• Äldre 11 Feb 20:03
    128987 visningar
    131 svar
    131
    128987

    3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid

    Har en son på dryga tre år.
    Igår kväll vaknade han efter att ha sovit en timme och bara grät och sprattlade i sängen. Sa att han hade ont i rumpan. Vi kollade men såg inget konstigt, lite röd - men inte alls mycket. Efter en timmes gråt gav vi honom en panodil och han somnade en timme efter det. (Han bajsade och var helt som vanligt i magen, det kliade inte, det frågade vi.) Ville inte sitta på rumpan, men på sidan var ok.

    I morse när vi vaknade var han glad och som vanligt, jag frågade om han hade ont i rumpan och han svarade nej. Han har inte klagat på hela dagen eller kvällen.

    Nu vid läggning började samma sak igen, han bara gråter och säger att han har ont i rumpan, vi får inte titta då blir han hysterisk...

    Någon som vet vad detta kan vara?
    Känner att om han fortsätter får jag åka in till sjukhuset med honom... Men om inte vi får titta tvivlar jag på att en läkare får det, vad gör man då? Söver honom? tvingar honom?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-12 11:16
    Det är springmask, vi såg dem igår och åt medicin.

  • Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid
  • Äldre 11 Feb 20:07
    #2
    lilla apa skrev 2010-02-11 20:05:56 följande:
    Min kompis dotter klagade precis likadant flera kvällar när hon skulle gå och lägga sig, och det visade sig att hon hade springmask. Kan vara värt att kolla... Det är ju sånt som går på dagis ibland.
    Men det kliar väl?...
    Har frågat massor av gånger om det kliar, men han säger nej och att det gör ont.
  • Äldre 11 Feb 20:20
    #8

    Men kan man ha springmask utan klåda?...

  • Äldre 11 Feb 20:27
    #10

    Fast han säger att det kliar ibland, om han tex har varit lös i magen och ngn rest sitter kvar. Då tvättar vi och tar salva så blir allt bra. Har försökt tvätta och ta salva nu med, men som sagt - fortfarande klagan på att det gör ont.


    Så jag tror faktiskt att han kan skilja på kli och smärta.

  • Äldre 11 Feb 20:43
    #16

    Såg nu en mask... Sambon på väg till apoteket för att köpa medicin. Finns det nåt vi kan göra för att lindra för honom? Han bara gråter och sprattlar stackaren...

  • Äldre 11 Feb 20:58
    #24

    Hur lång tid tar det tills det slutar klia efter att man tagit medicinen?

  • Äldre 11 Feb 21:03
    #27

    Mår så illa....jädrar vad äckligt. Bara vetskapen om att det snart kryper maskar i min rumpa med.

  • Äldre 11 Feb 21:06
    #33
    Emmel skrev 2010-02-11 21:04:58 följande:
    Ja, det ÄR skitäckligt. Fast jag har vant mig nu... Var glad att ni bara såg EN mask... DU kan ju glädja dig åt att de djävlarna är döda i morgon!
    Så det går såpass fort?? Skönt! Nu kommer bara problemet att få i honom medicinen, några tips??
  • Äldre 11 Feb 22:35
    #44

    Nu har vi efter MÅNGA tårar ÄNTLIGEN lyckats få i honom två tabletter (mosade i glass), tack så hemskt mkt för alla tips och råd!!!

  • Äldre 12 Feb 04:19
    #46

    Har inte kunnat sova i natt, vid 03.30 gav jag upp och gick upp Har bara legat och tänkt på hur jag ska städa... Alla leksaker åkte ut på altanen i natt, tur att det är så kallt! -13 här. Hur lång tid ute krävs för att äggen ska dö?

    Vi har två fyramånaders bebisar hemma som vi försökte ge medicin i natt, gick väl så där tror jag - det mesta hamnar ju utanför...

    Nu önskar jag nästan att vi bodde kvar i vår lilla lägenhet, fy f-n för att behöva skura 160 kvadrat varje dag med tre barn hemma... Jag kommer ju hålla mig sysselsatt i alla fall.

    Sambon hade magsjuka i veckan, var så nöjd över att vi andra klarade oss. Nu känner jag att jag MYCKET hellre hade tagit en släng av det än den här skiten...

    Känns jobbigt att behöva ringa dagis om det här... samtidigt som om det antagligen är där det kommer ifrån. Känns som om vi är "skitiga" - vilket vi verkligen inte är!! Sambon tycker att jag är överpedant redan innan...

Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid