Inlägg från: Nataliesliv |Visa alla inlägg
  • Nataliesliv

    Hur mycket pengar måste man ha varje månad kvar efter boendet?

    Vi jobbar inte riktigt så. Vi har ett konto där de flesta gemensamma kostnader dras ifrån (boende, lån, ICA, försäkringar, el). Vi sätter in 9000 kr var på det kontot (alltså 18000), och det räcker och blir över, men då kommer vi klara räntehöjning bra, plus att vi får spar "i ett" då vi kommer använda de pengar som nu blir över till renovering, men när räntorna stiger blir det mindr renovering helt enkelt, samma "utgifter"(9000 kr till gemensamma) dock.

    4000 låter lite om det är tillsammans och ni dessutom har barn. Och om mat är utöver det (vi har ju mat inräknat från början).


  • Nataliesliv
    Anonym (Fundersam) skrev 2010-02-22 21:55:59 följande:
    ja men jag tänkte att jag kanske inte skulle få pga jag valt själv min inkomst, jag har ju valt att jag kommer ta ut fem dagar i veckan. Jag kan ju liksom jobba extra eller ta ut fler dagar...Har alltif trott bostadsbidrag är till de som jobbar mycket men ändå inte har tillräkligt me pengar
    Min mamma  har bostadsbidrag, hon äger en hästgård. Hon har två pojkar hemma, ensamstående.
    Anonym (Fundersam) skrev 2010-02-22 18:35:07 följande:
    Alltså nu är det ingen fara sparar självklart nu men det kommer antagligen att gå till den kommande renoveringen som ska ske. Jag räknar på ett exepel där jag har 5% i bottenlån och 7% i topplånet. Ja jag tror ju att dom kommer göra det detta året, därför jag börjar oroa mej.
    Prognoserna jag får från min bank säger att de kommer gå upp till 4,5% under två år (2,8% på ett år), knappast 5% redan i år!
Svar på tråden Hur mycket pengar måste man ha varje månad kvar efter boendet?