• Julia1234

    3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid

    Har en son på dryga tre år.
    Igår kväll vaknade han efter att ha sovit en timme och bara grät och sprattlade i sängen. Sa att han hade ont i rumpan. Vi kollade men såg inget konstigt, lite röd - men inte alls mycket. Efter en timmes gråt gav vi honom en panodil och han somnade en timme efter det. (Han bajsade och var helt som vanligt i magen, det kliade inte, det frågade vi.) Ville inte sitta på rumpan, men på sidan var ok.

    I morse när vi vaknade var han glad och som vanligt, jag frågade om han hade ont i rumpan och han svarade nej. Han har inte klagat på hela dagen eller kvällen.

    Nu vid läggning började samma sak igen, han bara gråter och säger att han har ont i rumpan, vi får inte titta då blir han hysterisk...

    Någon som vet vad detta kan vara?
    Känner att om han fortsätter får jag åka in till sjukhuset med honom... Men om inte vi får titta tvivlar jag på att en läkare får det, vad gör man då? Söver honom? tvingar honom?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-12 11:16
    Det är springmask, vi såg dem igår och åt medicin.

  • Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid
  • Julia1234
    Trikarn skrev 2010-02-12 12:52:47 följande:
    När mina barn har fått skiten så har de fått röda tabletterna varannan dag i en vecka.. sen uppehålla o sen 2-3gg igen De har då de första nätterna sovit på stora badlakan, som jag slängt i tvättmaskinen i samma ögoblick de vaknat.. dammsugit allt allt allt, och torkat som en toka.. alla handukar slängs i tvätten o vi använder torky.. ja förutom när vi duschar då...Dusch morgon o kväll, hypernoga med hygienenVi har aldrig fått det igen..och man ska alltid meddela dagis, så att det inte går runt runt runt..Barnen får det kanske 2gg året
    Dagis är meddelat

    Hur kommer det sig att du trixar med doseringen? Det står ju att man ska ta en dos och sedan vänta 2-3 veckor...
  • Trikarn
    Julia1234 skrev 2010-02-12 12:59:48 följande:
    Dagis är meddelat Hur kommer det sig att du trixar med doseringen? Det står ju att man ska ta en dos och sedan vänta 2-3 veckor...
    fick det som rekomendation

    Och hela familjen tar när en har mask, enligt rekomendationer
    Korall 05, Costas 07 ( ds) mina älskade trollungar!!
  • Julia1234

    Ju mer jag surfar runt desto mer övertygad blir jag att det är vermox vi behöver Sambon ringer VC nu för ett recept.
    Man måste ju få något som tar död på äggen med, annars kommer vi aldrig att bli av med detta... Att bara ta död på maskarna löser ju inte mycket.

  • LabLover
    Julia1234 skrev 2010-02-12 13:14:18 följande:
    Ju mer jag surfar runt desto mer övertygad blir jag att det är vermox vi behöver Sambon ringer VC nu för ett recept.Man måste ju få något som tar död på äggen med, annars kommer vi aldrig att bli av med detta... Att bara ta död på maskarna löser ju inte mycket.
    Är Vermox också en engångsdos?
    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 ♥
  • Filbunke
    Hemmaföräldern skrev 2010-02-12 11:15:05 följande:
    Går han på dagis? Kan det vara så att han råkat ut för något där som gjort att han fått skador kring ändtarmen? Springmask brukar väl synas ganska tydligt för eller senare då barnet bajsar ut långa vita maskar.
    Springmaskar är inte längre en ca 1 cm!
  • Emmel
    sofie och laura skrev 2010-02-12 09:53:24 följande:
    Min kompis dotter skrek ett antal nätter att hon hade ont i rumpan?Hopn har tom sovit över hos oss och sa att hon hade ont i rumpan la lite salva ... hade ingen aning??men nu har hon inte klagat kan den ha försvunnit själv??
    Det kanske var något annat?? Ingen aning faktiskt.
  • Emmel
    LabLover skrev 2010-02-12 10:25:07 följande:
    Vad bra! Lustigt dock att man här i Sverige rekommenderar att badar husdjuren och inte i artikeln. Tråkigt att ingen är tydlig med hur ofta man ska göra ALLA saker som ska göras.Vi som gör allt och lite till borde väl slippa skiten!
    Fast husdjursbadningen har med pälsen att göra, d v s att de kan ha ägg i pälsen. De behöver inte behandlas på annat sätt (med medicin) eftersom de inte är "värddjur" till maskarna. Så tolkar jag det.

    Tex våra katter har ju en tendens att ligga på ställen där det är dammigt och på så sätt antar jag att de kan sprida smittan OM vi inte tvättar dem och tar bort dammet.
  • Emmel
    Julia1234 skrev 2010-02-12 11:45:55 följande:
    Nu har jag funderat lite igen När vi äter medicinen så dör maskarna men inte äggen.Vi blir av med maskarna, men ägg finns kvar i huset.Om två veckor tar vi ny medicin.Men om nu äggen finns kvar i dammet, vi andas in dem och blir smittade igen och äter mer medicin. Men medicinen biter ju inte på äggen! Varför då äta mer piller? Känns ju då som en omöjlighet att  bli av med detta?Förstår ni hur jag tänker?
    Ja, jag förstår precis hur du tänker. Jag tänker samma sak... speciellt efter tre omgångar mask på tre månader. Men på något vis har vi nog blivit av med dem nu (peppar, peppar ta i trä). HUR det har gått till vet jag inte. Skillnaden är nog att leksaker och täcken etc. har fått legat ute och att vi städat i FYRA veckor, inte två samt att vi fick en annan medicin.

    Vet inte om något av detta är orsaken eller om allt påverkar. Maskdjävlarna är ett mysterium...
Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid