• Julia1234

    3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid

    Har en son på dryga tre år.
    Igår kväll vaknade han efter att ha sovit en timme och bara grät och sprattlade i sängen. Sa att han hade ont i rumpan. Vi kollade men såg inget konstigt, lite röd - men inte alls mycket. Efter en timmes gråt gav vi honom en panodil och han somnade en timme efter det. (Han bajsade och var helt som vanligt i magen, det kliade inte, det frågade vi.) Ville inte sitta på rumpan, men på sidan var ok.

    I morse när vi vaknade var han glad och som vanligt, jag frågade om han hade ont i rumpan och han svarade nej. Han har inte klagat på hela dagen eller kvällen.

    Nu vid läggning började samma sak igen, han bara gråter och säger att han har ont i rumpan, vi får inte titta då blir han hysterisk...

    Någon som vet vad detta kan vara?
    Känner att om han fortsätter får jag åka in till sjukhuset med honom... Men om inte vi får titta tvivlar jag på att en läkare får det, vad gör man då? Söver honom? tvingar honom?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-12 11:16
    Det är springmask, vi såg dem igår och åt medicin.

  • Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid
  • Julia1234

    Japp - det är det receptfria vi har köpt och ätit.
    Har precis sanerat ett badrum, "bara" resten kvar... känner mig också hysterisk
    som tvättar precis allt tvättbart och resten hamnar på altanen. tack och lov att det är vinter och minusgrader!!! jag har längtat så till våren, men nu får kylan gärna stanna ett tag

    Tack igen alla snälla som kommer med goda råd!

  • Julia1234

    vi har våra bebisars kläder i öppen trådback i badrummet som sonen använder. Behöver jag tvätta alla kläder? Har ställt ut dem på altanen, det kanske räcker med kylan? Läste någon stans att äggen ej överlever i solen *hoppas på solsken idag*

  • mion

    När vi hade det så sa dom att byt sängkläder o gör rent på toalett,handukar o så,för dom finns ju inte överallt o överlever inte utanför kroppen speciellt länge,o vi har alltid fått bukt med det direkt =)

  • mion
    Emmel skrev 2010-02-11 22:34:08 följande:
    Vi har dammsugit och skurat varje dag. Noggrannare i badrum och sovrum. Men... vi har ju fått tillbaka skiten flera gånger så jag vet inte om det räcker. Den sista gången städade vi dagligen i FYRA veckor ocn nu har det inte kommit tillbaka så fort i alla fall.
    Det går ju fortfarande på skola o dagis därifrån det kommer,o många vet inte att barnen har det,inte direkt  iaf.. o så tar dte om o om igen..... o många nämner det inte ens för dom tycker det är pinsamt.....
  • LabLover

    Mina barn har spytt av medicinen i natt Har inte tvätttid förrän kl 15 och ett berg av saker som ska saneras! Allt det som blev nedspytt är ju rödfläckat och måste ev. slängas. Det går tydligen inte få bort det.


    Julia1234 skrev 2010-02-12 04:32:33 följande:
    Sonen som är drabbad suger dessutom på tummen Hur lätt kommer detta bli?? Suck....
    Min lilla dotter suger också på tummen. Har behandlat henne också för säkerhets skull även om hon inte har mask (ännu).

    Jag ska också försöka vädra lägenheten igen och skura ett rum i taget.

    Vill inte behöva göra om det är om och om igen...
    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • Julia1234

    Har också ambitionen att ta ett rum i taget. Har städat ut ALLT ur sonens rum... på 1177 tyckte de nog att jag var lite överdriven, men jag vill inte heller göra om detta. De sa att "ta bort dammråttorna". Här tar vi bort allt!!

    Lablover - stackare som inte har egen tvättmaskin, här går dagens tredje... Kommer bli många många fler. 5 sängars sängkläder att tvätta dagligen? Phu!!!
    Våra små spottade ut det mesta vilket resulterade i röda pyjamaser och sängkläder...trist för det går som sagt inte bort. Men det priset betalar jag gärna, bara de äckliga krypen försvinner!!!

    Frågade på 1177 om det här att frysa saker, hon kunde inte hitta ngt belägg för att frysning fungerar.... Alla leksaker står redan på altanen Om inte annat så vädras kanske dammet bort i vinden...

  • LabLover

    Julia: Vanliga leksaker har jag låtit stå kvar inne, just eftersom det inte finns några belägg för att det fungerar. Hoppas att det räcker.

    Eftersom vi har två stora hundar och en katt så dammsuger jag redan dagligen så det hinner aldrig bli några dammråttor. Det måste ju vara bra?

    Har ni behandlat alla i familjen? Till mig sa de att det räcker med den som har mask första gången. Vi har ändå valt att behandla vår 2-åring eftersom de sover i samma rum och hon även suger på tummen. Räcker inte det så ska hela familjen behandlas.


    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • måntroll

    jag bytte bara sängkläderna 1 gång när dottern hade mask och den kom inte tillbaka,,

  • Julia1234

    Vi behandlade alla i familjen, men hon på 1177 sa också att det inte behövdes. Men då hade vi redan ätit Känns ändå skönt att ha tagit tycker jag.

    Jag dammsuger också ofta då vi har småbarn på golven, men man är ju inte alltid så noga under soffor etc...Nu kör jag ALLT, från golv till tak. Tar ut alla mattor och tänker inte lägga tillbaka dem på några veckor. Allt för att det ska vara lätt att städa. Man får se det positivt - vi får jäkligt renstädade hem i alla fall

  • Emmel
    Julia1234 skrev 2010-02-12 04:19:21 följande:
    Har inte kunnat sova i natt, vid 03.30 gav jag upp och gick upp Har bara legat och tänkt på hur jag ska städa... Alla leksaker åkte ut på altanen i natt, tur att det är så kallt! -13 här. Hur lång tid ute krävs för att äggen ska dö?Vi har två fyramånaders bebisar hemma som vi försökte ge medicin i natt, gick väl så där tror jag - det mesta hamnar ju utanför...Nu önskar jag nästan att vi bodde kvar i vår lilla lägenhet, fy f-n för att behöva skura 160 kvadrat varje dag med tre barn hemma... Jag kommer ju hålla mig sysselsatt i alla fall.Sambon hade magsjuka i veckan, var så nöjd över att vi andra klarade oss. Nu känner jag att jag MYCKET hellre hade tagit en släng av det än den här skiten... Känns jobbigt att behöva ringa dagis om det här... samtidigt som om det antagligen är där det kommer ifrån. Känns som om vi är "skitiga" - vilket vi verkligen inte är!! Sambon tycker att jag är överpedant redan innan...
    Jag tror att det räcker med ett dygn ute för leksakerna. Ring vårdguiden och fråga för säkerhetsskull. Våra saker låg ute flera veckor sammanlagt (det var ju jul så  det kom "påfyllning" av sakerna).

    INTE skämmas på dagis... Det är SÅ vanligt med springmask och OM du inte säger till kanske andra barn fortsätter att smittas och smitta tillbaka till dina barn
Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid