• Äldre 11 Feb 20:03
    128945 visningar
    131 svar
    131
    128945

    3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid

    Har en son på dryga tre år.
    Igår kväll vaknade han efter att ha sovit en timme och bara grät och sprattlade i sängen. Sa att han hade ont i rumpan. Vi kollade men såg inget konstigt, lite röd - men inte alls mycket. Efter en timmes gråt gav vi honom en panodil och han somnade en timme efter det. (Han bajsade och var helt som vanligt i magen, det kliade inte, det frågade vi.) Ville inte sitta på rumpan, men på sidan var ok.

    I morse när vi vaknade var han glad och som vanligt, jag frågade om han hade ont i rumpan och han svarade nej. Han har inte klagat på hela dagen eller kvällen.

    Nu vid läggning började samma sak igen, han bara gråter och säger att han har ont i rumpan, vi får inte titta då blir han hysterisk...

    Någon som vet vad detta kan vara?
    Känner att om han fortsätter får jag åka in till sjukhuset med honom... Men om inte vi får titta tvivlar jag på att en läkare får det, vad gör man då? Söver honom? tvingar honom?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-12 11:16
    Det är springmask, vi såg dem igår och åt medicin.

  • Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid
  • Äldre 11 Feb 21:05
    #31

    Och, det är ju inte säkert att DU får det. Hos oss har bara sonen fått det tre gånger av fyra. Sista gången tror jag att jag hade det också, jag såg ingen mask men det hade börjat att klia och svida... BLÄ!

  • Äldre 11 Feb 21:06
    #32

    "DU kan ju glädja dig åt att de djävlarna är döda i morgon!" haha så rätt!

  • Äldre 11 Feb 21:06
    #33
    Emmel skrev 2010-02-11 21:04:58 följande:
    Ja, det ÄR skitäckligt. Fast jag har vant mig nu... Var glad att ni bara såg EN mask... DU kan ju glädja dig åt att de djävlarna är döda i morgon!
    Så det går såpass fort?? Skönt! Nu kommer bara problemet att få i honom medicinen, några tips??
  • Äldre 11 Feb 21:09
    #34
    Julia1234 skrev 2010-02-11 21:06:56 följande:
    Så det går såpass fort?? Skönt! Nu kommer bara problemet att få i honom medicinen, några tips??
    Rinnande eller tablett?

    Rinnande blandade vi med någon röd juice och sade att det var piratjuice. Det tog typ en timma innan han druckit upp det. Tabletter tar han själv nu eftersom han VET vad det är och varför.

    Första gången lade vi tabletten i en chokladbit, någon centerrullechoklad eller så. Men man ska ju helst inte tugga på tabletten.

    MUTA - säg att OM du tar dessa tabletter idag (en per tio kg kroppsvikt) så får du en legobil etc. i morgon!!! Man ska aldrig underskatta mutor

    Tyvärr tror min son nu att man ALLTID får present när man har mask och därför blir han inte så jätteledsen när det börjar klia
  • Äldre 11 Feb 21:12
    #35

    Du kanske kan vara ärlig mot sonen och säga att han har mask i rumpan och att ni alla måste ta medicin. OM han inte tar medicinen så försvinner inte det onda i rumpan...

    Och MUTA med lite godis, förståss...

  • Äldre 11 Feb 21:13
    #36
    Julia1234 skrev 2010-02-11 21:06:56 följande:
    Så det går såpass fort?? Skönt! Nu kommer bara problemet att få i honom medicinen, några tips??
    Tillägg: hos oss har vi sett någon levande och någon död mask dagen efter medicinen är tagen (typ 12 timmar efter), sedan har vi på sin höjd sett några döda...
  • Äldre 11 Feb 22:23
    #37

    Vi har precis behandlat barnen i eftermiddag och den drabbade (4,5 år) sover gott så i kväll kliar det inte.

    Jag har roat mig med att bada en katt, två hundar, sanera badrum, tvätta dottern ordentligt, bädda rent i alla sängar inklusive bytt ut alla kuddar och täcken till rena, ta bort alla handdukar (kommer använda hushållspapper vid handtvätt i 2 veckor) och mattor/gosedjur/utklädningskläder/överkast/kuddar/fotpallar/klädda barnmöbler m.m. ligger ute och fryser till i morgon. Har dammsugit och vädrat barnens rum läääänge. Hoppas innerligt att det räcker.

    Vi valde att ge barnen flytande medicin. Smakade inte så illa och den lilla hade inte klarat att ta tabletter.

    Är det någon förresten som har fått någon bra förklaring på vad "ofta" betyder i springmasksammanhang? Man ska bada sina husdjur oftare än vanligt och byta sängkläder oftare än vanligt. Det där är ju ändå väldigt subjektivt.


    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • Miss Maya
    Äldre 11 Feb 22:25
    #38
    LabLover skrev 2010-02-11 22:23:42 följande:
    Vi har precis behandlat barnen i eftermiddag och den drabbade (4,5 år) sover gott så i kväll kliar det inte. Jag har roat mig med att bada en katt, två hundar, sanera badrum, tvätta dottern ordentligt, bädda rent i alla sängar inklusive bytt ut alla kuddar och täcken till rena, ta bort alla handdukar (kommer använda hushållspapper vid handtvätt i 2 veckor) och mattor/gosedjur/utklädningskläder/överkast/kuddar/ fotpallar/klädda barnmöbler m.m. ligger ute och fryser till i morgon. Har dammsugit och vädrat barnens rum läääänge. Hoppas innerligt att det räcker. Vi valde att ge barnen flytande medicin. Smakade inte så illa och den lilla hade inte klarat att ta tabletter. Är det någon förresten som har fått någon bra förklaring på vad "ofta" betyder i springmasksammanhang? Man ska bada sina husdjur oftare än vanligt och byta sängkläder oftare än vanligt. Det där är ju ändå väldigt subjektivt.
    Har t o m hört någon som sa att man ska byta sängkläder varje dag. {#lang_emotions_undecided} Stackars de som inte har egen tvättmaskin.
  • Äldre 11 Feb 22:25
    #39
    http://www.1177.se/artikel.asp?CategoryID=27626

    Mer om springmask.
    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • Äldre 11 Feb 22:27
    #40
    Miss Maya skrev 2010-02-11 22:25:26 följande:
    Har t o m hört någon som sa att man ska byta sängkläder varje dag. Stackars de som inte har egen tvättmaskin.
    Som vi då. Har ett berg med tvätt till morgondagens tvättid.

    Jag frågade på Apoteket vad de ansåg "ofta" var i det här sammanhanget och fick till svar att de inte visste! Dåligt.
    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid