• Junilängtan

    Vad tycker ni om "Ludvig"?

    Hejsan
    Skulle vilja höra lite åsikter om namnet "Ludvig"!!
    Är det för vanligt och uttjatat? 

    Det är det enda namnet som både jag och min sambo kan enas om.. men när jag frågar vänner så får jag inte så mkt svar?

    Någon sa att det lätt blir smeknamnet "Ludde" men smeknamn får väl de flesta barn och då tycker jag att det kunde vara mkt värre än Ludde som är ganska gulligt...

    Alla åsikter är välkomna!

  • Svar på tråden Vad tycker ni om "Ludvig"?
  • mammaNena

    tycker det är ett riktigt fult namn faktiskt! vet inte riktigt varför, bara ett sånt namn som inte faller mig i smaken.

  • Bedan

    Jag tycker att det är fint och vet inte om det är uttjatat.
    Dessutom vill jag tillägga att jag tycker det är lite löjligt med allt tjat om vad som eventuellt blir smeknamnet. Precis som att smeknamn är det värsta som kan hända en stackars människa! De flesta människor har ett smeknamn och det behöver inte ha med deras förnamn att göra. Jag kallades Beda som liten, men det har inget med mitt riktiga namn att göra. De flesta av mina nära vänner ville ha ett eget smeknamn på mig. Min lillebror heter Erik men kallas Totte. Min före detta svärfars smeknamn kom från märket på cykeln han hade som barn! Smeknamn är nått annat än öknamn och för det mesta ger man folk smeknamn för att man älskar dem.

  • BängtRagnhild
    Bedan skrev 2010-02-12 11:29:24 följande:
    Jag tycker att det är fint och vet inte om det är uttjatat. Dessutom vill jag tillägga att jag tycker det är lite löjligt med allt tjat om vad som eventuellt blir smeknamnet. Precis som att smeknamn är det värsta som kan hända en stackars människa! De flesta människor har ett smeknamn och det behöver inte ha med deras förnamn att göra. Jag kallades Beda som liten, men det har inget med mitt riktiga namn att göra. De flesta av mina nära vänner ville ha ett eget smeknamn på mig. Min lillebror heter Erik men kallas Totte. Min före detta svärfars smeknamn kom från märket på cykeln han hade som barn! Smeknamn är nått annat än öknamn och för det mesta ger man folk smeknamn för att man älskar dem.
    Nej, det är inget fel på smeknamn, men vi anser att man ska bemötas med sitt riktigta namn. Om sen L:s vänner säger Ludde, åsnan eller något annat spelar ingen roll, men så länge vi bestämmer så har han ett riktigt namn.
  • nelli08

    Tråkigt namn tycker jag..blir bara "Ludde"..inget jag gillar, men smaken e olika & tur är väl det =)

  • Bedan
    BängtRagnhild skrev 2010-02-12 11:32:08 följande:
    Nej, det är inget fel på smeknamn, men vi anser att man ska bemötas med sitt riktigta namn. Om sen L:s vänner säger Ludde, åsnan eller något annat spelar ingen roll, men så länge vi bestämmer så har han ett riktigt namn.
    Mina vänner och min familj bemöter mig med korta formen av mitt namn, men irriterad blir jag bara när folk introducerar mig för människor jag förut inte träffat med mitt smeknamn så att de tror att jag heter det! Då kan jag känna "kalla mig inte X, du känner inte mig, du är inte min polare."
    Min mamma hade en väninna på 60-70 talet som var besatt av att hitta ett namn det inte fanns något smeknamn till. Hon valde Styrbjörn, vad som inte dödar härdar eller nått, stackars barn. Första dan i skolan när läraren hade upprop och sa hans namn var det ett barn som utbrast "Aha RATTNALLE!" och det har han fått heta sedan dess... Då hade nog Ludde varit bättre.
Svar på tråden Vad tycker ni om "Ludvig"?