinegirl85.files.wordpress.com/2009/02/81...Den lilla:www.makeupstore.se/photos_products/630.jpgGlömde bara tillägga en sak. Mörkt under ögonen har inte alltid att göra med ådror. Man behöver inte vara lila-blå, man kan lika gärna bara vara mörk.. Typ brunaktig om ni förstår hur jag menar?Det som då är så bra med Make Up Stores cover ÄR:De olika nyanserna är inte enbart för olika hudfärg som många tror. Det är för olika typer av mörka ringar och andra blemmor.Om ni frågar personalen så förklarar dom för er vilken/vilka ni ska använda för att dölja mer blå-lila märken och mer röda...Tex så är en nyans jättebra för blå-lila märken men den fungerar inte lika bra på röda finnar. Då tar man en av de andra nyanserna som täcker rött mer än blått.Hänger ni med? :)
  Ska kolla upp dom=) Tack så mkt!!
 • Tor 11 feb 2010 08:29 #8

  Eyliplex!!! Finns på Kicks sen en månad tillbaka ungefär..
  Har använt det i två veckor nu, men redan efter 4 dagar märktes stor skillnad!
  Är väldigt kritisk till sånt i vanliga fall, men det funkar verkligen!

  Finns på Kicks!!!

 • Babybl­uee
  Visa endast
  Tor 11 feb 2010 08:38 #9
  Vronka skrev 2010-02-11 08:29:25 följande:
  Eyliplex!!! Finns på Kicks sen en månad tillbaka ungefär..Har använt det i två veckor nu, men redan efter 4 dagar märktes stor skillnad!Är väldigt kritisk till sånt i vanliga fall, men det funkar verkligen!Finns på Kicks!!!
  Aha ok, det är den som börjat gå på reklam nu va? Men har du "bruna" ringar under ögonen eller som jag lite blå-lila?? Funkar den på blålila ringar också??
  Brukar också vara skeptisk till sånna "mirakelprodukter" men det kanske är värt ett försök!! Tack för tipset! =) Vad kostar den ungefär?
 • Tor 11 feb 2010 08:54 #10
  Babybluee skrev 2010-02-11 08:38:10 följande:
  Aha ok, det är den som börjat gå på reklam nu va? Men har du "bruna" ringar under ögonen eller som jag lite blå-lila?? Funkar den på blålila ringar också?? Brukar också vara skeptisk till sånna "mirakelprodukter" men det kanske är värt ett försök!! Tack för tipset! =) Vad kostar den ungefär?
  ah precis, det är den!

  Jag betalade 425 kr för min, så det kostar väl egentligen inte mer än andra hudvårdsproduktskrämer av den modell som brukar funka, den verkar dryg också, för det syns knappt att jag använt min.

  Gå till Kicks och fråga dom som jobbar där, dom borde ju ha koll=)! Jag är nog mer mörk under ögonen, sådär härligt ohjälpligt.. haha...  men som sagt, det funkar på mig=) Brukar också vara skeptisk annars, och var väldigt skeptiskt till detta också från början! Men jag fastnade hos en grym säljare, och tur var väl det=)
 • Babybl­uee
  Visa endast
  Tor 11 feb 2010 09:08 #11

  Ok, då får jag nog gå o kolla upp den krämen, funkar den är det ju bra!=)

 • bakeac­ake
  Visa endast
  Tor 11 feb 2010 09:17 #12

  Använd inte pensel! använd fingrarna för att få ut concealern..

  Min Christian Dior räddar min dag varje dag.. ansiktskräm concealer och sen en bra foundation och ett bra puder..

  Underlaget är A och O!!

  för att det inte ska bli veck, och korva sig så gäller det att mätta concealer/foundation med primer..


 • Babybl­uee
  Visa endast
  Tor 11 feb 2010 09:32 #13
  bakeacake skrev 2010-02-11 09:17:04 följande:
  Använd inte pensel! använd fingrarna för att få ut concealern..Min Christian Dior räddar min dag varje dag.. ansiktskräm concealer och sen en bra foundation och ett bra puder.. Underlaget är A och O!! för att det inte ska bli veck, och korva sig så gäller det att mätta concealer/foundation med primer..
  ok tack, ska kolla upp den concealern. måste man använda concealer o foundation ihop? eller kan man använda enbart concealer? ser det konstigt ut? jag orkar inte sminka mig en vanlig dag, då blir det bara mascara, färg på ögonbrynen och lite concealer för att minska mina "blåtira-liknande ringar" under ögonen.
  just nu har jag en "torr" concealer på penna liksom, den smetar jag ut med fingrarna sen..
Svara i tråden: Mörk under ögonen!!! Tips??
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Kropp & själ
Svara i tråden...

Innehåll