• Julia1234

    3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid

    Har en son på dryga tre år.
    Igår kväll vaknade han efter att ha sovit en timme och bara grät och sprattlade i sängen. Sa att han hade ont i rumpan. Vi kollade men såg inget konstigt, lite röd - men inte alls mycket. Efter en timmes gråt gav vi honom en panodil och han somnade en timme efter det. (Han bajsade och var helt som vanligt i magen, det kliade inte, det frågade vi.) Ville inte sitta på rumpan, men på sidan var ok.

    I morse när vi vaknade var han glad och som vanligt, jag frågade om han hade ont i rumpan och han svarade nej. Han har inte klagat på hela dagen eller kvällen.

    Nu vid läggning började samma sak igen, han bara gråter och säger att han har ont i rumpan, vi får inte titta då blir han hysterisk...

    Någon som vet vad detta kan vara?
    Känner att om han fortsätter får jag åka in till sjukhuset med honom... Men om inte vi får titta tvivlar jag på att en läkare får det, vad gör man då? Söver honom? tvingar honom?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-12 11:16
    Det är springmask, vi såg dem igår och åt medicin.

  • Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid
  • Emmel
    LabLover skrev 2010-02-11 22:23:42 följande:
    Vi har precis behandlat barnen i eftermiddag och den drabbade (4,5 år) sover gott så i kväll kliar det inte.Jag har roat mig med att bada en katt, två hundar, sanera badrum, tvätta dottern ordentligt, bädda rent i alla sängar inklusive bytt ut alla kuddar och täcken till rena, ta bort alla handdukar (kommer använda hushållspapper vid handtvätt i 2 veckor) och mattor/gosedjur/utklädningskläder/överkast/kuddar/ fotpallar/klädda barnmöbler m.m. ligger ute och fryser till i morgon. Har dammsugit och vädrat barnens rum läääänge. Hoppas innerligt att det räcker.Vi valde att ge barnen flytande medicin. Smakade inte så illa och den lilla hade inte klarat att ta tabletter.Är det någon förresten som har fått någon bra förklaring på vad "ofta" betyder i springmasksammanhang? Man ska bada sina husdjur oftare än vanligt och byta sängkläder oftare än vanligt. Det där är ju ändå väldigt subjektivt.
    Jag har också funderat på vad ofta betyder. Jag har fått tips av vårdguiden att byta handdukar dagligen, sänkläder varannan dag. Jag har tvättat katterna EN gång under dessa fyra veckor... Städat huset dagligen, nogrannast i badrum och sovrum.
  • LabLover

    Vad menar man eg. med att städa? Våttorka och damma lister varje dag eller?


    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • Emmel

    Vi har dammsugit och skurat varje dag. Noggrannare i badrum och sovrum. Men... vi har ju fått tillbaka skiten flera gånger så jag vet inte om det räcker. Den sista gången städade vi dagligen i FYRA veckor ocn nu har det inte kommit tillbaka så fort i alla fall.

  • Julia1234

    Nu har vi efter MÅNGA tårar ÄNTLIGEN lyckats få i honom två tabletter (mosade i glass), tack så hemskt mkt för alla tips och råd!!!

  • banansmoothie

    Jag måste bara fråga, vi har varit lyckliga och sluppit springmask hittils, men vad sjutton gör man om man har heltäckningsmatta?! Måste man då tvätta hela heltäckningmattan? (Har matta i 2 sovrum, vardagsrum och hall.) Jag hatar heltäckningmatta men vi hyr så det finns inte mycket att göra åt saken tyvärr.

  • Julia1234

    Har inte kunnat sova i natt, vid 03.30 gav jag upp och gick upp Har bara legat och tänkt på hur jag ska städa... Alla leksaker åkte ut på altanen i natt, tur att det är så kallt! -13 här. Hur lång tid ute krävs för att äggen ska dö?

    Vi har två fyramånaders bebisar hemma som vi försökte ge medicin i natt, gick väl så där tror jag - det mesta hamnar ju utanför...

    Nu önskar jag nästan att vi bodde kvar i vår lilla lägenhet, fy f-n för att behöva skura 160 kvadrat varje dag med tre barn hemma... Jag kommer ju hålla mig sysselsatt i alla fall.

    Sambon hade magsjuka i veckan, var så nöjd över att vi andra klarade oss. Nu känner jag att jag MYCKET hellre hade tagit en släng av det än den här skiten...

    Känns jobbigt att behöva ringa dagis om det här... samtidigt som om det antagligen är där det kommer ifrån. Känns som om vi är "skitiga" - vilket vi verkligen inte är!! Sambon tycker att jag är överpedant redan innan...

  • Julia1234

    ....några frågor till som jag kom på

    Har jag fattat detta rätt nu? Maskarna lägger ägg runt ändtarmen, nu när medicinen verkar så dör maskarna och inga fler ägg läggs. Problemet är alltså att få bort alla ägg som redan har lagts? Eller?

    Hur lång tid tar det från att man får i sig ägg tills de har utvecklats till mask? Någon som vet det? Är det 2-3 veckor? (eftersom medicinen ska tas igen efter den tiden)

    Många nattfunderingar här

  • MaNiMi
    Julia1234 skrev 2010-02-12 04:25:20 följande:
    ....några frågor till som jag kom på Har jag fattat detta rätt nu? Maskarna lägger ägg runt ändtarmen, nu när medicinen verkar så dör maskarna och inga fler ägg läggs. Problemet är alltså att få bort alla ägg som redan har lagts? Eller? Hur lång tid tar det från att man får i sig ägg tills de har utvecklats till mask? Någon som vet det? Är det 2-3 veckor? (eftersom medicinen ska tas igen efter den tiden)Många nattfunderingar här
    Japp så fungerar det, därför viktigt att inte missa andra vändan med kuren.
    Julia1234 skrev 2010-02-12 04:19:21 följande:
    Har inte kunnat sova i natt, vid 03.30 gav jag upp och gick upp Har bara legat och tänkt på hur jag ska städa... Alla leksaker åkte ut på altanen i natt, tur att det är så kallt! -13 här. Hur lång tid ute krävs för att äggen ska dö?Vi har två fyramånaders bebisar hemma som vi försökte ge medicin i natt, gick väl så där tror jag - det mesta hamnar ju utanför...Nu önskar jag nästan att vi bodde kvar i vår lilla lägenhet, fy f-n för att behöva skura 160 kvadrat varje dag med tre barn hemma... Jag kommer ju hålla mig sysselsatt i alla fall.Sambon hade magsjuka i veckan, var så nöjd över att vi andra klarade oss. Nu känner jag att jag MYCKET hellre hade tagit en släng av det än den här skiten... Känns jobbigt att behöva ringa dagis om det här... samtidigt som om det antagligen är där det kommer ifrån. Känns som om vi är "skitiga" - vilket vi verkligen inte är!! Sambon tycker att jag är överpedant redan innan...
    Vet inte hur det är nu men när min yngste fick mask (ingen annan kände av något och han hade blöja än då) så blev jag, som annars är en rätt cool förälder, totalt flippad, vidrigt att det kröp maskar ur mitt barn liksom..
    var färdig att slänga allt som inte gick att frysa eller stoppa i maskin, och blev nästan sur när bvc tyckte att det inte behövdes tas i så mkt..apoteket där vi bodde var ett sånt med korta öppettider så fick vänta till dagen efter upptäckten dessutom..
    Kommer inte ihåg hur länge leksakerna behövdes frysas.
    Vad gäller förskolan så behöver du inte bekymra dig.
    Det är så vanligt att sånt här drabbar barnfamiljer och det har inte med smuts att göra på det sättet..även om det såklart känns äckligt. 
    Umgås ditt barn mkt med andra barn förutom förskolan kan det ju vara bra att informera dem också.
  • Shadilly

    Jag antar att det är Vanquin ni har, eftersom ni köpte på Apoteket och inte skrev något om recept från VC?

    Det dödar maskarna men det finns som sagt ägg kvar som är opåverkade. Ja det stämmer att det är 2-3 veckor.

    Tänk bara på att Vanquin doseras efter vikt, så ni köper tillräckligt mycket tabletter för att kunna behandla hela familjen.

    Om masken återkommer kan ni få Vermox på recept, den fungerar lite annorlunda. Den dödar masken genom att slå ut ämnesomsättningen, så de tar lite längre tid på sig att dö, men i gengäld hämmar den äggproduktionen också.


    Jag skriker inte. FL:s teknik tolkar gemener och versaler fel när inlägg postas med Symbian.
Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid