• Nathal­ie Flisbä­ck
    Äldre 10 Feb 19:23
    573244 visningar
    6551 svar
    6551
    573244

    För oss som bakar

    Vad ska du baka idag/ har bakat idag??

    Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.


  • Svar på tråden För oss som bakar
  • annki7­2
    Äldre 11 Feb 09:58
    #11

    har grötbullar på jäsning =)
    Inatt bakade jag mellanmålsbullar på rågmjöl =)

    Ska slänga ihop en sockerkaka oxå underdagen =)


    Mamma till 4 söner och en dotter
  • Nathal­ie Flisbä­ck
    Äldre 11 Feb 10:28
    #12
    himmelsflickan skrev 2010-02-11 09:26:37 följande:
    bild på olivbrödet =)www.familjeliv.se/hem/himmelsflickan/gallery/...www.familjeliv.se/hem/himmelsflickan/gallery/...
    Mumms. Kan man få receptet?
  • Nathal­ie Flisbä­ck
    Äldre 11 Feb 11:22
    #13

    Jag ska baka bröd idag & frukostbullar.

    Har inte bakat bröd på 7 år o de va första gången. Misslyckades totalt. Brödet blev hårt som sten? Vad gjorde jag för fel? Degen lägger jag inte i en form. Utan formar själv o lägger på bakpapper. De ska ju funka lika bra!


  • annki7­2
    Äldre 11 Feb 11:53
    #14
    Nathalie Flisbäck skrev 2010-02-11 11:22:41 följande:
    Jag ska baka bröd idag & frukostbullar.Har inte bakat bröd på 7 år o de va första gången. Misslyckades totalt. Brödet blev hårt som sten? Vad gjorde jag för fel? Degen lägger jag inte i en form. Utan formar själv o lägger på bakpapper. De ska ju funka lika bra!
    det första man tänker på om brödet blir hårt är att man har för mycket mjöl.
    degen ska hellre vara lite kladdig tycker jag brödet blir saftigare då.

    Jäsningen kanske blev för kort?

    Jag är ingen expert, bara lite tankar =)
    Mamma till 4 söner och en dotter
  • Nathal­ie Flisbä­ck
    Äldre 11 Feb 15:47
    #15

    Bröden blev perfa bra


  • lunken­tuss
    Äldre 11 Feb 18:21
    #16
    annki72 skrev 2010-02-11 11:53:01 följande:
    det första man tänker på om brödet blir hårt är att man har för mycket mjöl. degen ska hellre vara lite kladdig tycker jag brödet blir saftigare då. Jäsningen kanske blev för kort? Jag är ingen expert, bara lite tankar =)
    är också amatör, men tänkte samma -för mkt mjöl eller för kort jäsning eller att nåt med jäsningen blev fel iaf... Jag hade för kass temperatur en gång o i kombination med lite gammal jäst fick jag också ett stenbröd
  • lunken­tuss
    Äldre 11 Feb 18:31
    #17
    far: Tack så mycket annki72: grötbullar skulle jag gärna ha receptet på -lät spännande =)

    nathalie flisbäck: absolut, här är receptet:

    Grekiskt olivbröd -1 bröd
    Ugnstemp: 200 grader

    25 g jäst
    2.5 dl naturell yoghurt
    0.5 tsk salt
    2 msk (oliv)olja
    5-6 dl vetemjöl

    fyllning:
    100 g urkärnade oliver

    Smula ner jästen i en bunke o tillsätt yoghurt. Rör tills jästen löst sig o blanda sen i salt, olja och nästan allt mjöl. Arbeta degen kraftigt, den ska bli ganska fast. Strö över lite mjöl o låt degen jäsa under handduk 30-45 min.

    Knåda in resten av mjölet och ta undan en liten bit deg som ska användas som dekoration sen. Kavla ut degen till en rektangulär platta ca 25 * 25 cm och lägg avrunna oliver i en rad i mitten. Ruilla ihop som en rulltårta.

    Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper o forma nu två smala rullar av degen du tog undan. Tvinna dessa två rullar o lägg som garnering ovanpå brödet. Fäst ändarna väl under brödet. Låt sen brödet jäsa under handduk tills dubbel storlek, ca 45 min.

    Grädda i 200 grader i mittan av ugnen ca 30 min och låt sen kallna på galler.

    Förvaring: Bör ätas dagsfärsk, men kan förvaras svalt i tät påse 1-2 dagar. I frys 2-3 månader.
  • lunken­tuss
    Äldre 11 Feb 18:33
    #18

    Har lagt in lite bilder i mitt galleri på grejjer som bakats vid olika tillfällen, om nån är nyfiken Har ni också bakgrejjer i galleriet??

  • Nathal­ie Flisbä­ck
    Äldre 11 Feb 19:09
    #19
    himmelsflickan skrev 2010-02-11 18:31:59 följande:
    far: Tack så mycket annki72: grötbullar skulle jag gärna ha receptet på -lät spännande =)nathalie flisbäck: absolut, här är receptet:Grekiskt olivbröd -1 brödUgnstemp: 200 grader25 g jäst2.5 dl naturell yoghurt0.5 tsk salt2 msk (oliv)olja5-6 dl vetemjölfyllning:100 g urkärnade oliverSmula ner jästen i en bunke o tillsätt yoghurt. Rör tills jästen löst sig o blanda sen i salt, olja och nästan allt mjöl. Arbeta degen kraftigt, den ska bli ganska fast. Strö över lite mjöl o låt degen jäsa under handduk 30-45 min.Knåda in resten av mjölet och ta undan en liten bit deg som ska användas som dekoration sen. Kavla ut degen till en rektangulär platta ca 25 * 25 cm och lägg avrunna oliver i en rad i mitten. Ruilla ihop som en rulltårta.Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper o forma nu två smala rullar av degen du tog undan. Tvinna dessa två rullar o lägg som garnering ovanpå brödet. Fäst ändarna väl under brödet. Låt sen brödet jäsa under handduk tills dubbel storlek, ca 45 min.Grädda i 200 grader i mittan av ugnen ca 30 min och låt sen kallna på galler.Förvaring: Bör ätas dagsfärsk, men kan förvaras svalt i tät påse 1-2 dagar. I frys 2-3 månader.
    Fyattan va gott, tack du
  • lunken­tuss
    Äldre 11 Feb 19:11
    #20
    Nathalie Flisbäck skrev 2010-02-11 19:09:08 följande:
    Fyattan va gott, tack du
    det var verkligen gott!! Står ju att det bör ätas dagsfärskt -INGA problem
Svar på tråden För oss som bakar