• far
    Äldre 10 Feb 19:26
    572449 visningar
    6551 svar
    6551
    572449

    För oss som bakar

    Jag har bröd i ugnen nu, fullkorns som "rostebröd".

  • far
    Äldre 11 Feb 09:55
    #10

    OJ! vilket fint olivbröd du har bakat!

    Har bakat pannkakor till frukost, ej nyttigt, men blev grymt sugen.

  • far
    Äldre 27 Feb 07:00
    #69

    Bara jag som vaknar tidigt på en lördagmorgon, och får lust att baka något gott till frukost?

    Har bestämt mig för morrotsbullar.

  • far
    Äldre 6 Mar 16:04
    #79

    Hade en massa mjölrester i skafferiet, det var 4 olika, och så lite mysli. Tog allt ihob och jorde ett enda stort bröd i långpannan. (jäsbröd), blandade i en massa solrosfrön. Thats it. Det var min bedrift i dag, men jag är ett bakfreak. Desutom är det brödet slut....


    lunkentuss skrev 2010-03-05 12:53:30 följande:
    Idag är det verkligen bakdag! Ska ha 1 årskalas imorn :D Har gjort två olika fluff, som ska vispas imorn.. Bakar just nu nonstop-cookies o har gjort två sorters smörkräm.. pjuh... xD Imorn ska jag även göra en chokladrulltårta samt läggaihop två tårtor... Lite stressigt o VARMT i köket, men åå så kul. *trivs* Ska även bjuda på en tacolasagne =)
    Vill du dela med dig av den där chokladrulltårtan?? Låter mums.
  • far
    Äldre 6 Mar 20:33
    #82
    lunkentuss skrev 2010-03-06 20:15:14 följande:
    Det gör jag gärna, den blev supergod! Jag skriver originalreceptet, för själv gjorde jag dubbel sats eftersom det var kalas Chokladrulltårta Ugn: 250 grader 3 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 2 msk kakao 2 tsk bakpulver 0.5 dl mjölk (fyllning: 2 dl valfri fyllning tex sylt eller fluff av nåt slag) Ägg o socker vispas pösigt. Vänd ner mjöl, kakao o bakpulver o till sist mjölken. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. (mått på långpannan ca 30 * 40 cm) Grädda mitt i ugnen i 5 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper o bred direkt på fyllnigen om det är sylt/bärmos och vänta tills det kallnat om du ska ha på tex smörkräm/fluff osv (logiskt, men skriver det ändå.. haha) Rulla ihop Gjorde en tårta av rulltårtan, formad som en etta. Bild: www.familjeliv.se/hem/lunkentuss/gallery/phpq...
    Ohhha' tackar, den skall jag baka i morn' för det är så gott me' lita kaka, Stressa inte bara, dina kakor kommer att ta' slut, så gör en dubbelsats, för säkerhetsskull. KUl me' kalas.
  • far
    Äldre 6 Mar 20:51
    #85
    lunkentuss skrev 2010-03-06 20:41:40 följande:
    aah, kalaset är slut nu, dom sista gick för 40 min sen.. pjuh Det är jättekul med kalas!!! Kul när man kan bjuda på lite roliga saker =) Sitter i soffan nu o äter rester
    DET som är kul me' kalas, är att det blir lite över til drottningen, som tillverkade det som alla åt med glädje....
  • far
    Äldre 25 Mar 07:54

    Hej alla, godmorron'{#lang_emotions_coffee} Nu skall här bakas! Jag har en massa mussli rester (olika) som ingen vill äta upp, blir' det bra att göra bullar med mycket musli? (Hade tänkt ca. hälften musli och hälften mjöl.) Vill ju inte börja om det bara blir fiasko...????

  • far
    Äldre 18 Apr 12:55
    en grönsak skrev 2010-04-13 11:15:31 följande:
    Vill börja baka bröd lite smått men har varken bakmaskin eller elvips- går det iaf? Igår bakade jag "vanligt" matbröd och arbetade ut degen med händerna. Visst,det tog lite längre tid men det gick. Inte så kul dock när massa deg fastnar i händer och fingrar och det känns som att det aldrig kommer att bli nån fin och fast deg;) men det gick:P Så vad tror ni,klarar jag mig med "bara händerna" när jag ex vill baka baguetter och liknande "enkla bröd"?
    Allt du behöver för bakning utöver ingredienserna är en bunke/balja/ skål, en slev, händer och en ugn.

    Tricket utan maskiner är att man tar i lite mjöl i taget, rör med sleven tills den blir lite fast, sätter mjöl på bordet, häller ut degen, och har mjöl på händerna, arbetar in lite i taget, knåda, knådar, knådar, tills den är len och inte kladdar (inte för hård) jäser en timme, bakar ut, jäsa igen. Bakar. Maskiner är bra och sparar tid, men behövs inte alls. Skall du baka sockerkaka o.l behöver du en vanlig visp också.
  • far
    Äldre 18 Apr 18:53

    Ja, klart det går bra och snabbt med någon maskin, menade bara om man nu inte hade någon. I dag bakade jag stort, och då använde jag min assistent. Suveräna apparat.

  • far
    Äldre 9 May 18:24

    Ha, ha idag blev det igen bröd av rester, många rester! Lite tomatsoppa, överbliven pasta, en skål med dillsås. Lite mysli, rågmjöl, grahamsmjöl, vetemjöl... Och så potatismosen från igår... Vatten fick göra den siata degspaden. Olivolja, salt, jäst, en gnutta socker. Bröden blev luftiga, jättegoda!

  • far
    Äldre 20 May 16:20
    Ylwis skrev 2010-05-20 08:31:29 följande:
    har precis satt in två filmjölkslimpor i ugnen. har aldrig gjort dessa så får se hur de blir. Receptet: 13 dl rågsikt 2tsk bikarbonat 1tsk bakpulver 1-1½dl lingonsylt 1½dl sirp 7dl filmjölk blanda alla torra ingredienser, tillsätt llt det blöta, rör i hop. klik ut i 2 st 1½ L formar som är smorda, jämna till och  grädd i nedre delen av ugnen i 1 timme i 175 grader.
    Låter ju smart och snabbt, blev de bra? Men blev de inte väldigt söta?
  • far
    Äldre 23 May 12:57

    Har en skål med risgrynsgröt, sen igår. Har dock aldrig provat att använda det i bröddeg, Har nån provat?

Svar på tråden För oss som bakar