Inlägg från: starkrose |Visa alla inlägg
  • starkrose

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Har just hittat Jesus Mirakel trådarna! Har bara snabbläst lite. men jag blir så glad av att läsa. Jag har själv upplevt Guds underbara trofasthet och även änglahjälp tror jag att jag haft. Guds hjälp i varje fall, inte bara en gång utan många :)


  • starkrose

    Och här är en hälsning från mig till den som tålmodigt väntar på miraklet:





    fick den själv av en vän och texten har berört mig på djupet. Stärkt mig i min väntan.


  • starkrose

    Jesus välkomnar alla i sin famn. Det går bevisligen att leva som troende Kristen i alla delar av världen och under de mest konstiga och hemska prövningar var man än befinner sig i vår värld. Kristna finns överallt, i alla världens hörn.


  • starkrose
    I världen lider ni betryck, men var vid gott mod ty jag har övervunnit världen.
    Ett Bibelord som gett mig lugn i olika situationer.

    Vad det rent konkret innebär att Jesus övervunnit världen, det vet inte jag.
    Men jag kan tänka mig att han står som segrare i vissa situationer redan nu.
    När ett betryckt och ångestfullt hjärta förvandlas till ett fridfullt hjärta så har hans seger vunnit redan här.
    När en dödsjuk person går vägen till full hälsa och får ett fullgott liv då har Hans rike segrat här och nu.
    När en ond person omvänder sig från att göra ont, stjäla, ljuga, döda och börjar tala sanning, dela med sig, välsigna andra - då har Jesus övervunnit världens krafter här, och NU.

    Men på ett större plan så inväntar jag som kristen att se Hans seger, överallt. Det kanske tar många hundra år, ingen vet. Men orden ovan ger mig lugn i nuet.
    I världen lider ni.....men det tröstar mig att han vet om det.
  • starkrose

    Egentligen är det ett mirakel att jag tror i dag, att mitt hjärta är helt efter allt jag gått iegnom...att jag är glad och lycklig.
    Att ha frid i sitt hjärta är en stor gåva.

    Att människor förvandlas tycker jag är mirakel.

    Jag är en av dem som genom tron på Jesus har förvandlats, förändrats.

    Mirakel pågår hela tiden i det tysta.

    Endast vissa mirakel blir omtalade!


  • starkrose

    Tänk dig då Herr X på parkbänken, eller var dom nu sitter i dag. Dessa män (och kvinnor) som missbrukat medan vi vuxit upp. Man har alltid sett dem sitta där. Så tar du och sätter på Herr X en kostym, eller vad du tycker är fint. Helly Hansen och jeans går fint här. Ger honom en helt okej villa, ett bra arbete, en glad fru och två fina barn.
    Kanske dom själva öppnar sitt hem för behövande barn. Och detta sker på 1-10 års tid. Visst är det en förvandling. Det är sådana mirakel jag älskar :)
    Jag bruar leka med tanken att "den värsta" blir den bästa....och jag önskar att detta hände ännu oftare och mer frekvant.

    Det finns många som lider under fina fasader också. Men Jesus gör inte åtskillnad på person. Det är detta som är så fint med honom. Han hjälper gärna den som sitter i en Mercedes på väg till sitt feta bankkonto också.Och hemmafrun med ångest, och tonårtjejen som sitter i ett fint rum men skär sig blodig.....och alla faktiskt som ödmjukar sig och ropar på honom. Men man måste i balnd först föras till en plats där ens eget behov av hjälp är så stort att man sträcker sig ut.....så var det för mig. Där alla mina vägar tog slut, där stod han. Och det är jag glad för.


  • starkrose

    Det är obekvämt att vara kristen. Man får räkna med att många idiotförklarar en, folk som förut var ens vänner och fanclub....det blir en slags ensamhet. Man väljer det ändå. Det krävdes en hel del mod från min sida. Men jag kan inte tänka mig att möta "Shit happens" utan Jesus.

    Så jag skäms inte för evangelium, det är en Guds kraft till frälsning för var och en som tror. Man kan aldrig möta Jesus bara genom att läsa andras ord och genom att följa andra människor. Det är en personlig resa. Och bara Gud kan frälsa.

    Vi människor kan inte göra något!

    Men ingen är för svår för Jesus =)

    Det är mirakel...försöker få tillbaka tråden till MIRAKEL =)

    Mirakel attraherar!

    Lyckas ni hålla liv i en god och mysig mirakeltråd så är det kanske ....ett mirakel


  • starkrose

    Har inte läst hela tråden, men i Bibeln står det i alla fall att Han är den som tronar på jordens rund. Kan leta upp bibelstället alldeles strax så vi håller oss till fakta. Så Bibeln hade rätt hela tiden. Däremot går vetenskapen framåt och runt runt och funderar...och det är bra! För vad gjorde vi utan penicillin, vaccin...och Internet? Fantastiska gåvor nedlagda i skapelsen av Gud, senare upptäckta av människor. Jag är övertygad om att gud gillar vetenskapsmän. All historisk forskning borde utgå från noll. Inte utgå från att nu ska vi bevisa detta och detta, utan förutsättningslöst.


  • starkrose

    Om länken fungerar:

    www.bibeln.se/las/sok&q=jordens+rund&goto_book=

    Jorden har alltid varit rund, inte platt.

    Kyrkan historiskt sett har inte alltid haft så mycket med Gud att göra, men i många fall har kyrkan haft mycket med Gud att göra. Kyrkon är svag på grund av att den består av människor, stark för att Gud vill vara i den. I bland tillåter vi inte Gud att vara i kyrkan. Vi tycker det blir sådan oreda då

    Vem vet om det finns flera himlar? Vem vet om det finns fler universum? Ingen vet....om vi ska vara ärliga. Himlarnas himmel....ja kanske det finns flera himlar! Det är härligt, jag gillar utrymme, vill inte trängas.

    Rymden är så outforskad och personligen tycker jag att det är härligt. Jag vill inte veta allt! Jag har nog med saker att grubbla på.


  • starkrose

    Japp jag har tänkt på det. Men jag tror nog Bibeln avsåg rund som i rund.
    Jag tror att Bibeln är insprirerad av gud och jag är övertygad om att han vet vad han skapat. Han vet inte bara hur det ser ut utan även hur allt fungerar. Vilket vi människor gärna också vill veta!

    Vill tro däremot, det vill inte människan. Ofta handlar det inte om att personen inte kan tro, utan om att man inte vill.

    Det är bara stt se ut på den fantastiska naturen, hur väl allting är skapat i förhållanden till varandra. Guds harmoni finns i hela skapelsen och vår planet och solsystem är inte frambringat av en slump. För min del är det mycket svårare att låta bli att tro än att tro. När jag ser på himlen och stjärnorna så är Gud så verklig och jag är så liten. Ändå är min kropp också ett mirakel, allting fungerar och jag kan se, höra, skriva, känna, sjunga......

    Min slutsats blir att många inte vill tro, därför tror man inte.

    Sedan finns det dem som som gärna vill tro men är ärliga och vill förstå. Då får man ta det som en bön och säga till Gud som det är. -Jag tror, hjälp min otro...och han hjälper.

    Är det ett mirakel att tro?
    Är tron en gåva endast förunnad några få?
    Nej.
     
    Jag tror att den som söker, han finner. Och den som ber han får. Och för den som bultar, för den personen ska dörren öppnas.

    Och det kan gå snabbt! Håll i hatten för det kan hända saker när du börjar att be Sant!


  • starkrose

    Oj, vad arga ni lät. Eller tolkar jag fel....Jag tänkte be er söka upp någon frikyrka eller svenska kyrka för att få bättre svar på alla frågor. Jag är en starkt känslobetonad person och utifrån min unika personlighet så uttrycker jag mina upplevelser och erfarenheter som format min tro, på mitt sätt. jag kan inte bättre än så! Därför så får ni nöja er med mina inlägg och jag hoppas att någon fick något som kändes bra. Men mitt sätt att vara kan inte gillas av alla, så därför, om ni vill ha riktiga och kanske mer säkra teologiska uttydningar och analyser i kristen tro så finns det forum för det även på internet. Eller kontakta en församling i er närhet som ni känner er trygga med!
    Det finns dom som pluggat teologi och kan mer sakligt förklara ett och annat.

    Visst har även jag lärt mig grunderna i tron och den klassiska eviga frågan är ju varför Gud tillåter lidande när han är så god. Detta har människan frågat sig i alla tider och hon kommer att fråga den frågan tills lidandet upphört och tiden tagit slut! Jag har självklart inte svar på det, då skulle jag nog kunnat få nobelpriset i Teologi...om det fanns något sådant.

    Men jag vet att det även finns en motsatskraft till Gud men hur mycket man kan skylla på det, det vet jag inte! Jag tror inte att jag behöver veta allt heller, utan jag kan vara trygg ändå. Jag tycker det är vedervärdigt att det finns så mycket lidande i världen, jag har mycket svårt att tänka bort alla som har det svårt. Jag måste liksom alltid be och agera för andra...men vad räcker jag till??

    Har fått uppleva så mycket hjälp av Jesus, så jag har känt mig bortskämd i bland.
    Därför är jag trygg i att i mörkret där finns han. och därför bubblar det över av glädje titt som tätt. Men jag bubblar bara på ställen där jag trivs och känner mig välkommen och glad. Så jag simmar vidare och lämnar er.....Blessings


Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3