Inlägg från: frökenelisabeth |Visa alla inlägg
  • frökenelisabeth

    Vad kostade ditt körkort?

    Åsa A skrev 2010-02-14 21:29:16 följande:
    Skönt med fler i min liga! Jag minns inte exakt hur många jag tog men det var runt 60 iaf. Och som svar på TS så kostade mitt körkort meeeeer än 35 000...
    Här är en till! Jag har inte vågat räkna på hur mkt det kostade, gick på tre olika körskolor också..... Men det blev en del i alla fall kanske runt 50-60 körlektioner...?
    Stinky skrev 2010-02-14 22:15:17 följande:
    Men jag fattar inte? Ni som tog femtioelvatusen körlektioner, varför struntade ni inte i kortet hellre och fattade att ni inte var gjorda för att köra bil?
    Man kan lära sig, även om man inte är gjord för det   Ska dyslektiker skita i att lära sig läsa också menar du?

    Att bara strunta i körkort är inte nån bra idé, det behövs ju ofta i arbetslivet.
  • frökenelisabeth
    Dansken skrev 2010-02-15 00:52:38 följande:
    jag vill köra upp privat för att slippa alla jobbiga kostnader, vill inte ens gå körskola! Högst 5 lektioner, men allra helst privat eller intensiv. Hur går man tillväga då?
    Du behöver ett körkortstillstånd. Detta får du genom att skicka in en ansökan till länsstyrelsen tillsammans med hälsodeklaration och syntest.

    Sen behöver du hitta en handledare som kan köra med dig. Handledaren måste också ansöka om tillstånd, från Transportstyrelsen.

    Ni måste också gå en introduktionskurs tillsammans du och handledaren, de flesta trafikskolor tillhandahåller en sådan.

    Läs mer här

    www.str.se/Korkort/Korkortsguide/Korkortstillstand/

    och här

    www.str.se/Korkort/Handledarguide/Regler-for-handledare/
  • frökenelisabeth
    Ulf Harrys Farsa skrev 2010-02-15 11:59:30 följande:
    1000:- kanske tillstånd och nån lektion (för en jädra massa år sen) har även c-kort (gratis) Är lite skeptiskt till att man ska ha lapp alls om man lagt ut 30lax på lektioner, då kanske det inte är meningen liksom...
    Ahahahaha, ni är för roliga ni som tycker att man inte ska ha körkort om man inte är naturbegåvning!! Jag har glidit igenom hela min skoltid med toppbetyg utan att anstränga mig särskilt mycket, skulle jag då säga "fattar inte varför man går gymmasiet om man måste plugga hemma för att klara proven" mohahahaha.....

    Däremot var jag definitivt bil-dyslektiker, tyckte det var jättesvårt, och det "knöt" sig liksom varje gång jag satte mig bakom ratten. Teorin var hur enkel som helst, men det praktiska med att köra var svårt.

    Nu kör jag helt ok, är oändligt mycket lättare att köra bra när det inte sitter nån bredvid som ska bedöma hela tiden.

    Hur kul är livet om man får allting gratis? Att klara uppkörningen var en otrolig utmaning för mig och jag var salig när jag lyckades. Tänk att ni missunnar mig den glädjen....
Svar på tråden Vad kostade ditt körkort?