• Toboas
    Äldre 23 Mar 14:12
    247927 visningar
    5940 svar
    5940
    247927

    Jesus Mirakel Tråd 3

    ViceGuy skrev 2010-03-23 12:33:19 följande:
    Är det inte ganska ohövligt att besvära gud med miljoner och åter miljoner böner vareviga dag? Varför skulle han avvika från sin gudomliga plan, bara för dig?
    Du tog orden ur munnen på mig. Om gud har en plan för alla så var syftet att vissa skulle dö i cancer som barn eller dö på Haiti. Dock så är guds plan inte viktigare att undantag görs om någon ber om det...
  • Toboas
    Äldre 27 Mar 14:27
    #99
    Vik hädan skrev 2010-03-27 09:56:44 följande:
    Igår blev min barndomskompis Axel av med sin oskuld! Miraklens tid är inte förbi! Halleluja, jesus lever!
    AquariusGirl blev förnärmad: 2010-03-27 13:34:54
    Applebaum skrev 2010-03-27 14:10:48 följande:
    Om du på allvar påstår att ett inlägg i en tråd på ett forum är ondska så har du nog en jävligt skum verklighetsuppfattning.
    Jag tror att den ondska som AquariusGril reagerade på var att någon tog upp någons sexdebut och kopplade det till Jesus.

    I själva verket så har väl Axel sålt sin själ till djävulen för att få komma till. Därav kopplingen till ondska...
  • Toboas
    Äldre 28 Mar 18:51
    Papi Jo skrev 2010-03-28 12:55:36 följande:
    Det är många agnostiker, ateister och andra som faktiskt blir frälsta.  För: ALLA människor har en inre känsla djupast sett att dom svarar emot någon, och en bär på en börda av att inte fullt klart detta (SYND).
    Du är medveten om att syndbegreppet som du känner det kommer från kristendommen och i hög grad saknas i andra kulturer som inte är kristna? Bär de då på en namnlös känsla?
  • Toboas
    Äldre 28 Mar 23:55
    slapback skrev 2010-03-28 22:53:11 följande:
     Gud vare med er!
    Jag tog åt mig eftersom du skrev "er" (kanske fel från min sida).

    I någon debatt mellan troende (i det här fallet kreationister) och vetenskapsmän (som i alla fall inte trodde på skapelseberättelsen) så sa den troende till en av vetenskapsmännen i en konversation någon vecka innan debatten.
    -"I'll pray for you."
    Svaret blev:
    -"You do that and I'll think for you" :)
  • Toboas
    Äldre 29 Mar 13:08
    felisa skrev 2010-03-29 12:50:09 följande:
    Utan att nämna några namn, men i diskussoner med vissa ateister här på FL, får jag ofta misstankar om bakgrunds-diagnoser. Det är självfallet inget fel i att ha asbergergs exempelvis, det bara ökar min förståelse för personen ifrågas resonemang! Skulle vara väldigt intressant att träffa personerna i denna tråd irl. Se om man då skulle bilda sig en annan uppfattning!
    Var det där pay-pack för att jag tyckte att folk som pratar med gud (med eller utan banan-telefon) har ett beteende som jag anser är vansinnigt? {#lang_emotions_smile}
  • Toboas
    Äldre 29 Mar 22:39
    Papi Jo skrev 2010-03-29 22:30:03 följande:
    Älska Herren din Gud av all din själ och av allt ditt hjärta och av allt ditt förstånd, och din nästa såsom dig själv. Det är bra moral.
    Vilket innebär att om gud ber mig döda någon så ska jag göra det eftersom själ, hjärta och förstånd älskar gud mer än jag älskar mig själv (och följdaktligen mer än min nästa.)

    Jag tycker inte att det är bra moral, men det kanske bara är jag.
  • Toboas
    Äldre 29 Mar 23:15
    felisa skrev 2010-03-29 22:52:19 följande:
    1) Eftersom Gud är en rättvis domare, så kan han inte frikänna skyldiga brottslingar. Eftersom han trots detta älskar oss, så valde han att genom döden på korset betala vår skuld.

    2) Det blir då helt naturligt att man vänder sig ifrån synd, börjar hata det man en gång älskade (såsom lögn, stöld osv).

    3) Ingen tro utan gärningar. Jesus säger att man ska känna igen oss på vår frukt. Inget gott träd kan bära dålig frukt. Av detta kan man dra slutsatsen att det tyvärr är många som säger sig vara kristna, även om de kanske inte bryr sig egentligen.
    1) Bara för att någon annan tar straffet så innebär ju inte att vår arvssynd efter fruktätandet försvann. Vi är lika skyldiga till det men vi är förlåtna. Och efter att han dödat sig själv så kan han alltså frikänna skyldiga brottslingar. Om någon stjäl min bil så kan jag förlåta honom, men det gör honom inte mindre skyldig till brottet. 

    2) Jag antar att jag missuppfattar dig nu men i mina ögon ser det ut som du upplever att ateister älskar lögner och stöld?

    I mitt fall är jag till stor del ateist för att jag älskar sanningen. Skulle jag bli troende skulle sanningen bli min värsta fiende.

    3) För det första - jo, ett bra träd kan få dålig frukt. Men ok, det är en (dålig) liknelse. Men du sätter dig här till doms över andra som kallar sig kristna om du anser att deras handlingar är dåliga? Detta samtidigt som du menar att alla människor är syndare. Vems handlingar är då bra nog för att kunna vara kristen? Eller för att ta exempelet från bibeln - bara den som är utan synd kan kasta stenar på en kvinna tills hon dör... (Vacker kristendomen kan vara ibland, själv tycker jag att den som stenar någon annan automatiskt begår en synd men är man bara ren nog innan så är det alltså ok.)
  • Toboas
    Äldre 30 Mar 08:47
    slapback skrev 2010-03-30 08:28:38 följande:
    Ja fast det vi "vet" idag kanske sedan visar sig vara något som inte alls stämmer. Tidigare "visste" vi att jorden var platt för det var så långt vår kunskap räckte. Idag "vet" vi att jorden är rund. Vad säger att det inte ändras igen? (För att citera min naturvetenskapslärare, från Sthlms universitet). Det är såledeled bara det vi "vet" idag utifrån våra nuvarande förutsättningar. Inga sanningar. Människor har upplevt Gud så varför skulle inte det kunna vara sant? JAG har upplevt Gud på många sätt som för mig gjort min tro till en sanning.
    Ja, när man gidigare trodde att solen snurrade runt jorden så var det vetenskapsmännen som kom närmare sanningen genom att observera verkligheten. Kyrkan höll fast vid och utdelade straff för de som avvek från kyrkans sanning.

    Vad vi vet och vad som är sannt är två olika saker. Poängen med vetenskapen är att man hela tiden jobbar för att komma närmare sanningen vilket ökar chansen att man ska nå den.

    En person som konverterar från kristendom till islam - har den levt med två sanningar eller en lögn eller en sanning? (Mitt förslag är det tredje alternativet men nu är frågan ställd till en troende.)
  • Toboas
    Äldre 30 Mar 08:57
    slapback skrev 2010-03-30 07:17:39 följande: Det känns rätt självklart att Felisa inte menar att alla ateister älskar lögner och stöld...

    Vilken är denna sanning som du talar om?:
    Varför hävda att det är först när man blir frälst som man tar avstånd från lögner och stöld om man inte menar att man gillade dem tidigare?

    Andra har svarat ganska bra på den andra frågan redan men jag vill inte att du ska tro att jag duckar.

    Sanningen är verkligheten så som den ser ut. Sanningen är ALLTID densamma oavsett hur vi uppfattar den. Jorden var rund även när vi trodde den var platt, månen bestod av grus även om man tror att den är gjord av ost och Mars har ingen nu existerande civilisation även när människor trodde det.

    Det man tror kan vara sant, men det handlar i så fall mer om tur än hur stark tro man har. Om en vetenskapsman (könsneutralt) tror något så sätter h*n upp en hypotes. Om hypotesen verkar fungera så stärks tron att den kan vara sann, om den misslyckas överger man den eftersom den uppenbarligen inte var sann.

    I Matteusevangeliet säger Jesus "Han svarade: "Därför att er tro var svag. Sannerligen, om ni har tro så stor som ett senapskorn kan ni säga till det här berget: Flytta dig dit bort, och det kommer att flytta sig. Ingenting blir omöjligt för er."

    Det innebär att när ett barn dör i cancer trots att föräldrarna ber att barnet ska bli botat så har föräldrarna uppenbarligen en tro som är mindre än ett senapskorn och dessutom är deras tro svag.

    Vetenskapligt så kan vi alltså konstatera genom det enkla exemplet att antingen så har föräldrarna svag tro, för liten tro eller så stämmer det inte vad Jesus säger i bibeln. Kom inte dragande med "guds plan" - Jesus är inte inne på det spåret. Det är hans efterföljare (som troligen hade svårare att flytta berg med tron och bota sjuka till höger och vänster) som hävdar att gud har en plan med det som händer.

    Ni kan fortsätta lägga skulden på barnets död på föräldrarnas bristande tro, själv lägger jag skulden på bibeln som lovar saker som den inte håller.
  • Toboas
    Äldre 30 Mar 14:01
    Papi Jo skrev 2010-03-30 13:01:01 följande:
     Ni ateister för en lönlös kamp, för att citera Jesus ord till Paulus, "det gör ont att spjärna mot udden". Kapitulera för Kristus :)
    Jämför ateismens/agnostikernas utveckling och de troendes när det gäller andel av befolkningen. (I antal växer ju de flesta grupper eftersom befolkningen växer). Jag tror inte att det är vi som arbetar i uppförsbacke.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3