Inlägg från: Strul |Visa alla inlägg
  • Strul

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Lampstället skrev 2013-12-22 21:13:55 följande:
    Julen är uppdiktad av affärsmännen.

    Det kan jag hålla med dig om. Men det kan väll å andra sidan inte vara fel att i alla fall tillägna några dagar eller åtminstone en, åt en som jag nog tror att även ni i Jehovas vittne ser upp till. För hur mycket betyder inte denne Jesus även för er.

  • Strul
    Lampstället skrev 2013-12-22 22:49:13 följande:
    Skulle du uppskatta att dina vänner firade din födelsedag ca ett halvt år efter den rätta dagen?
    Okey när föddes Jesus enligt er i Jehovas vittne. Det är inget fel om ni firar honom då istället t ex bara unnar honom en tanke eller t ex bara tänder ett ljus.
  • Strul
    Lampstället skrev 2013-12-23 00:05:29 följande:
    Johannes  5:41
    ”Jag tar inte emot ära av människor,"

    Okey då kan man ju fundera på varför man ska fira honom. Men har du inte tänkt på att det mer kan ha mänskliga proportioner att vi vill ägna en tanke eller några åt honom genom att ge honom en speciell dag.
  • Strul
    Lampstället skrev 2013-12-25 18:12:56 följande:
    Jag har gjort mitt val i exakt kunskap i Guds ord Bibeln.
    Det är inget fel att tro, om än då på något helhjärtat. Men att därifrån säga att man bestämt vet, det aktar i alla fall jag mig för väl då jag såhär diskuterar med andra människor. Nej att tro är en sak, veta en annan. Och så även om man nu så hemskt gärna vill att någonting ska vara sant så är dock bara ens tro en tro. Personligen hoppas jag dock den är sann för jag vet att det är det enda jag kan göra, om än då helhjärtat.
  • Strul
    Lampstället skrev 2013-12-25 21:22:15 följande:
    Var lugn, framtiden vissa, än finns det tid att lyssna och göra sitt val, för ett val gör man, även om man inte vill älja.
    I det här fallet så kan jag inte göra något annat än att tro dig.
  • Strul
    Lampstället skrev 2013-12-26 04:53:51 följande:

    Upp 21:3-5
    ” 3 Och jag hörde en hög röst från tronen säga: ”Se! Guds tält är bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk. Och Gud själv skall vara hos dem.
    4 Och han skall torka varje tår från deras ögon, och döden skall inte finnas mer; inte heller skall sorg eller skrik eller smärta finnas mer. Det som en gång var är borta.”
    5 Och han som satt på tronen sade: ”Se! Jag gör allting nytt.” Och så säger han: ”Skriv, ty dessa ord är trovärdiga och sanna.”


     


    Det går inte att förneka att det ligger mycket i det där meningarna. Men med hänsyn till denna förlåtande text av nåd, så kan jag därmed inte låta bli att undra varför ni i Jehovas vittne har fått så dåligt rykte? Är det inte för att man många gånger förknippar er med någonting helt annat än tröst och förlåtelse?
  • Strul
    Lampstället skrev 2013-12-26 20:13:52 följande:
    Det finns krav också, vi kan ju inte t ex fördärva jorden.
    På sätt och vis så kan jag bara hoppas att du har rätt.
  • Strul
    Lampstället skrev 2013-12-26 23:25:35 följande:
    Skulle vi ha en kravlös Skpare, skulle allt bli likadant igen.
    Faktum med så tror jag att du har rätt, dvs om det nu finns någon Gud, vilket jag själv emellertid inte tycker är fel att i alla fall hoppas på. För även om jag hoppas så tror definitivt inte längre att vi mänskligheten reder ut det för sig längre.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3