• Äldre 11 Feb 20:03
    128776 visningar
    131 svar
    131
    128776

    3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid

    Har en son på dryga tre år.
    Igår kväll vaknade han efter att ha sovit en timme och bara grät och sprattlade i sängen. Sa att han hade ont i rumpan. Vi kollade men såg inget konstigt, lite röd - men inte alls mycket. Efter en timmes gråt gav vi honom en panodil och han somnade en timme efter det. (Han bajsade och var helt som vanligt i magen, det kliade inte, det frågade vi.) Ville inte sitta på rumpan, men på sidan var ok.

    I morse när vi vaknade var han glad och som vanligt, jag frågade om han hade ont i rumpan och han svarade nej. Han har inte klagat på hela dagen eller kvällen.

    Nu vid läggning började samma sak igen, han bara gråter och säger att han har ont i rumpan, vi får inte titta då blir han hysterisk...

    Någon som vet vad detta kan vara?
    Känner att om han fortsätter får jag åka in till sjukhuset med honom... Men om inte vi får titta tvivlar jag på att en läkare får det, vad gör man då? Söver honom? tvingar honom?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-12 11:16
    Det är springmask, vi såg dem igår och åt medicin.

  • Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid
  • Äldre 12 Feb 16:00
    #91
    Julia1234 skrev 2010-02-12 15:56:03 följande:
    Vilken annan medicin fick ni utskrivet?Vi strax hämta ut verox, undrar om det gör något att ta båda?
    Till oss sade de att det inte gör något att ta båda eftersom de innehåller olika substanser. Jag är nästan säker på att det var verox vi fick... Ring vårdguiden och kolla om det är ok för säkerhetsskull.

    Jag tycker att det är lite konstigt att ni fick utskrivet verox så fort, vi fick verkligen tjata till oss det. Kvinnan jag pratade med sade "man får räkna med mask när man har barn". Det var inte förrän jag frågade "ja, men är det normalt med tre gånger på tre månader...?" som hon skrev ut skiten.
  • Äldre 12 Feb 16:12
    #92

    Jag ljög å sa att han hade det för en månad sen och att det nu kom tillbaka...
    Hon ville verkligen bara skriva ut till sonen - å när hon berättade att det var sex tabletter i asken var ju det helt ok

  • Äldre 12 Feb 16:15
    #93
    Julia1234 skrev 2010-02-12 16:12:47 följande:
    Jag ljög å sa att han hade det för en månad sen och att det nu kom tillbaka... Hon ville verkligen bara skriva ut till sonen - å när hon berättade att det var sex tabletter i asken var ju det helt ok
    Ok... då förstår jag, din "luring"
  • Äldre 12 Feb 16:18
    #94

    Maskarna ska bort, så e det bara!! Då fååår man dra en liten vit...!

  • Äldre 12 Feb 17:38
    #95
    Emmel skrev 2010-02-12 15:39:47 följande:
    Fast husdjursbadningen har med pälsen att göra, d v s att de kan ha ägg i pälsen. De behöver inte behandlas på annat sätt (med medicin) eftersom de inte är "värddjur" till maskarna. Så tolkar jag det. Tex våra katter har ju en tendens att ligga på ställen där det är dammigt och på så sätt antar jag att de kan sprida smittan OM vi inte tvättar dem och tar bort dammet.
    Jo, självklart.
    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • MariaK­sk88
    Äldre 13 Feb 00:07
    #96

    Min första tanke var också springmask! Det brukar komma på kvällen. Usch - ser inte fram emot det.. eller löss.. blä :P

  • Äldre 13 Feb 00:35
    #97

    Hur lätt kan vuxna få mask? Jag mår dåligt när jag tänker på att det kan finnas maskar som kryper i en! Hur ont gör det egentligen? Är det vanligt att man får det? Tänk om min dotter skulle får det och jag inte upptäcker det, är det lätt att upptäcka? Jag menar om barnet inte kan prata och förklara? Usch jag hatar mask och löss, vill bara kräkas när jag tänker på det..

  • Miss Maya
    Äldre 13 Feb 09:17
    #98
    DaVinci skrev 2010-02-13 00:35:06 följande:
    Hur lätt kan vuxna få mask? Jag mår dåligt när jag tänker på att det kan finnas maskar som kryper i en! Hur ont gör det egentligen? Är det vanligt att man får det? Tänk om min dotter skulle får det och jag inte upptäcker det, är det lätt att upptäcka? Jag menar om barnet inte kan prata och förklara? Usch jag hatar mask och löss, vill bara kräkas när jag tänker på det..
    Det är olika från barn till barn och från vuxen till vuxen, hur lätt man får dem alltså. Lika som det är med förkylningar. Varför maskarna gillar endel bättre än andra vet jag dock inte, någon här ovan kopplade ju det samman med att om man äter mycket socker så trivs maskarna bättre. Men vet inte om det är vetenskapligt bevisat.

    Och maskarna lär klia/göra ont, så du upptäcker det säkerligen förr eller senare om du får några. Mitt barn är också litet, har börjat på dagis och jag fasar också för den dag vi får hem löss eller mask. Usch.
  • Äldre 13 Feb 10:01
    #99

    Läste att det finns undersökningar som visar att 10-30 procent av alla förskolebarn har springmask - en del utan att veta om det....

    Så jäkla läskigt är det - har städat hysteriskt i två dygn och kommer att få fortsätta den närmsta månaden. Såååå tråkigt!

    Har haft allvarliga funderingar på om jag ska sätta tillbaka store killen på dagis eller inte (är hemma med tvillingar på 4 månader) så han behöver ju inte vara där....
    Vet liksom att han kommer dra hem det igen snart.

  • Bemidi­i
    Äldre 13 Feb 12:40

    Mask är inte ovanlit på barn. Hade skjäv en dotter som fick det bler gånger. Även en mamma på dagis däe jag jobbade som var väldigt utsatt.

    Minns inte att vi var så hysteriks med att städa ut dem. Vi bytte sängkläder och kläder varje dag, även pyjamas. Det var ingen i vår familj som fick det, men dottern som sagt många gånger.

    Dottern fick igen det med långa mellanrum. Jag har hört att det är vanligt att man får det från dålig sköljd sallad. Kan dock vara en skröna

Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid