• Kjell2

    Hur mycket pengar måste man ha varje månad kvar efter boendet?

    Passa på att leva snålt nu när räntorna är låga, ta så mycket ni bara kan av överskottet och amortera massor på lånet.

    När sen räntehöjningen kommer blir det mindre att betala för er och ni klarar er.

    Se också till att ni redan nu slutar ta nya lån och kreditköp samt avslutar så många långa abonemang och bundna kostnader ni har.

    /Kjell

  • Kjell2
    Anonym (realist) skrev 2010-02-22 17:26:54 följande:
    Då bör du ha ränteutgifter på ca 1150 kr/månaden. Det är väldigt lite. Kjell gav dig ett bra tips: amortera så mycket du kan på lånet nu, så blir det mindre kostsamt när räntorna går upp. Om du ändå inte tror att du kan klara 5% ränta så tycker jag tyvärr att du ska börja fundera på ett annat boende, för räntan kommer att stiga dit (och kanske också mer än så) inom några år.
    TS:
    Kolla också på vilken ränta du kan få om du binder. Har du svårt att klara mycket högre ränta kan det vara poäng att binda den på en sansad nivå. Det blir dyrare just nu men då slipper du oro dig för ränteuppgångar. Du får kontroll på din ekonomi.
  • Kjell2
    Anonym (Fundersam) skrev 2010-02-22 18:35:07 följande:
    Alltså nu är det ingen fara sparar självklart nu men det kommer antagligen att gå till den kommande renoveringen som ska ske. Jag räknar på ett exepel där jag har 5% i bottenlån och 7% i topplånet. Ja jag tror ju att dom kommer göra det detta året, därför jag börjar oroa mej.
    Om du tror det blir svårt med ekonomin om räntan går upp bör du nog skjuta lite på dina renoveringsplaner. Dumt att dra på sig ännu mera utgifter.

    Satsa istället på att bli av med topplånet. De har hög ränta och ofta kort amorteringstid.
Svar på tråden Hur mycket pengar måste man ha varje månad kvar efter boendet?