• Lampst­ället
    Äldre 24 Jan 16:27
    247111 visningar
    5940 svar
    5940
    247111

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Trekk skrev 2012-01-10 21:18:36 följande:
    Antar att användarnamn inte har något att komma med då han konstant ignorerar alla kommentarer, svar och bevis. Se dig som slagen i denna debatt kamrat
    Sanningen i Bibeln är ingen tävling.

    2 Petrus 3:1-18
    " 1 Ni älskade, detta är nu det andra brevet jag skriver till er, och i det, liksom i mitt första, söker jag väcka upp er klara tankeförmåga genom att påminna er om
    2 att ni skall komma ihåg uttalandena som tidigare gjorts av de heliga profeterna och budet från Herren och Räddaren genom era apostlar.
    Detta skall ni först och främst veta, att i de sista dagarna skall det komma hånfulla människor med sitt hån och löje, vilka vandrar efter sina egna begär
    4 och säger: ”Var är denna hans utlovade närvaro? Från den dag då våra förfäder somnade in i döden förblir ju allt precis som det var från skapelsens början.”
    5 I överensstämmelse med deras önskan undgår detta nämligen deras uppmärksamhet, att himlar fanns till sedan gammalt och en jord, stående kompakt ur vatten och mitt i vatten genom Guds ord;
    6 och genom dessa ting drabbades världen på den tiden av förintelse då den översvämmades av vatten.
    7 Men genom samma ord är de himlar och den jord som nu finns sparade åt eld och förvaras till den dag då de ogudaktiga människorna skall dömas och förintas.
    Men en sak får inte undgå er uppmärksamhet, ni älskade, att en dag för Jehova är som tusen år och tusen år som en dag.
    9 Jehova är inte långsam med avseende på sitt löfte, så som några betraktar det som långsamhet, utan han är tålmodig mot er, eftersom han inte vill att någon skall drabbas av förintelse utan att alla skall nå fram till sinnesändring.
    10 Likväl skall Jehovas dag komma som en tjuv; på den dagen skall himlarna försvinna med ett kraftigt, väsande ljud, men de starkt upphettade elementen skall upplösas, och jorden och de verk som är på den skall bli avslöjade.
    11 Då nu allt detta således skall upplösas, vad slags människor bör då inte ni vara, med gärningar som hör ett heligt uppförande och gudhängivenhet till,
    12 medan ni väntar på Jehovas dags närvaro och ständigt har den i tankarna, den dag som får brinnande himlar att upplösas och starkt upphettade element att smälta!
    13 Men enligt hans löfte väntar vi på nya himlar och en ny jord där rättfärdighet skall bo.
    14 Därför, ni älskade, då ni nu väntar på detta, så gör ert yttersta för att slutligen av honom bli funna fläckfria och oklanderliga och i frid.
    15 Betrakta dessutom vår Herres tålamod som räddning, alldeles som också vår älskade broder Paulus, enligt den vishet som har getts honom, skrev till er,
    16 när han talar om dessa ting, så som han också gör i alla sina brev. I dem finns det emellertid en del som är svårt att förstå och som de oupplysta och obefästa förvränger – något som de också gör med de övriga Skrifterna – till sin egen tillintetgörelse.
    17 Därför, ni älskade, då ni nu har denna förhandskunskap, var på er vakt, så att ni inte rycks med av lagtrotsarnas villfarelse och kommer bort från er egen fasta ståndpunkt.
    18 Fortsätt i stället att växa till i vår Herres och Räddares, Jesu Kristi, oförtjänta omtanke och kunskap. Honom tillhör härligheten både nu och till evighetens dag.
  • Lampst­ället
    Äldre 24 Jan 16:28
    Trekk skrev 2012-01-11 17:34:17 följande:
    haha lol! :D
    Trodde du var seriös?
  • Lampst­ället
    Äldre 24 Jan 17:14
    Agnostino skrev 2012-01-24 17:00:05 följande:
    Man kan vara seriös och ändå uppskatta humor.....
    Allting på sin plats, Gud skrattar man inte åy.
  • Lampst­ället
    Äldre 25 Jan 00:07
    hoppipannkakan skrev 2012-01-24 17:14:48 följande:
    Varför?
    Eftersom Han är Skaparen, vår upphovsman, allas Faderoch värd vår respekt.
  • Lampst­ället
    Äldre 25 Jan 00:50
    Agnostino skrev 2012-01-25 00:47:25 följande:
    1. Vi tror inte han är något av det du nämner. Vi tror inte ens han existerar så vi anser oss inte begränsade på det viset.

    2. Att man har respekt för någon betyder inte att man inte kan skratta åt något roligt någon säger om sagda person/entitet i dess närvaro. Eftersom Gud, enligt de som tror, alltid är närvarande borde man rimligen kunna skämta om något roligt som sägs om Gud när som helst?
    När har du fått mandat att tala för alla?
  • Lampst­ället
    Äldre 25 Jan 01:06

    _____/)___/)______./¯"""/')
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯\)¯¯¯'\_„„„,\)

  • Lampst­ället
    Äldre 25 Jan 01:20
    Trekk skrev 2012-01-25 01:12:33 följande:
    Jag skulle gärna vilja ha ett arbetsgivarintyg från Jehova, eller iaf någon form av konkret bevis som styrker detta påstående. NEJ, bibeln är inget bevis i sig då den enbart består av overifierbara påståenden, hörsägen och fantastiska vittnesrapporter, men utan de behövliga lika fantastiska bevisen.
    NEJ det faktum att man tycker att ögat är komplicerat eller det faktum att man inte förstår sig på kosmologi eller vad som händer efter döden är i sig något som helst bevis på att en gud finns och framför allt inte att just detta skulle var just den gud man tror på.

    1.bp.blogspot.com/-yMPcOosSNRU/ThtHk9WktKI/AAAAAAAAAm8/zSu9XoSMzg4/s 1600/Evidence%2Bor%2BGTFO.png
    1 Mos kapitel ett är det intyg son behövs - www.bibeln.se/las/sok
  • Lampst­ället
    Äldre 25 Jan 01:53
    Trekk skrev 2012-01-25 01:44:09 följande:
    Jag skulle gärna vilja ha ett arbetsgivarintyg från Jehova, eller iaf någon form av konkret bevis som styrker detta påstående. NEJ, bibeln är inget bevis i sig då den enbart består av overifierbara påståenden, hörsägen och fantastiska vittnesrapporter, men utan de behövliga lika fantastiska bevisen.
    NEJ det faktum att man tycker att ögat är komplicerat eller det faktum att man inte förstår sig på kosmologi eller vad som händer efter döden är i sig något som helst bevis på att en gud finns och framför allt inte att just detta skulle var just den gud man tror på.

    1.bp.blogspot.com/-yMPcOosSNRU/ThtHk9WktKI/AAAAAAAAAm8/zSu9XoSMzg4/s 1600/Evidence%2Bor%2BGTFO.png
    Du är inte lite högmodig du!

    Minnesbok
    Malaki 3:16
    "Då talade de som fruktar Jehova med varandra, var och en med sin kamrat, och Jehova gav akt och lyssnade. Och en minnesbok                                         (”minnesförteckning”) blev skriven inför honom för dem som fruktar Jehova och för dem som tänker på hans namn."
    Jehova har en förteckning över dem som fruktar honom och är trogna mot honom. Han kommer ihåg dem och kommer att skydda och bevara dem när han gör slut på Satans onda värld. Låt oss därför aldrig försvagas i vår beslutsamhet att bevara vår ostrafflighet mot Gud. (Job 27:5)

    Job 27:5
    ”Det är otänkbart för mig att jag skulle förklara er rättfärdiga! Till dess jag slutar andas håller jag fast vid min ostrafflighet!”
    Även om Job inte förstod den här stridsfrågan, lät han inte sina tre kamrater få honom att tro att han hade misslyckats med att bevara sin ostrafflighet. (Job 27:5)
    Det här bör göra vår tro starkare och hjälpa oss att inse att vi kan bevara vår ostrafflighet och försvara Jehovas suveränitet
  • Lampst­ället
    Äldre 25 Jan 02:08
    Trekk skrev 2012-01-25 01:59:29 följande:
    Ber om ursäkt för att jag har dubbelpostat

    Hehe emedan jag uppskattar din fyndiga formulering så måste jag åter igen hänvisa till mitt tidigare inlägg där jag skrev att bibeln inte på något vis utgör något bevis. Vem som helst kan ha skrivit bibeln (vilket faktiskt är fallet då den har över 40 författare enligt bibeln och enligt historiker så bygger den på hundratals skrifter, sägner och mytologier)

    Vidare, vad för bevis har du för att bara din heliga bok har rätt och de andra heliga böckerna är fel när ni alla kommer med identiska påståenden och alla omöjligt kan ha rätt samtidigt?

    Varför har Hinduerna fel? Vad för bevis har du för att Allah inte finns och att muslimerna har fel? Ingen har ännu bevisat att Poseidon inte finns, vilka bevis har du för detta? Bibeln säger ju för övrigt bara att man inte ska dyrka andra gudar, men påstår inte att dom inte finns. Bland annat så nämns ju guden Baal i bibeln.

    Moseboken innehåller bara ett påstående som precis vem som helst kan ha skrivit. Bibeln skiljer sig inte på något vis från någon annan bok här på Jorden vilket är märkligt för en bok som kommer från gud. Om alla biblar brann med en eld som inte skadar den som håller i boken skulle jag vara mer benägen att tro på dess innehåll om du förstår vad jag menar ;) 
    Om du vill veta om Gud får du gå till Hans ord, i annat fall går du dit du finner de svar som passar dig.

    Jag vet att jag har Sanningen och vill du vet vad den är så lyssna, men jag ödslar inte min tid till spekulationer och filosofier
  • Lampst­ället
    Äldre 25 Jan 12:36
    Trekk skrev 2012-01-25 02:33:55 följande:
    Men snälla du, alla bevis i världen talar emot existensen för din gud, och alla andra gudar med för den delen.

    Om en gud fanns och om denne gud var god skulle jag gladeligen lystra till dennes ord. Men det finns ingen som helst anledning att tro att en gud finns och du har, din starka tro till trots, inte kunna komma med något annat en bibelcitat för att styrka ditt påstående vilket är extremt svag bevisföring.

    Jag hoppas verkligen inte att du slår dövörat till och vägrar diskutera saken. För märkligt vore det väl om Jehovas existens aldrig kan försvaras, förklaras eller påvisas i en diskussion. Att du hänvisar till bibeln styrker bara min tes att han endas existerar i bibeln och inte någonstans i verkligheten

    Angående att ha hittat sanningen vill jag ge dig ett citat som kan vara tankvärt: 

    "Följ de som söker sanningen, fly från dem som påstår sig ha funnit den"

    Jag håller med, man ska alltid vara öppen inför nya fakta, uppgifter och data och inte vara rädd för att utvecklas o växa o inte förkasta sanningen bara för att man inte finner den emotionellt tilltalande alla gånger 
    Ok du söker ingen sanning.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3