• SysterYster76

    Ni som haft/har förlossningsdepression, känner ni igen mina symptom?

    Känner igen detta ganska exakt. Hade själv ångestattacker (fr 7e mån i graviditeten), stark oro, grav nedstämdhet. Skrattade/log inte på flera veckor... Men bara med mina söner, flickan kände jag inga konstiga saker med. Finns ju studier som påvisar att pojkar ger större risk för depressioner än flickor. Varför vet man ej men en teori var att pojkar avger andra hormonhalter. Så det verkar stämma på mig.

    Mkt kopplade jag det till amningshormoner också. Beslutade mig med sista pojken att sluta amma när jag helt plötsligt fick en jätte ångestattack som sköljde över mig och sekunden efter kom utdrivningsreflexen.

    BVC samt MVC är jätteduktiga på detta. Så tala med dom, inget att skämmas för alls! På mitt MVC har de en spec utbildad BM för förlossningsdepressioner.

    Mina problem gick över med att sluta amma :/ men främst av allt med motion. Jag började gå på Friskis och svettis för att se lite folk. Och då ska jag tillägga att jag inte är en träningsmänniska med BMI över 30. Första veckan gick jag fem ggr i ren panik... Och sakta men säkert, vecka för vecka blev det mkt bättre!

    Ni som skriver här och upplevt liknande: fick ni flickor eller pojkar?
    *nyfiken*

Svar på tråden Ni som haft/har förlossningsdepression, känner ni igen mina symptom?