Forum Resa med barn - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vart ska vi åka i Mars för att få sol???

  Fre 19 feb 2010 22:59 Läst 16622 gånger Totalt 18 svar
  Fre 19 feb 2010 22:59

  Hjälp oss!
  Vi vill åka utomlands med vår 7 månaders son, men vi är inte särskillt beresta, och har funderingar på att åka nu i mars.. Vi vill åka nånstans där man kan bada och sola och där det är rätt lugnt för vår son..  Gran Canaria är ju varmt och så.. men finns något annat ställe som ni kan rekomendera också??

  Hur funkar det med mat på planet och i landet man kommer till när vår son bara äter puréer, gröt och välling???

  Hur gör man med pass för honom?

  Tacksam för hjälp :)

 • Lör 20 feb 2010 07:37 #1

  Lite tips från en som jobbar på resebyrå men är mammaledig
  Om du söker en charter inom Europa så skulle jag rekomendera Egypten, varmt i luften och vattnet. Kanarieöarna kan vara en chansning, kan vara kallt och blåsigt. Visst de kan ha varma fina dagar med 20-25 gr men det blir inte så varmt i havet Mars.

  Om du vill lite längre bort så kanske Thailand. Lite osäker på när regnsäsongen är men jag tror den börjar i mars/april men då kan du åka till Östra Thailand som har bättre väder.

  Man får lov att ta med sig barnmat och välling i tetra pak på planet men det skall vara förslutet. Om du reser med reguljärflyg kan man även beställa infantplats, baby meal och baby bassinets (baby korg). Säg bara till när du bokar resan.


  Stolt mamma till Mario & Nico. Carpe diem.
 • Lör 20 feb 2010 07:58 #2

  Egypten ligger inte i Europa.Det ligger i norra Afrika.

 • Mandar­in
  Visa endast
  Lör 20 feb 2010 08:26 #3

  Maroko Agadir  rekmenderar där finns en Stor meknad som  har allt typ ICA Maxi  osäker på stavning men Majdjan utalas det iallfall. 

 • Lör 20 feb 2010 08:54 #4
  garib skrev 2010-02-20 07:58:04 följande:
  Egypten ligger inte i Europa.Det ligger i norra Afrika.
  Stämmer men en hel del charter op brukar räkna det som en kort destination då delar av landet gränsar till Medelhavet.

  http://www.fritidsresor.se/resa/egypten/almaza-bay/?season=sommar-2010
  Stolt mamma till Mario. Carpe diem.
 • Lör 20 feb 2010 12:17 #5
  Maria C S 75 skrev 2010-02-20 07:37:06 följande:
  Lite tips från en som jobbar på resebyrå men är mammaledig Om du söker en charter inom Europa så skulle jag rekomendera Egypten, varmt i luften och vattnet. Kanarieöarna kan vara en chansning, kan vara kallt och blåsigt. Visst de kan ha varma fina dagar med 20-25 gr men det blir inte så varmt i havet Mars. Om du vill lite längre bort så kanske Thailand. Lite osäker på när regnsäsongen är men jag tror den börjar i mars/april men då kan du åka till Östra Thailand som har bättre väder. Man får lov att ta med sig barnmat och välling i tetra pak på planet men det skall vara förslutet. Om du reser med reguljärflyg kan man även beställa infantplats, baby meal och baby bassinets (baby korg). Säg bara till när du bokar resan.
  Ja min sambo är faktiskt lite inne på Egypten, men jag har själv varit i Tunisien, där jag och min kompis blev förföljda av unga killar som bodde där, inge vidare trevligt! Sedan har jag hört att folk går runt med vapen och sånt på gator och torg i Egypten, stämmer detta tro?
  Är Egypten bebisvänligt? Hur beställer man infantplats, baby meal och baby bassinets när man bokar på internet?? Och vad menar du med reguljärflyg? (Är som ett blåbär i denna djungel jag).. :D

  Tack!
 • Lör 20 feb 2010 13:17 #6

  Hej igen! Att de går runt med vapen på turist områderna har jag aldrig hört. Det där med att de följer efter unga blonda svenska tjejer. Ja går man ut på marknader i Turkiet, Tunisien, Bulgarien eller Egypten så får man nog räkna med det. Egypten är nog "snällast" i alla fall.

  Reguljärt är när man bokar endast flygbiljett till en destination med ett flygbolag dvs till charter, man bestämmer själv avresedag och reslängd. Med charter (typ Ving, Fritidsresor, Apollo, Solresor) köper man ett parket flyg och hotell.

  Finns gott om familjevänliga resemål och hotell. Länken i ovan inlägg är till ett Blue Village Hotell i Egypten.

  Infantplats, baby meal och baby bassinets finns på reguljärflyg vet ej om charter arrangörerna har det men fråga när du bokar/eller har bokat på nätet.

  Ta med välling och mat hemmifrån om du kan. Vällingen kanske smakar annorlunda där nere än vad din lilla är van vid. Kan vara mycket sötare utomlands. Barnmaten som vi har hemma i Sverige brukar vara bättre, mindre saltad och mindre sötad. Men det finns säkert mat där nere oxå.


  Stolt mamma till Mario & Nico. Carpe diem.
 • Lör 20 feb 2010 13:31 #7

  jag rekommenderar inte att åka till egypten med en 7 månaders bebis för i mars är det runt 30-35 grader skulle jag tro och det är väldigt varmt för en bebis.

  vi var där i november och då var det 27 grader och det blåste mycket. i mars blåser det inte utan hela tiden sol.

  jag skulle åka till spanien istället om jag vore er.

 • Lör 20 feb 2010 13:40 #8

  Det brukar inte vara sa varmt i Egypten i mars,varmen kommer i slutet av april.

 • Lör 20 feb 2010 13:42 #9
  garib skrev 2010-02-20 13:40:07 följande:
  Det brukar inte vara sa varmt i Egypten i mars,varmen kommer i slutet av april.
  när vi var där i november så var det ca. 27-28 grader och då var det deras vinter. det borde vara ca.35 grader i mars för vårt hotell är stängd i april och hela sommaren pga. det är för varmt. dom sa det brukar vara 40-45 grader på sommaren.
 • Lör 20 feb 2010 13:45 #10

  och alla barn ska ha pass. åker ni till egypten så krävs visum också för alla.

  man får inte ta med mer än 100 ml välling på flyget och barnmat får man inte ta med. det fick inte vi göra. vi åkte med fritidsresor och vi fick burkmat på flyget.

 • Lör 20 feb 2010 13:55 #11

  Jo visst kan det bli 40 grader pa sommaren,men jag har bott manga ar i Egypten och det har sallan eller aldrig varit  35 grader i mars.Sedan ska man komma ihag att 30 grader dar kanns inte sa varmt som 30 grader har i sverige.

 • Lör 20 feb 2010 13:57 #12
  garib skrev 2010-02-20 13:55:45 följande:
  Jo visst kan det bli 40 grader pa sommaren,men jag har bott manga ar i Egypten och det har sallan eller aldrig varit  35 grader i mars.Sedan ska man komma ihag att 30 grader dar kanns inte sa varmt som 30 grader har i sverige.
  okej. hur många grader är det då i mars?
 • Lör 20 feb 2010 14:00 #13

  åk inte till egypten OM ni inte bara vill sitta på hotellet hela veckan.
  inga trevliga fik eller hak eller marknader.. människorna är otroligt jobbiga.
  ÅK till SPANIEN!

 • Lör 20 feb 2010 14:02 #14
  suntförnuft skrev 2010-02-20 14:00:37 följande:
  åk inte till egypten OM ni inte bara vill sitta på hotellet hela veckan.inga trevliga fik eller hak eller marknader.. människorna är otroligt jobbiga.ÅK till SPANIEN!
  vaaa? finns hur mycket att upptäcka i egypten, finns kairo, båtturer, snorkla m.m. dock kanske inte med en liten bebis men det finns ändå mycket att upptäcka.
 • Nettan­1
  Visa endast
  Lör 20 feb 2010 14:19 #15
  pussgurkan86 skrev 2010-02-20 13:45:13 följande:
  och alla barn ska ha pass. åker ni till egypten så krävs visum också för alla. man får inte ta med mer än 100 ml välling på flyget och barnmat får man inte ta med. det fick inte vi göra. vi åkte med fritidsresor och vi fick burkmat på flyget.
  Man får ha med sig så mycket som kan begövas under fligten, det går utanför reglerna om 100ml per burk/förpackning.
  Var iväg på 2 charter i somras med barnen varav sonen fylde 1 år i Maj förra året.
  Vi hade med oss 3 förpackningar välling per resa (för flyget och tiden före/efter på flygplatserna) en barnmatsburk, fruktpure och en flaska vatten på ca.200ml.
  hade allt i en påse som vi behövde visa upp i säkerhetskontrollen och sa då att det var till sonen. Hade även Vettenflaska till dottern och någon fruktpure till henne med, då 4 år. Så det är inga problem.
  Vi åkte med fritidsresor båda gångerna och fick inte beställa mat till vår minsta därför var vi tvugna att ta med oss mat.

  Angående resmål så skulle jag nog valt Egypten vid den här tidpunkten.
  Vill ni ha sol och värme så är som sagt Kanarieöarna inte ett så säkert resmål.
  Var själv på fuerteventura för ett par år sedan i Mars/April och när solen var framme var det skönt men så fort solen gick i moln så var det långärmat som gälde.
  Är man på ett varmare resmål så uppskattar man dom ev. molniga dagarna mycket mer, fortfarande varm och skönt och man kan hitta på massa saker ute. Är det kallt och blåsigt på kanarieöarna så är man inte så road av att betala massa pengar och tro att man ska komma till solen och värmen och istället få gå runt och frysa.
  I ett varmare land kan man bada, vara på stranden m.m. även om det är molning men inte i molning kanarieöarna i mars.
  Fördelen med kanarieöarna är väl att det är lite renare, en fördel om man reser med små barn.
 • Lör 20 feb 2010 16:43 #16

  Hej igen! :)

  Min åsikt är den att man inte ska åka till Tunisien eller Egypten utan man/karl/pojkvän om man är tjej.. Jag och min kompis åkte till Tunisien och blev förföljda å de va inte speciellt kul...
  Jag tror däremot att om man har en pojkvän eller man med sig så "vågar" sig inte byborna på dig.. Deras syn på kvinnor är ju inte den bästa..därav deras beteende..

  Men skit samma, jag tror nog det kommer bli Egypten för våran del.. Frågan är ju bara vart man isåfall ska åka... Hurgadha eller Sharm el shejk? Eller nåt annat bra barnvänligt?

  Vagn är ju också ett problem..våran vagn är tung och stor, ska man sattsa på en sulky (en stabil variant) eller den tunga vanliga?
  Bör man ha solskyddsdräkt till sonen???

  Vart och hur fixar man visum? Vad behövs för att fixa pass till 7 månaders sonen?

  Tack för alla era snabba svar!

 • Lör 20 feb 2010 18:20 #17
  pussgurkan86 skrev 2010-02-20 13:45:13 följande:
  och alla barn ska ha pass. åker ni till egypten så krävs visum också för alla. man får inte ta med mer än 100 ml välling på flyget och barnmat får man inte ta med. det fick inte vi göra. vi åkte med fritidsresor och vi fick burkmat på flyget.
  Jag åkte till Malaysia 07 och fick ha med mig både baby juice och 6 burkar barnmat/mosad frukt. Bara allt var oöppnat. Välling hade vi med i pulverform och blandade på planet. Åkte charter förra året och då gällde de vanliga reglerna, behövde inte ha med barnmat den gången.
  Stolt mamma till Mario. Carpe diem.
 • Lör 20 feb 2010 18:26 #18
  fisken85 skrev 2010-02-20 16:43:11 följande:
  Hej igen! :)Min åsikt är den att man inte ska åka till Tunisien eller Egypten utan man/karl/pojkvän om man är tjej.. Jag och min kompis åkte till Tunisien och blev förföljda å de va inte speciellt kul...Jag tror däremot att om man har en pojkvän eller man med sig så "vågar" sig inte byborna på dig.. Deras syn på kvinnor är ju inte den bästa..därav deras beteende..Men skit samma, jag tror nog det kommer bli Egypten för våran del.. Frågan är ju bara vart man isåfall ska åka... Hurgadha eller Sharm el shejk? Eller nåt annat bra barnvänligt?Vagn är ju också ett problem..våran vagn är tung och stor, ska man sattsa på en sulky (en stabil variant) eller den tunga vanliga? Bör man ha solskyddsdräkt till sonen???Vart och hur fixar man visum? Vad behövs för att fixa pass till 7 månaders sonen?Tack för alla era snabba svar!
  Bra. Pratade just med mina fastrar på Gran Canaria och de har de kallt. De bor på norra sidan men en av mina kusiner på södra sidan sa oxå att det var dåligt väder med kalla vindar. Visst poolerna är oftast uppvärmda på de större hotellen men man vill ju kanske ta sig ett doppp i poolen oxå

  Har en massa vänner som älskar Egypten och de säger alla att Sharm är mykit finare, mysigare, renare vatten och finare stränder. Den nya destinationen som jag länkade innan skulle vara toppen men vet inte om de kör dit redan i mars.

  Välj en enkel sulky men se till att det går att fälla ner ryggstödet, himla praktiskt! Ta inte med er fina vagn stor risk att den går sönder om den är tung.

  Solskyddsdräkter är toppen! Väl värda pengar. Finns inget värre än en 8 månaders, insmord och sandig unge

  Pass. Gå bara till passmyndighterna, tag med personbevis, foto tar man där.
  Stolt mamma till Mario. Carpe diem.Mina bilder
13914

Annat innehåll