Folkhögskola startar Youtube-kurs
Forum Grav. komplikationer - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ständigt lock för öronen, vad gör jag??

  Fre 12 feb 2010 21:58 Läst 25375 gånger Totalt 14 svar
  Fre 12 feb 2010 21:58

  NU har jag haft lock för öronen i stort sett varje dag, kommer och går under dagarna. Oftast har jag bara lock för ena örat i taget. Idag har det blivit värre, lock för båda öronen hela tiden.

  Det hjälper inte att gäspa eller blåsa ut luft "genom öronen". Står jag på ett ben och hoppar och lutar huvudet så känns det bättre efter ett tag - i typ 1-2 sekunder och sedan är det samma visa igen. Nässpray har jag läst ska förvärra det.

  Vad ska jag göra? Det är fruktansvärt frustrerande. Förutom själva locket så susar det, jag hör lite sämre, hör typ bara min egen röst, mina andetag låter som att jag flåsar m.m.

 • Fre 12 feb 2010 22:10 #1

  Jag har också haft lock för öronen hela denna vecka. Fick det under förra graviditeten också men det gick över ganska fort. Håller på att bli galen för jag är lärare och hör bara hur det ekar i huvudet när jag står framför klassen och pratar. Otroligt jobbigt och irriterande! Har märkt att det blir bättre när jag går ut i friska luften och när jag rör på mig men jag hoppas det är övergående för så här kan jag inte ha det terminen ut. Visste inte ens att man kunde få lock för öronen av att vara gravid. Kan inte vara så vanligt, eller?

 • Fre 12 feb 2010 22:15 #2

  Ne jag googlade på det, och verkar inte vara så vanligt. En del läkare påstår att det inte har något med graviditeten att göra, men sedan hittade jag flera inlägg där gravida menar att de fått lock för öronen under alla sina graviditeter och inte annars.
  Jag har haft det här problemet i minst 2-3 månader. Just idag har det dock blivit värre. Av det jag läst så verkar alla ha haft problemet tills de fött, så om det inte är en förkylning du har så kan du nog behöva dras med det här.

 • Fre 12 feb 2010 22:33 #3

  Prova nässpay.
  Det är slemhinnorna i öron,näsa o svalg som svullnar under graviditeten o de kan man oftast ordna med nässpray.

  Hoppas de ordnar sig.

 • Lör 13 feb 2010 11:12 #4

  Läste att man INTE skulle använda nässpray?

 • Lör 13 feb 2010 11:19 #5

  Jag har också likadant min BM sa att jag skulle ta nässpray men bara nezeril eftersom den innehåller inga konserveringsmedel och bara i max 10 dagar, har tagit den i 2 dagar känns faktiskt bättre :)

 • Lör 13 feb 2010 11:56 #6

  Ok, jag har också läst på flera sidor på nätet att man inte ska ta nässpray. Idag är locket borta men kommer det tillbaka (vilket det sannolikt gör) ska ag nog ta och ringa min BM och fråga.

 • svalst­a
  Visa endast
  Lör 13 feb 2010 13:02 #7

  Jag har problem med detta JÄMT! Är väldigt jobbigt och irreterande, speciellt när man pratar med någon och hör sin egen röst eka!!

  Det ända som jag märkt hjälper är om jag lägger mig ned och vilar eller så.. ju mer jag är uppe och går (kanske stressar) så blir de värre bara..

  Så..har tyvärr inget tips! =(

 • Spette­kakan
  Visa endast
  Ons 23 jun 2010 07:11 #8

  Åh jag trodde jag var ensam!!! Hör inte ett skit på vänster öra!!! tack o lov bara 8 dagar till BF och hoppas det försvinner då . Har levt på nässpray pga nästäppa senaste 2 månaderna och funderade om det hade med det att göra. Vi får väl bara bita ihop och komma igen men det är SVÅRT!!!!Hör mindre o mindre!!/S

 • Spette­kakan
  Visa endast
  Ons 23 jun 2010 07:21 #9

  Hittade denna info nyss:


  Lock för öronen På grund av hormonerna så kan många gravida kvinnor och även ammande kvinnor ibland drabbas av lock för öronen. Det är vanligast i slutet av graviditeten.
  Det beror på att örontrumpeten som i normala fall är svullen minskar hos vissa gravida och ammande kvinnor. Om du drabbas av lock för öronen så undvik därför näsdroppar eftersom de minskar svullnaden i näs- och örongångar. Besvären brukar försvinna efter avslutad amning.

   


   


   

 • Ons 23 jun 2010 17:17 #10

  Jag har det här problemet nu och hade det min förra graviditet också- så jag är helt säker på att det har att göra med graviditeten.

  Den här gången har jag faktiskt noterat att det hänger ihop med att (detta låter helt galet det inser jag) jag är hungrig. Märker att det ofta händer innan middagen tex och sen försvinner när jag har ätit. Vet inte om det är själva tuggandet i sig som gör det eller vad det beror på.

 • Parasi­tens mamma
  Visa endast
  Fre 6 aug 2010 16:47 #11

  Har också haft detta bekymmer sedan 3 månader tillbaka. Har 45 dagar kvar till bf.

  Var hos läkare igår och hon kunde se att det skapats ett undertryck(?) i det öra jag har lock för. Totalt ofarligt, även om det är mindre behagligt. Hon visade en anatomisk bild av öron/näsa/hals och hur det hela hänger ihop. Jag fick rekommendationen att  tryckutjämna försiktigt ca 20 ggr/dag och att använda näsdroppar om det blir för jobbigt. Hon nämnde också att locket brukar försvinna i samband med förlossningen.

  ....så nu längtar jag ännu mer efter förlossningen, förhoppningsvis börjar jag höra bättre efteråt igen! :)

 • Ons 20 okt 2010 14:35 #12

  Här är en till med lock för ena örat. Jag håller på att bli galen! Vad gör man åt det? Det är ju skitirriterande!


  Reproductively challenged
 • IdiotP­rayer
  Visa endast
  Ons 20 okt 2010 21:40 #13
  Trinity78 skrev 2010-10-20 14:35:56 följande:
  Här är en till med lock för ena örat. Jag håller på att bli galen! Vad gör man åt det? Det är ju skitirriterande!
  gammal tråd..men jag har samma problem!!!!Är så sjukt jävla jobbigt! Kan ju inte göra nånting,typ om man vill åka in till stan o kika i nån affär och ta en fika så slår locket till och sen är typ hela dan förstörd....klickar och susar i örat,och hör mig själv som en konstig burk...ingenting hjälper,förutom att lägga sig och vila....men då kan det fortfarande komma tillbaka när jag börjar "röra på mig" igen!
 • Ons 16 dec 2015 16:42 #14

  Fungerar att ta lite sperma mot det drabbade örat.

Svara i tråden: Ständigt lock för öronen, vad gör jag??
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Gravid
Svara i tråden...

Innehåll